Nesze!szer

A boldogabb élet titkát oktatja: László Erika

2020. január 21.

 

1_2018_august_17_16_44_dsc_6054_1.jpeg

 

Erikával nem volt könnyű időpontot egyeztetnünk, részint mindkettőnk igen gondosan betáblázott életet él. Aztán csak összejött a találkozó. És hát a nem létező véletlen, kékben érkezett a beszélgetésünkre. Nem mellesleg a kommunikáció színében. 
 
SzuperTudatos Önfejlesztés, ez László Erika rendszerének neve (amivel a kommunikáció mellett foglalkozik). Jelen pillanatban fogalmam nincs, hogy ez mit takar, de az elmondás alapján sokkal pozitívabban és boldogabban élheti az ember az életét, ha elvégez Erikánál egy ilyen tréninget és használja a rendszerét.


- Milyen területről jössz, hol dolgoztál korábban?

- Nagyon máshol, gazdasági igazgató voltam egy alapítványi iskolában. Közben az International Godon Institute keretében kommunikációs módszereket, aztán humanisztikus pszichológiát, Berne-féle tranzakcióanalizist, regressziós- és hipnoterápiát sajátítottam el. Ez a nyugati pszichológia „részem”, úgyis szoktam mondani, hogy a racionális „lábam”. Ám spirituális módszerekkel is ismerkedtem, tanultam, barátkoztam, ez lett a másik, a spirituális „lábam”. Nekem a kettő mindig valahogy összefüggött, holisztikus a szemléletem. Sokat utaztunk, így megismerkedtem az ősi kínai gyógyászattal, a feng shuival, a csakrákkal. Az egyik dolog követte a másikat, aztán a Washington állambeli Spiritual Response Association alelnöke lettem. Nem egy hipp-hopp dolog volt, 13 évig tartott ez a szakasz az életemben. Spirituális Választerápia tanácsadó és a szervezet nemzetközi tanára voltam, számos országban tanítottam.


- Ez azért óriási elismerés, megbecsülés.


- Igen, hálás is vagyok mindezért. Ám a társaság alapítójának halála után lemondtam a tisztségemről és két évvel később a nemzetközi tanításokról is. Nem értették, miért teszem, elvégre nem szokás alelnöki posztokat és sikeres karriert lezárni. Mégis, úgy éreztem, megérett bennem az idő valami másra, valami sajátra. Létrejött a SzuperTudatos Önfejlesztés™, amit oktatok, egyéb saját fejlesztésű tréningeket tartok, Tudatos Kommunikációt tanítok és további instruktorokat, mentorokat is kiképzek. Semmi más célja nincs ennek, csak az, hogy a pozitív gondolkodással jóval boldogabb életet élhessünk. 

img_0035.jpeg


- Elmegyek egy ilyen tanfolyamra és máshogy látom a világot?

- Ennél azért picit bonyolultabb, de tulajdonképpen igen. Volt olyan, hogy egy marketing igazgató jött el hozzám és azt mondta a második nap: köszönöm, felnyitottad a szememet. Olyan sok régi berögzülés, sérelem, bánat van a
fejekben, szívekben, amivel dolgozni kell. És pici lépésekkel is végtelenül sokat tehetünk azért, hogy sokkal jobban éljünk egymással.
Annyit tud egy édesanya is adni a gyerekének azzal, hogy máshogy kommunikál vele, bátorítja, kedvesen szól hozzá és nem azt szokja a kicsi, hogy az élet egy állandó szóbeli ping-pongozás és az nyer, aki nagyobbat üt a nyelvével. Olyan ötleteket, konkrét megoldásokat tudok adni, a kommunikációs tréning során is, amivel megoldhatod a saját életedet, vagy problémádat. Végtelenül lelkes vagyok, hogy átadhatom ezt a tudást, mert
miért ne lehetne sokkal, de sokkal könnyebben, levegősebben, örömtelibben élni a mindennapjainkat.
A SzuperTudatos Önfejlesztés rendszer meg arra is kiváló, hogy a céges eredményeink is javuljanak. Igazán jó vezetőket tudtam segíteni általa. A tréningeken sorra jönnek az „aha-élmények”, a felismerések és a nem létező
véletlenek. Sok-sok blokkot, gátló tényezőt ismerhetünk fel, ami addig visszahúzta az illetőt. Akár kapcsolatok is rendbehozhatóak ezáltal és igen, pénzügyi gondok is. Miközben rengeteget fejlődhetünk általa. El sem tudom mondani, hogy az elmúlt 3 évben mennyit változtam a saját rendszeremnek köszönhetően, és hogy sokkal jobban viselem az életben adódó nehézségeket is emiatt.

- Sok-sok párkapcsolat is jobban működne, ha a felek tudnának kellő módon beszélni egymással.

- Ó, igen. Gondolj bele. Sokan nem is tudják, hogy a bennük élő (ún. belső) gyermekkel van például gondjuk, azon kellene dolgozniuk. Minden vitában, összezördülésben hisztisek, túl sok érzelemmel reagálnak, túl hevesen. Ilyenkor szinte biztos, hogy dolgozni érdemes ezen. Kommunikációs nehézségek, személyes kapcsolati gondok, akár ugye már a társkeresés során előjönnek. Vagy „csak” a családon belül, hogy nem értek szót az apámmal,
anyámmal. De sokan találkoznak azzal a problémával, hogy társaságban úgy érzik, egyedül vannak, nem találják a helyüket, vagy a munka területén szerzett sikereket nem tudják kivel és hogyan megosztani. 

2018_september_03_16_07_studio_session-059-2_1.jpeg

 

- Azért ez bámulatos. Egy rendszerbe hogyan tudsz ennyi mindent belepréselni?

- Várjál csak, nem is mutattam még a kártyáimat - mondja Erika, és elővesz egy varázslatosan gyönyörű paklit. De nézd, megmutatom neked a tableten a rendszeremet. Nézd meg, minden táblázat színes és minden táblázat vezet még valamelyik másikhoz. Bámulatos, ahogy minden mindennel összefügg a rendszerben. Egyszer elutaztunk a férjemmel egy csodálatos helyre, hogy meg tudjam írni a tananyagot a rendszeremhez, és a könyvet a kártyáimhoz.
Ciprus szigetén voltunk, amikor „lejött”, nekem ez az egész. Fentről megkaptam, egyszerűen ott volt a fejemben, összeállt a rendszer, „csak” meg kellett írnom. A kártyákkal még nem voltam teljesen készen, de tudtam, hogy még mielőtt hazaérünk, befejezem azt is. És hazafelé, még a ciprusi reptéren alkottam meg az utolsó 7 kártyát. Úgyhogy a SzuperTudatos Önfejlesztés a nemzetközi tapasztalataim gyermeke, és Cipruson született. A férjem pontosan tudja, hogy mennyire fontos ez az egész számomra, így igazán megértő, elfogadó, és együtt csinálunk mindent. De mindketten máshogyan működünk, így hidd el, nekem is van kivel gyakorolnom a saját módszeremet.

Ps: Erikáról és a módszeréről még többet ITT találhasz. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3015414154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.