Nesze!szer

Kos Merkúr: most akkor mondjam, vagy ne mondjam?

2019. április 17.

 

 

thebestisyet.jpg

 

Ma a Merkúr bolygó belépett a Kos jelébe. Mielőtt elővennénk a borzasztóan avítt, poros analógiát, nem, ez nem azt jelenti, hogy ezután fejjel megyünk a falnak, sőt...viszont... akkor elmondom, hogy mi lesz. Inkább úgy mondanám,  a szavakkal teremtés időszaka. Hisz a Kos jelével indítjuk az évkört, a Merkúr pedig a kommunikációért felelős bolygó. Ez azt is súgja nekünk, most már nyugodtan mondjuk ki, mit is szeretnénk. Nem kell köntörfalazni, körültáncolni háromszor a másikat, nyugodtan legyünk nyíltak. Ideje annak, hogy a negatív, saját magunkra esetlegesen mondott, mintegy degradáló kifejezéseinket elengedjük. Olyan hülye vagyok, akkora a fenekem.... hogy - ezek azok, amelyek nem építenek bennünket, hanem rombolnak. Mi lenne, ha ezeket most elengednénk, kicserélnénk valami olyanra, ami kicsit fel- és kivirágoztatja a mindennapjainkat? Ja, hogy emelkednénk? Na, tegyük már meg!

Ami Kos Merkúrnál esetleg elképzelhető, hogy nyersek leszünk, mint a rosszul sikerült vegán torta. Tehát, nem kell mindenkinek azért túl erőteljesen az arcába tolni a mondandónkat, ha fel is paprikázódtunk kicsit. Ez egyébként is jó tanács, főleg hölgyeknél, pms időszakban. 

Akár az is elképzelhető, hogy saját magunk tartunk egy szó böjtöt és bizonyos, visszahúzó kifejezéseket nem használunk jó ideig. Ez gyógyító hatású is lehet. Május elején majd kiderült, jobban érezzük-e magunkat, sikerült-e a szintugrás a saját kommunikációnkban. Szerintem menni fog. Szerinted? 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7414771338

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása