Nesze!szer

A Kincsem jelmezei

2019. március 16.

 

kincsem_gif.gif

 

 

kincsem_plakat.jpg

 

A Kincsem film két éve ment a mozikban. Szégyen ide, szégyen oda, nagyon szerettem volna akkor megnézni, de nem jött össze. Így tegnap este láttam. És lehet mindenféléket mondani a Kincsemre, de én sok mindenért odáig voltam benne. A jelmezek bűvöltek el leginkább, így utána is néztem ma, ki tervezte és álmodta meg a kosztümöket. Bárdosi Ibolya nevével találkoztam, aki az "iparon" végzett és a Valami Amerikától az Operaházig sok mindenhová és mindenkinek alkotott már. A forrásokból az is kiderült, hogy összesen 64 ember tartozott a jelmeztervező keze alá, tehát szabászoktól, asszisztensig, statisztaöltöztetőig. A ruhapróbákat egy részükre épített saját házban végezték, itt festettek, dekoráltak, ha kellett még. 52 színész számára készültek a korabeli öltözékek. Volt, hogy Petrik Andrea számára az öltözés 3-4 órát vett reggel igénybe, hogy igazán korhű legyen. Persze, egy-egy levegővétel nem volt mindig a legkönnyebb a számára, hát a fene se akarna 19. századi bárónő lenni. Főleg, ha azt is elmondjuk, hogy a forgatás alatt csak az ő, vagyis Klára hajához 21 liter hajlakkot használtak el. Kemény meló lehetett egy gyors konty a Monarchia idején, főleg, ha Nagy Ervinnek akart tetszeni az ember...D Öltözetből majdnem 4 000 volt, ruha anyagból pedig kis híján 2 500 méter anyagot használtak fel, míg ékszerből 400 szettet. Ezeknek egy része a Michal Negrintől volt. Sminkesként Jónás Kata és csapatát láttuk a film körül. Egy biztos, a táncos jeleneteket is beleértve, profi munka lett, utólag is gratulálunk a csapatnak. Nem két forintból hozták ki és ez pontosan látszik is a Kincsem filmen. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr4314692674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

modus vivendi2 2019.03.18. 18:18:50

Kellemes film, ezt is meg kell manapság becsülni. Nyilván nem volt könnyű egy ilyen tipusú film megcsinálása, hiszen emlékezetem szerint az utolsó a hasonló a nem alegsikerrsebb Széchenyi film volt,az is már majd 20 éve. A már érthetően kissé poros, technikailag avitt Várkonyi filmek még mindig utcahosszal jobbak, izgalmasabbak. Valóban sok volt a lakk (minden értelemben), de a színészi játék annál kevesebb.!!!!!!! Minden esetr ea Kincsemre a pénzt elköltötték,a kosztűmöket elkészítetteék......Ennyi. Amúgy mint írtam nézhető, izgalom nélküli alkotás, de nem valószínű, hogy évtizedekig műsoron marad. Ámbár ki tudja?

Critic. 2019.03.19. 09:39:17

Bár a ruhák a filmben valóban szépek és vagányak, ki kell mondjuk: a legkevésbé sem korhűek. Az 1870-ek évek viseletéhez semmi közük.

jandera 2019.03.19. 09:39:17

Sokkal jobb, mint a barátok közt 437. része!