Nesze!szer

Önszeretet: de az meg mi? 7 tipp a boldogabb életedhez

2019. április 22.

 

onszeretetbaba.jpg

 

Az önszeretet témaköre nem egyszerű. Főleg az átkosban nevelkedett szülők gyerekeinek nem. De most jöjjön néhány tanács, hogy ne állj olyan csehül ezzel, sőt, boldogabb legyél.

1. Alapvetés, ha nem szereted önmagad, más sem fog szeretni téged. Mi lenne, ha végre végiggondolnád, te hogy állsz az önszeretettel. Önfelmérésre fel!

2. Amennyiben lehetőséged van, beszélgess Anyukáddal. Kérdezd meg, piciként hogyan nevelt téged. Rád figyelt, vagy a kor szelleme szerint az előírásokat követte, három óránként etetett,, hat hónaposan pedig megvonta tőled a cicit? Ne hibáztass senkit, anno így majdnem mindenki. Ebben csak az a rossz, hogy nem téged vettek alapul, hanem a csecsemőgondozási szakkönyvet. Így már azt tanultad meg, hogy ne figyelj az igényeidre, mert más se arra figyelt.

3. Hányszor hallottad ezt a mondatot: ne hisztizz, akkor nem szeretlek! Ne rosszalkodj,  nem vagy szép kislány! Tehát szépen eltanultad, ha nem úgy táncolsz, ahogy más fütyül, akkor nincs szeretet bocs, kifogyott. Ez azt eredményezhette, hogy nem magadat adod, hanem valaki mást alakítasz, nehogy ne felelj meg!

4.  Nézd, Pistike milyen ügyesen bánik a labdával, Klárika meg milyen szépen zongorázik! És már megint úgy érezted magad, mint a kukacos alma, amikor a Nagypapi ezeket vágta a fejedhez...

5. Ne izegjél, mozogjál - kiabált rád a tanárnő elsőben. És már el is voltál könyvelve  a problémás gyereknek..Te pedig szépen, tudat alatt el is kezdtél megfelelni ennek a szerepnek. És nyilván úgy érezed, miért szeretnéd saját magadat, hisz veled csak a baj van!

6. Nem vagyok már jó, nem vagyok elég - érezted magadban, amikor megmondták a szüleid, testvéred lesz. Senki nem biztosított téged arról, hogy nemcsak kellesz még, de a világ közepe vagy az életükben. Te pedig azóta érzed magadnak, már nem kellesz, egyszer csak eldobtak, mert találtak jobbat helyetted.

7. Amennyiben a fenti  mondatok bármelyike betalált és fáj, akkor dolgozzunk ezen. Engedd el a régi beidegződst, hogy zsigerből azt mondod: ezt nem tudom megcsinálni, nem fog sikerülni, nekem nem jöhet össze. Ülj le, csendesedj el. Kérd meg a lelki vezetődet vagy az angyalokat, segítsenek. Menj vissza képzeletben oda, ahol az első, gyerekkori sérülésed van. Szeretgesd meg azt a picit és mondjad meg neki, mindennél jobban szereted. Majd kérd meg az angyalokat, hogy a régi mintákat, amelyek már nem szolgálnak téged, válasszák le rólad és küldjék vissza annak, akié. Neked már nincs ezekre szükséged. Határozd el, mától mindennél jobban fogod szeretni önmagadat. Mert egy vagy és megismételhetetlen. Nálad pedig nincs csodálatosabb!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1614778674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása