Nesze!szer

Végre van egy igazi Mátkám: ebédet főz helyettem!

2020. április 09.

 

 

 

matka_pizza_neszeszer_blog.jpg

 

Nem is tudom, hol kezdjem ezt a postot, mert annyi élményem van az utóbbi hetekben, hogy az nem igaz. Annak ellenére, hogy bárhonnan is nézem, beszorultunk itthonra. Az izoláció felhozott nem várt problémákat, helyzeteket is, ahogy ez lenni szokott. Én, aki egy eléggé kreatIv emberke vagyok és szeretek alkotni a konyhában, rájöttem, a mindennapi főzés unalmas is tud lenni, sőt. Normál esetben a gyermek az oviban étkezik, tehát az estéket kell csak megoldanom, én meg ugye jövök és megyek, mint a postagalamb. Na, most sem a jövök, sem a megyek nincs meg. Nem annyira dobja fel az embert a felbukkanó: és holnap mit főzzek kezdetű gondolat a fejében, főleg, hogy a karantén 4. hetében tartunk. Az én méhemnek a gyümölcse pedig uszkve 3-4 ételt szeret összesen, és még konkrétabban megkattanok attól, ha még szaftos husit kell főznöm. Ez a neve nálunk a pörköltnek ugyanis, ami már tényleg a fülemen jön ki, de ő imádja.

A megváltás a konyhában étel  házhozszállItás formájában érkezett hozzánk néhány napja, hallelujah ascendenssel. Ugyanis minden áldott nap istenieket étkezünk és nem én főzöm, aminél csodálatosabb érzés nem sok van most. A Mátka és a Klikk Bistro Bar tulajdonosai ugyanis felelősen azt találták ki, hogy nem bocsájtják el a dolgozóikat, nem eresztik szélnek őket, hanem összevonják a két hely étlapját és ebédet tudsz rendelni tőlük. Egyébként a konyha régebben is szenzációs volt náluk, a Mátka elég menő hely a Gozsdu udvarban. A #jólleszek kampánnyal ők nem engedték el a munkatársak kezét, ami hát lássuk be, nálunk tényleg hozott az asztalra... ételt. Én mindig úgy vagyok, ha tudok, akkor magyar cégeket, magyar embereket támogatok, akár ilyen kis dolgokkal is, minthogy most tőlük ebédelünk a Woman Power Projectes csajokkal. A konyhájukon minden egészségügyi előIrást maximálisan betartanak, kedves futárunk kesztyűben és maszkban érkezik és úgy adja át az ételeket, én pedig csak tálalás formájában prezentálom a családnak. Vegyesen vannak magyaros finomságok, de pizza és saláták is szerepelnek náluk. Ami eddig mindent vitt: a gyermek számára a csirke paprikás (szaftos husi, hurrá!). Bolognai spagetti - ez akkora adag, hogy vacsira is maradt belőle. Tegnap Klikk burgert falatoztunk, ez is elég emberes porció volt ám. Néztünk, mint borjú az új kapura, mert akkora volt a Borjú bécsi is. Az igazi mátkám két napja a Mátka palacsinta lett, egyszerre csokis és túrós is, ezt bármikor enném, mint ahogy a zöldborsófőzeléket is, amit egyébként nem szeretek, de revidiáltam a nézeteimet, mert isteni náluk.

matka_fokep_neszeszer_blog.jpg

 

matka_etel_mak_rozi_neszeszer_blog.jpg

 

 

Egy szónak is száz a vége. Én nagyon, de nagyon köszönöm, mint magam, mint a családom nevében, hogy ilyen jó áron és ilyen finomakat ebédelhetünk mostanában. Sokkal könnyebb ezáltal az életünk, mert eléggé megterhelő a 24 órás gyerekszórakoztatás is, de közben nem kell arra ügyelnem, hogy rotyog valami, kifut, belenyúl a csemete stb... Rég voltam ilyen jól tartva. Persze, a karantén végén lehet, hogy kigurulok majd az ajtón, de a jelenlegi helyzetben azt gondolom, ez legyen az ember legnagyobb gondja. Isteniek az ételek, hálám a csodás konyhának, csak ajánlani tudom, ITT megnézhetitek az étlapot is. Nyammmi!

intro_k_p.png

 

Te is megkóstolnád a Mátka és a Klikk közös étlapjáról az ételeket? Egy ajándékot is hoztam nektek, ugyanis ha a wpp10 kóddal rendeltek, akkor a Woman Power Projectes csajok által kaptok 10 százalék árengedményt. Húsvétra is tudtok terülj terülj asztalkámat varázsolni otthonra általuk. Köszönöm, hogy évek óta velem tartotok a blog olvasóiéként, végtelen hálás vagyok nektek!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8515600188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása