Nesze!szer

Természetes védelem a gyerekednek őszre

2019. szeptember 17.

 

 

panarom_osz.jpg

 

Egyértelműen megtörtént az évszakváltás, már nem rövid a nadrág, amit bekészítünk a gyereknek reggel a dobozába, szekrényébe. Ilyenkor a hűvösebb időjárással együtt beköszön az anyukák rettegett időszaka is, beindulnak a köhögős-orrot fújós vírusok is. Te mit adsz a gyereknek? - teszi fel sok-sok mami a kérdést a játszótéren, az intézmények ajtajában és a facebook csoportokban egymásnak. Az iinstán többen is jeleztétek, mutassam meg azt, én mit használok. Akkor kezdem is.

Elöljáróban annyit, hogy igen kevés vitamin van, ami szájon át vehető be és a gyermekem hajlandó is rá. De egyébként sem vagyok híve a cukorba bújtatott egészségesnek mondott dolgoknak. Kicsi kora óta illóolajokat használok, nekem a Panarom olajai lettek azok, amelyek beváltak, harmonizálnak velünk és erősítik a csemetét. 

1. Leo varázsolaja

A Leo az, ami egész egyszerűen a mindennapjaink része. A reggeli rutin része az, hogy bekenem vele őt, a mellkasán és a hátán is. Ő is szereti, megszokta és már mondja is: - Anya, nem volt olaj! Igazából jó az is, hogy a hajnali őrületben van néhány másodperc nyugalom, amíg picit bemasszírozom az olajat. Ezzel az immunrendszerét is erősíted és vírusölő hatással is felvértezed őt. 5 napot használjad, aztán 2 nap szünet. És tényleg varázsolaj, imádom az illatát is! Akár mantrázhatsz egy kis mondókát is hozzá neki: erős leszel, bátor leszel! - vagy ilyesmi, ami a te kicsidnek fontos. Annyi csak, hogy 6 hónapos kor után használjad, nem fogod megbánni, én évek óta alapfelszerelésként tartom otthon, nélküle sehová, olyan, mintha a te őrző-védő szeretet aurádat elvinné magával az oviba vagy suliba is.

2. Táltos

Ez az esti meghitt időszak olaja. Tudod, az illóolajak nemcsak a testnek segítenek, de rezgésszint emelő hatásuk is van. Tehát nincs, amivel jobbat tudnál tenni a gyerekednek. Ezzel is az immunrendszerét erősíted. Mi fürdés után szoktuk használni, mondjuk eleve masszázs fanatikus a gyermekem és a Táltos kicsit mélyebb, de citrusos illatát nagyon szereti is. Ebben is van sárgabarack magjának az olaja, mint a Leóban, szóval finom, édeskés. A vietnámi eukaliptuszolaj miatt ez is féléves kor után vethető be. Akkor masszírozd meg őt, amikor még egy ici-pici víz van rajta. Én a talpára is használom, nem is rossz, hogy minden szervre hatsz ilyenkor. A benne lévő orbáncfű nyugtat is, így hamarabb jöhet álom is a szemére.

3. Köhögésre-megfázásra: Bebelle 

Ez konkrétan egy csodaszer. Szerintem. Egy balzsamos krémet képzelj el, amit kenni kell. Akkor is viszem magammal, amikor utazunk. Köhögésre, megfázásra ajánlott. A mellkasára kenem és a hátára is, ha bármi gond van. És engem boldoggá tesz, hogy nem mindenféle gyógyszer tartalmú akármit halmozok fel a szervezetében, hanem természetes hatóanyagokkal dolgozom a javulás érdekében. Nyákoldó- és köptető balzsam, Annyira jó, hogy az oviban is ezt tartunk a gyerekek számára. Naponta kétszer-háromszor használd, ha szükség van rá. És elárulok egy titkot: én is loptam már magamnak belőle, amikor kicsit meghibásodtam...

4. Fénylő csillag

Ez az, amit tavaly mindig párologtattunk az oviban. Most be kell szereznünk egy új diffúzort, de ezzel nem lesz probléma. És hogy miért fogadott reggelente mindenkit ez az illat az oviban? Azért, mert ez csodálatos a betegségek megelőzésére. Otthon is szoktam este használni, bár ahogy változik az időjárás, átmegyek a Boldog karácsonyra...D Vízbe kell csepegtetni és isteni illatot áraszt. Amennyire lehet pedig, védi a kicsiket, amellett, hogy igazán bensőséges, melengető hangulatot áraszt, ami egy intézményben szuper, legyen akár bölcsiről, vagy oviról szó. Citrusos-grapefruitos a hatása, de közben ott a levendula nyugtató jellege is. Ezt akár már mini korban is elkezdheted otthon bevetni, főleg akkor, ha sűrűn jár hozzátok a rokonság vizitálni. Ezzel őt és magadat is véded. Nekem az illóolajok mindig olyanok, mint egy fényes szeretetburok, amiben ott a családom. Boldog őszt és telet nektek!

 (A Panarom termékeit a webshopjukban és a Müllerekben is megvásárolhatod)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5715099100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rezsöatya 2019.09.17. 20:00:41

Ellepzelem a kis terminatort...olajozni kell... :D

Komolyra forditva a szót: a kivonatokkal az a bajom, hogy nem tudni, mi van benne. Nem, nem az, ami a cimkéjén! :-P
Persze az nagy segitseg, ha hiszunk valamiben!

beautyka 2019.09.18. 09:43:10

@rezsöatya: hit nélkül semmi nem megy, de ezt egy atyának nem kell magyaráznom...

rezsöatya 2019.10.01. 11:58:51

@beautyka: nem volt benne ironia, mint irtam vala, komolyan gondoltam vala... :-P
En is hiszek, olyanokban, mint az emberi josag, szeretet, meg minden olyasmi, amivel nem artunk masoknak.

Az avatarombol meg latszik, milyen "atya" is vagyok én... :D
süti beállítások módosítása