Nesze!szer

Szavakkal verve: ne hagyd!

2019. június 06.

 

 

szavakkalverve.jpg

 

Két napja reggel kiraktam a facebookra egy reggeli üzenetet nektek Halász Judittól (ITT), ami arról szólt, szavakkal építeni és rombolni is lehet. Ez az egyik becsípődésem, szeretek erről beszélni, mert egy mérgező környezetben minden mindennél rosszabb és vannak sokan ezt észre sem veszik, hogy miben léteznek. De csak azt akarom inkább elmondani, hogy aznap sokan írtatok nekem. Hogy pont ez történt veletek mostanában. Igen, tudom sajnos. Vannak emberek, akik azt érzik valamiért, hogy ők jogosultak arra, hogy alpári módon beolvassanak a másiknak. Lehet akár ez magánéleti dolog, akár üzleti, munkahelyi. Szerintem soha, senki nem engedheti meg magának, hogy szemét (bocs) vagy alázó stílusban kommunikáljon a másikkal. Lehet egy beszélgetés, vagy egy levél lezáró, célratörő, szókimondó - de túlzottan bántó, vagy agresszív soha. És ne engedd meg, hogy mások így viszonyuljanak hozzád. És te se bántsd magadat. Minden mondat, amit magadnak, magadban mondasz, építheti a lelkedet, de árthat is. Fejezd be saját magad ostorozását. Szép, kedves üzenetekkel bombázd magad már reggel, napközben és a legrosszabbnak tűnő helyzetekben inkább humorba csomagold a belső rádiós adásodat, ne korbácsolós sztoriba. Ne engedd senkinek meg, hogy bántson téged, nyugodtan kérd ki magadnak, állj fel és távozz és építsd magadat. Bizonyos szint felett nem megyünk bizonyos szint alá! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9214881122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Frh 2019.06.07. 09:22:23

Nem, nem így van. Sokan nem értenek a "szép üzenetekből". Nekik a saját nyelvükön kell üzenni, azt megértik. Egy bunkóval nem fogsz eredményt elérni kedvességgel. Egy agyilag zokni közmunkás meg se fogja érteni, amit te mondanál neki szépen, finoman.
Van olyan, akivel meg beszélni sem érdemes. Mert semmi értelme. Nem fogja fel, amit mondasz, mert egy gyerek értelmi szintjén áll vagy azalatt.

beautyka 2019.06.07. 09:23:43

@Frh: Szia, nem gondoltam, hogy valamit el lehet érni kedvességgel. Eléggé ismerem a témát...D Azt gondolom, bizonyos helyzetekben az embernek ki kell kérni magának az egészet, vagy egész egyszerűen ki kell sétálni ezekből a szituációkból. Szép napot!

Terézágyú 2019.06.07. 11:56:23

"Ne engedd senkinek meg, hogy bántson téged, nyugodtan kérd ki magadnak, állj fel és távozz és építsd magadat."

Ja, orbán is így csinálja. Valaki rosszat mond róla, kritizálja??? Nem engedi meg senkinek, hogy bántsa őt, kikéri magának, és csinálja ugyanazt, amit eddig ....

beautyka 2019.06.07. 11:57:10

@Terézágyú: bocs, de politikára itt egyáltalán nem gondoltam, sőt...

V B T 2019.06.07. 19:48:56

Alapvetően nagyon igaz, jót és jól írsz. Én úgy gondolom ahogy elöttem is írtak van akinél ez teljesen haszontalan. Én a saját lakó környezetben jöttem rá, amikor jöttek a problémák (beázás, hangoskodás, szemetlés stb), hogy egyesekkel teljesen haszontalan nyugodtan és kedvesen kommunikálni. Nem fogják fel, bambán néznek, ha egyáltalán hagynak szóhoz jutni.
Az ilyen sutyerákokkal sajnos csak az ő stílusában tudsz mit kezdeni. Nem szerettem volna én sem alpári hangnemre térni, de bizony volt olyan lakó akivel szemben az ordibálás, a k..va anyázás és a fenyegetőzés vált csak be.
süti beállítások módosítása