Nesze!szer

A meggyilkolt nők emlékére

2019. szeptember 24.

 

 

eelybidwwae3pxu-5d84877ccbec4_700.jpg

 

Egy 2012-es adat szerint évente 70 nőt öl meg a férje Magyarországon. Erről és ennek vetületeiról, okáról többször írtam már nektek. Törökországban ez a szám még magasabb, 440 asszony hal meg férje keze által. Döbbenetes és szörnyű adat. Ennek állított most emléket egy török művész, 440 pár cipőt felhasználva. A falakra akasztotta a cipőket, ezzel hívva fel a figyelmet erre az iszonyatra. Törökországban egyébként is hagyománya van a cipő házra való kiakasztásának, amikor valaki a másvilágra távozik. Vahit Tuna azt nyilatkozta, azért választottak tűsarkú cipőket, mert ezek a függetlenség és az önállóság szimbólumai. És ennek a 440 nőnek esélye sem volt erre. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9415162362

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2019.09.25. 19:30:29

Azon tul, hogy az egy is sok lenne, Torokorszag lakossaga 82 millio, tehat aranyaiban "nem magas" ez a szam. :-(

Nem olvastam a korabbi irasaidat (még), de nem csak a halalesetek szornyuek, hanem a verbalis es erzelmi bantalmazasok. Es nemcsak hazassagban, hanem barmilyen emberi kapcsolatban...

haXXor 2019.09.25. 19:30:42

Évente hány férfi lesz öngyilkos, lelki sérült vagy alkoholista a nők miatt? Értem én, hogy a férfi 'fegyvere' a fizikuma vagy a fizikai kontakt, de a női láthatatlan erőszakról se feledkezzünk meg. Mert oké, hogy nincs most statisztika arról, hogy hány férfi élete esik szét egy női terror miatt, de ettől még sejthető, hogy ha létezik férfi erőszak, akkor létezik női változata is.

Sir Galahad 2019.09.26. 07:49:38

Az elkövető nemétől függetlenül mindenféle pszichés és fizikai erőszak elítélendő.

élhetetlen 2019.09.26. 07:49:32

@haXXor: Nem ugyanaz az eset. A férfi választhat, hogy öngyilkos vagy alkoholista lesz, vagy segítséget kér, egy meggyilkoltnak nincs választási lehetősége. “Mert oké, hogy nincs most statisztika arról, hogy hány férfi élete esik szét egy női terror miatt”. Úgy gondolom, hogy egy rossz kapcsolatból ki is lehet lépni, akár egy táskányi cuccal is, és, ha nehezen is, de lehet továbblépni. Az nem megoldás, hogy elhagyott a barátnőm/feleségem, akkor megölöm, és a gyerekeit is. Aki ezt képes megtenni, az szerintem nem a nő áldozata, társnak sem lehetett túl kedves, és megértő, hogy finoman fogalmazzak. És biztos, hogy mentálisan sem volt rendben.

gyalogbaka 2019.09.26. 11:13:34

You are a strong and independent woman, who are equal to all males, you can defend yourself, you don't need my toxic masculinity to protect you.
Erős és független nő vagy, aki ér annyit mint egy férfi, nincs szükséged az én mérgező férfiasságomra hogy megvédjelek.
Fish needs a bicycle like women needs man.
Úgy kell a nőnek a férfi, mint bicikli a halnak.
Your choice, You choose the alpha, dangerous, macho man. Deal with it.
Te választottad az agresszív alfa macsó menőcsávót. Most majd megoldod nélkülem.

A lényeg, hogy a problémáid megoldásában nekem ne legyen semmi szerepem, se tevékenyen, se pedig anyagilag. Ha én képes vagyok összecsomagolni és újrakezdeni másutt, akkor te is, nincs szükséged állami pénzekből fenntartott menedékre, mert nekem se jár.

Erős független nő vagy, oldd meg.

recepciós 2019.09.26. 19:18:33

@gyalogbaka: Ez most valahogy nem illik ide a cikkhez. Másrészt a menedékek inkább az anyáknak van a gyerekek miatt. Viszont férfiaknak is szükségük lehet menedékre, nem lenne annyi hajléktalan.

BéLóg 2019.10.01. 11:58:35

A családon belüli erőszak elszenvedői 50%-ban FÉRFIAK.
Az, hogy elmismásolják ezt a tényt bizonyítja, hogy az igazság zavarja a nőket.

Az, hogy most itélnek el két nőt, akik megpróbálták elvágni az apa nyakát, leütni és végül el is gázolták autóval, NEKIK csak egy ilyen melléktörténet, amikor jönnek a "bezzeg..." sztorik. Mintha a férfierőszak (vagy bármilyen gonosz tett) MENTESSÉGET adna a női erőszakra.

MIELŐTT még kérdeznétek, az alábbi bizonyítékok igazolnak:

1. A szakma. A rendőrök, bírók, ügyészek, pszichiáterek, orvosok.
2. Az interneten millió videót és esetleírást találni. Felhívom a figyelmet, hogy a FÉRFIVERŐ videókon a nézők és a kommentálók is általában RÖHÖGNEK.
3. A világban számtalanszor csináltak szociális kísérletet, népszerű volt a BBC-é, ahol a nőverő férfit leállították, a férverő nő áldozatát meg kiröhögték.
4. A férfiak elleni erőszak óriási látenciával rendelkezik, mert nincs FAFE (sic!) egyesület és senki nem hajlandó felvállalni ilyesmit, félve a feministák és a feminácik gyűlöletétől. A férfiak cikinek tartják beszámolni, hogy otthon verik őket.
5. Különösen a nők GYEREKEK ellenei CSALÁDON BELÜLI erőszakja gonosz, mert soha a büdös életben nem lesz olyan gyerek, aki hajlandó lenne az anyja ellen vallomást tenni, amit BÁRMELY szakember (lásd fentebb) igazol. Ugyanúgy titokban marad ez, mint hogy Marcsi néni Dönci bácsit mindennap fejbevágta sodrófával, 30 éven át. Ami csak azután derült ki, mikor egyszer nagyobbat ütött és Dönci bácsi meghalt.
6. A plakátok tele vannak monoklis nőkkel, a temetők meg megölt PAPUCSFÉRJEKKEL, a börtönök meg férfigyilkos nőkkel. Míg a nők elleni erőszak általában verés, a férfiak elleni általában halállal végződik.
NEM erőszakos férfiakról van szó, hanem "tejbetökökről". (<=ugye milyen vicces?)
7. A férfiak elleni erőszak a családon belül ARÁNYTALANUL hosszabb ideig tart, míg a nők igen gyakran, épp a külső segítség miatt KIKERÜLNEK az erőszak körből, a férfiak (gyerekek) bent ragadnak, mondhatnám halálukig vagy nagykorúságukig.

+1 Ami szintén bizonyítja a férfiak elleni erőszakot, hogy az ÉRZELMI ZSAROLÁST és az ezzel rokon kínzást és büntetgetést egyetlen feminista sem tekinti erőszaknak, miközben minden szakember tudja, hogy ez a fajta kínzás ugyanolyan súlyos következményekkel jár, mintha valakit pofonvernének. Sőt, ez nem is múlik el, amint azt tökéletesen látunk számtalan felnőtt életében, akiket a szülői ház ANYAI (!) része nyomorított meg.
+2 A vita és a beszélgetés a korrektség jele. MINDENT elárul a korrektségről az, kiteszitek-e ezt az írást beszélgetésre. Nagyon kíváncsi vagyok.

Tessék ízlelni és megrágni, a családon belüli erőszak áldozatai 50%-ban férfiak.

BéLóg 2019.10.04. 09:17:30

Nem gondoltam volna, hogy ilyen hosszú a moderációs idő.
Mindenesetre NAGYON KÖSZÖNÖM, hogy kitettétek.
süti beállítások módosítása