Nesze!szer

Helyes bőrápolás. Az mi?

2019. június 16.

 

 

testapolas2.jpg

 

 

Mi szükséges hozzá? Elsősorban, hogy tisztában legyünk milyen bőrtípusunk is van.  A gyakorlatban nagyon ritka az egyes bőrtípusok önálló előfordulása. Tehát viszonylag ritka, hogy valakinek csak száraz a bőre például. Legtöbbször kombinálódnak a típusok. Ennek következtében bizony előfordul, hogy egyes testrészekre, más más anyagot használunk.

 

A test ápolása

 

A testünket a felszínen egy lipid réteg borítja, ez védi attól, hogy kiszáradjon. Nagyon fontos, hogy a bőr víz – zsír aránya megfelelő legyen, az segíti a szövet hosszú távú egészséges működését. A bőr anatómiai jellegzetességéiből következik, hogy az arc középső részei, hát valamint a mellcsont előtti bőrterület, a vállak, és a hát mindig zsírosabb. Ezek úgynevezett szeboreás testtájak.

 

Tisztítás

 

A test tisztításához olyan megoldást válasszál, amely nem szedi le a lipid réteget a bőrről. Tehát sls-mentes legyen mindenképpen a tusfürdőd, mert ez szárít, száríthat. sodiumlaurylsulfate).Ha pedig szárít, testápolót kell használni. A bőr természetesen méregtelenít mindig – ha nincsen probléma az adott test szakaszon – akkor nem igényel speciális hatóanyag tartalmú ápolást. (Pszoriázis, akne, ekcéma esetén előfordulhat). 

Azt is érdemes tudni, ha a bőrön bármilyen elváltozást észlelünk – szakember segítségén kívül mindig érdemes foglalkozni a táplálkozással és a pszichés tényezőkkel is. A bőr a legnagyobb jelzőrendszerünk ugyanis!

 

Radírozás

 

Javasolt, a vastagabb, a szárazabb bőröknél, szemcsés bőrradír használata. Jojoba, kókuszhéj örlemény tökéletes lehet erre. Szárazz bőrre felvéve erősebb hatást lehet elérni. Érzékeny bőrüek mindenképpen finom szemcsés radírt használjanak és nedves bőrre.

 

Ápolás

 

Ha a test nagyon száraz – mert ez lehet szimplán az adott város vízkeménységétől, van lehetőség jó és természetes összetételű testápolók használatára. Az olíva olaj és kókusz is szuper hidratáló. Olajt mindig nedves bőrre vigyünk fel, tehát ne töröld csont szárazra magadat előrre!

Kerülni érdemes azonban a kőolaj származékokat tartalmazó testápoló készítményeket pl.: paraffinumliquidum felirat szerepelhet az összetevők listáján, erre figyelj!  A reggeli tusolásnál – nem kell a bőrt folyamatosan ostorozni a különböző szerekkel.

 

A következő részeben az arc bőrének típusairól és azok ápolásáról írok bővebben.

Mayer Petra kozmetikus, coach, aromaterapeuta, szalonját ITT találod meg. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1414891974

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása