Nesze!szer

A vagány, a luxus és a csoki találkozása

2019. november 09.

 

 

zaxkezd.jpg

 

 

Édes atyaúristen, hányszor vásároltam már sajnos olyat, ami sok minden volt, csak nem élvezet, pedig csokoládé volt a papírra írva. Ezerszer. Ezért most már biztonsági játékos vagyok, csak a legjobbat vagyok hajlandó ajándékként adni azoknak, akiket szeretek és saját magamnak is. Egy kedves ismerősöm ajánlotta nekem a Zax márkát, mert csokifanatikusként nem volt róla tudomásom. Hű, pedig ez is igazi motivációs sztori. 

 

A bonbon és csoki sokáig csupán hobbi volt a közgazdász Zsuzsa számára, aki minden ünnep alkalmával elhalmozta az ismerősöket, barátokat az általa készített édességekkel. Mivel egyre nagyobb sikere lett, a hobbi egy idő után szenvedéllyé vált, végül pedig észrevétlenül munka lett belőle. Több chocolatier tanfolyam és
képzés elvégzése után jött a közös döntés, hogy olyan csokoládét fognak piacradobni, amelyik méltóképpen képviseli az általuk elvárt színvonalat, és egyedi, akár minden, amit korábban csináltak. A munkamegosztás adott volt: Zsuzsa fogja készíteni, Ferenc, a férj pedig menedzseli a ZAX-ot.
Az első bonbonok még otthon, a Varga család Duna-parti házának konyhájában készültek a felvidéki Révkomáromban, később már a szomszédos épületben kialakított műhely lett a kézműves központ. . A műhelyből látható a két várost összekötő több mint 100 éves Erzsébet híd, de benn a kor legújabb eszközei és technológiái találhatóak. A csokikat kóstolva azt kell mondjam, a francia Valhrona alap érezhető és igazán finom minden egyes kis alkotás. Ami nekem nagyon tetszik, mivel kézzel vannak festve ezek a cukikák, nincs két ugyanolyan darab, egy-egy műalkotást eszik meg az ember. A Zsutella pedig, ami gyakorlatilag a prémium nutella, na, az a következő kiszemeltem, hogy megkóstolom. Bár lehet, hogy igazán nem tartana sokáig az üveg. Szóval: hello Zax, remélem, majd néhány hazai luxus boltban is találkozom veled! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3015297274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása