Nesze!szer

A kövirózsa az új aloe vera?

Luxus testkezelés az Aria Spaban

2019. szeptember 09.

 

aria_spa_kovirozsa.jpg

 

 

Nincs mit tenni, beköszöntött az ősz és a bőrünk is mást kíván. Az enyém például ápolást, mert kentem ugyan nyáron, magamhoz képest is elég jól ápoltam, de azért a hidratációból nem állok jelesre,  de azért köszönettel és hálával adózom a napsütéses óráknak. Az, hogy erősebb testápolóval vagy testvajjal kényeztetem fürdés után, nem mindig elég. Sőt. Gondoltam, valami többet kíván a testem és a lelkem is, már azért is, mert a szeptember az apró, magunkért és a jövőnkért tett lépések ideje. Ráadásul, ehhez az egyik ismerősöm a Bach virágterápiából a kövirózsát ajánlotta, mint segítő esszenciát.

Ó, én pedig találtam hozzá (a szeptemberi energiáihoz) egy testkezelést, ami ettől a hónaptól igénybe vehető az Aria Hotel Harmony Spajában. Igazság szerint én nem igazán tudtam a kövirózsa jótékony hatásáról, Koronczay Boldizsár mesélt nekem anno erről, amikor a bemutató farmon jártunk, ahol a világhírű magyar kozmetikumok alapanyagait mutatják be. (Az Éminence, mint márka nagy kedvencem lett, mert természetes összetevőkkel dolgoznak, organikus minden, a biodinamikus család pedig maga a csoda, most is az arcolajukat használom. Korábbi post ITT.)  A kövirózsa egy csoda, mondotta volt nekem Boldizsár. Nemcsak gyulladást csökkent, hanem a barna foltokat el is tünteti és tényleg varázslatos növény. A Harmony Spa 90 perces testkezelését vízhiányos bőrre javallják, ezzel a kis növénykével, amit én eddig csak a kertek szélén vagy cserepekben láttam. 

 

A hivatalos leírásól megtudtam: akövirózsás testkezelés a legjobb megoldás a vízhiányos bőrre. A testradír egyesíti a cukor hidratáló-, valamint a só élénkítő hatását, ezáltal kényeztetve a bőrt. A kezelés során használt krémes hab állagú testradír antioxidánsokban gazdag, a kövirózsának köszönhetően pedig hatékonyan hidratálja a vízhiányos bőrt. Ezt követően egy helyreállító gélpakolás következik, mely a kövirózsa és az aloe vera erejével ápolja, valamint hidratálja a bőrt tetőtől talpig. A 90 perces testkezelés elősegíti a bőr fiatalságának és ragyogásának megtartását. Szerintem az Aria Hotelbe megérkezni már az ember lelkének is jót tesz. Az épület belseje mindig elbűvöl.

 

aria_szalloda_belso.jpg

 

A spa-ban pedig olyan gondoskodással és kedvességgel találkozik az ember, ami elég ritka itthon. Ezért is vállaltam be a testkezelést. Annyira elszánt voltam, hogy még a telefonomról is levettem a hangot, ami nálam nagy szó. Először egy masszírozással kezdtünk. Illetve én csak feküdtem, mint egy lamantin. Hát.. a hátam hihetetlenül hálás volt érte, pont előző nap fakadtam ki, hogy milyen iszonyatosan fáj a csuklyásom. A hölgy, akitől a kényeztetést kaptam, a közeli Indiában tanult, minden mozdulaton érezni lehetett, hogy nem egy kétnapos itthoni gyorstalpalón sajátította el a mesterségét. Maga a masszázs is kövirózsás olajjal indult, imádtam az illatát. Utána jött a leradírozás, ez is testrészenként ment. Cukros pasztát kaptam magamra, ez is a pozsgáskával volt persze. Simogató, ölelő mozdulatok voltak, közben tudatilag igyekeztem arra gondolni, hogy menjen, aminek mennie kell, a felső hámrétegemmel együtt. Persze, ez a tudatosság és elengedés csak akkor stimmelt, amikor nem voltam félálomban. (Szerencsére nem horkoltam!...D) A kezem, a lábam is sorra került, gyakorlatilag mindent levakartak rólam, amire már nem volt szükség. Amikor mindennel készen lettünk, amit mondjuk simán bírtam volna még, jött a harmadik fázis: a hidratáló gél pakolás. Igen, kitalálhattátok, ez is kövirózsás volt, ez szinte egy rituálé együtt, a fenséges kategóriáól. Egy zöldes géles anyagot volt, ami felkerült a testemre.  Dunsztom sincs, hogy hogyan, de kaptam egy dunsztot is, ekkor már valahol az álomország határán lépkedtem szépen, halkan. Ráadásul, amíg én becsavarva feküdtem, az arcom is részesült egy csodás masszázsan. Egész egyszerűen, amikor leírom ezt, akkor is csak azt éreztem: úristen, hogy lehet ennyire jó valami?! Csodálatos volt, tényleg. Amikor újra (viszonylag) magamhoz tértem, elmondta a kedves hölgy, hogy amennyiben időm engedi, üljek be a gőzbe, hogy még jobban beszívódjanak ezek a fantasztikus anyagok. És hát tényleg, a kövirózsa az egy csoda. A bőröm új életre kelt, jellegét tekintve jóval rugalmasabb és hidratáltabb lett. A lelkem pedig? Na, annak is jót tett a kövirózsa és a Harmony Spa szakavatott masszázsa. Aki őszi kényeztetést keres magának ebben a morcos időben, annak már írom is a receptet. A telefont pedig kapcsoljátok ki... ennél jobb nem történhet veletek szeptemberben!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr315054618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása