Nesze!szer

Aki tényleg bárányokkal álmodik

Az Álomutazó producere: Illés Gabriella

2018. december 19.

 

 illes_gabi1_2.jpg

 

Illés Gabriella egy igazi Álomutazó. Sok éve ismerjük már egymást, a Topmodell leszek című műsor kapcsán találkoztunk, amiben mindketten dolgoztunk. Aztán persze másfelé sodort bennünket az élet. Utána Gabi a Megasztár producerségétől a Pro7Sat1 csoport megbízásából a TV2 kábelcsatornáit is elindította, irányította a TV2 Akadémiát, volt A Nagy Duett főnöke is és még annyi minden másé is. Aztán saját lábra állt és megvalósította az álmát. Útjára indította a TulipánTündér Produkciót, ami A Játékkészítőt vitte elsőként színre. Majd jött az Álomutazó, aminek a sikere mindent vitt. Olyannyira, hogy idén 10 előadás lesz belőle. 

 

 

- Kedvenc idézete: "Csak akkor veszítesz, amikor feladod a küzdelmet" - Mike Ditka

- Kávé vagy tea? Kávé, bármikor, tea ősszel, télen.

- Kozmetikum, vagy smink, ami nélkül nem tudsz élni? Ilyen nincs, nyaralás alatt a tengerparton imádok nem hordani semmi.

- Hányszor töltöd a telefonodat egy nap? Legalább kétszer.

- Kedvenc alap ruhadarabod? Kiegészítőmániás vagyok, inkább ezek közül emelném ki a fülbevalót.

- A legjobb tanács, amit valaha kaptál? A multiban az egyik vezérigazgatómé volt az, miszerint ebben a mai világban nem elég okosnak lenni, annak is kell látszani. Azóta ezt én is továbbadom azoknak, akiket szeretnék támogatni, mert szomorú, hogy így van, de nagyon igaz. 

 

alomutazo_gyozoek.jpeg

 

 

- Azt tudod, hogy a lányom nagy Álomutazó függő. Egy éve hallgatja a cd-t és várja, hogy újra legyen előadás. Valami fantasztikusat hoztatok létre, mert teljesen megbabonázta a gyerekeket. Mondjuk, nem mellesleg felnőttkén én is a rabja lettem. Minap Zsédával találkoztunk és Rozi megkérdezte tőle, hol van Tomi. Szóval, nagy hatást gyakoroltatok mindenkire. Hol tartotok most, próbáltok?

- Igen, próbálunk. A TulipánTündérnek ez az egyik nagy projectje, a másik az Andrássy Élményközpont. Az ott futó Future Park kiállítás év végéig látható, majd januárban bontjuk le és érkezik a következő nemzetközi szenzáció. Az Álomutazóval folyamatos tárgyalásokban vagyunk, külföldön is érdeklődnek utána és kőszínházak is. Van napom, amikor Barcelonában vagyok, aztán meg Párizsban. És ott a Kaleido Entertainment is, ami a The Champion kiállítást csinálta. Közben lebontottuk az Allee-ban a dínós VR élményünket és visszük át a Köki terminálba. És közben Szabó Győző regénye alapján készítjük Herendi Gáborral a Toxikoma film alapjait, eddig megkaptuk a filmalap előzetes támogatását és képzeld, két napja kiderült: zöld jelzésünk van, jöhet az első mozink!

alomutazo_buciek.jpeg

 

- Gabi, ennyi project mellett hogyan osztod be az idődet? 

- Mondtam már, hogy kibéreltük a Szikra mozit és egy belvárosi vidámpark féleséget szeretnénk csinálni? Ezt nem is említettem. Szóval igen, sok dolgom van.  Az irodában már tíz ember van összesen, és nagyon sok külsős és közeli munkatársunk van, plusz a befektetői cégeknél is segítenek, ha szükség van rájuk. Most az lett a megoldásom a stressz ellen, hogy heti négyszer sportolok. Korábban ad hoc mozogtam, de ez most rendszeres és magam számára kötelező lett. Úgy, hogy még a telefont is kint hagyom a szekrényben. Mert tudom, azért mindig van min aggódni. Tévés korszakomban a nézettség miatt kellett izgulnom, most reggelente a jegyeladásokat nézem. Sok mindent meg kellett tanulnom, amit míg a multiban voltam kreatív vezető nem ismertem. A Játékkészítő elején még rendes formanyomtatványaink se voltak amikor a színészeket szerződtettük, utána jöttem rá, hogy létezik a pénzügyi zárás fogalma is etc. Akkor januárban leültem a könyvelőnkkel és mondtam neki, akkor most legyen kedves és tanítsa meg nekem a pénzügyi alapokat. Szóval, sok mindent elsajátítottam az utóbbi néhány évben, pedig a TV2 kreatívjaként azért volt dolgom rendesen, vagy akár a Megasztár producereként is.

alomutazo_csajok.jpeg

 

- A Játékkészítő volt az első nagy projectetek, amiben társtulajdonosok vagytok Molcsányi Györggyel. 

- Igen, sok gyerekbetegség volt még abban a produkcióban, de imádtuk. A TV2 pályafutásom vége felé kezdtem már érezni, hogy szeretnék valami ilyet csinálni. Ami olyan, mint a varieté világa, de közben színház és az egész egy összművészeti dolog együtt. Úgy is kötöttem a producerből kreatív vezetővé válásomkor az újabb szerződésemet a csatornával, hogy én ezen a Meseprojekten dolgozhatom a szabadidőmben. Aztán egyszer már a tévézés szereleménél erősebb lett a vágyam a TulipánTündér produkcióra. A Játékkészítő életre hívása során persze sok nehézségem csalódásom is volt emberileg, de szerettük. Ott végképp megtanultam, hogy magamra figyeljek, az én megérzésemre, belső hangomra. Hiszen voltak dolgok, amire azt mondták, akik mondjuk a színház világából jöttek: ezt így szokás, így szoktuk. Aztán mégis kiderült, nem jó így. Szóval az elmúlt évek a magamra hallgatás megtanulását is hozták magukkal.

- Volt, hogy úgy érezted, ez most valamiért nem fog menni, feladom? Hisz saját lábra állni nem olyan egyszerű azért.

- Nem, ez soha nem volt. Hittem magamban, magunkban. Azt persze azért nem mondanám, hogy nem voltak nehézségek az évek alatt.

- Az Álomutazó ötlete honnan jött? 

- A Játékkészítő utolsó előadásai alatt fogant meg. A visual rendezővel., Radnai Márkkal beszélgettünk, hogyan lehetne valahogy az álmok világát színre vinni. Aztán eszembe jutott a mese, amit mindig a nagymamám mesélt nekem. Egy bárányról szólt és mindig változott a történet. Innen jött az Álomutazó.Szerencsére olyan csapattal dolgozunk, akik hihetetlenül inspirálják egymást. A Játékkészítő tapasztalatait kielemezve Juronics Tamással és Herendi Gáborral sokat gondolkoztunk, mi az, ami nagy csarnokban jól működik. Így erre építettünk. Tamás a rendező, koreográfus, Gábor tanácsadóként segített. 

- Szövegekkel dolgozom és hát ilyetén módon nem csoda, hogy a dalok szövegébe vagyok szerelmes az Álomutazónál.

- Jaj, ennek nagyon örülök. Az eredeti vágyam az volt, hogy olyanok legyenek a szövegek, amelyek a felnőtteknek is mondanak valamit és a gyerekeknek is. Olyasmire vágytam, mint a Disney Herculesében a mondatok, hogy poénos legyen két síkon is. A Dalnokok ligájából ismertem meg Orbán Tamást, aki a saját gyerekei miatt is elég jól ismeri ezt a világot. A zenéért pedig Rakonczai Viktor felel. Aranylemez is lett az Álomutazó, ami nagy öröm. A Játékkészítő meg platina. 

- Az agyadat ki tudod kapcsolni ennyi dolog mellett? 

- Emlékszem, amikor búvárkodni kezdtem. Na, az volt az első dolog, ami segített. Mert annyi mindent kell csinálni a víz alatt, hogy nincs időd mással foglalkozni. Mert azért esténként, ha hazamegyek és nyugi van, néha rámül egy-egy dolog. Most sem véletlenül sportolok. Az idei évre eléggé túlvállaltuk magunkat, de tényleg most pörög minden. Jövőre kicsit visszaveszek ebből-abból, hisz 40 éves leszek. És helyet és időt kell arra teremtenem, hogy majd lehessen családom. 

- Hiszel a megérzésekben? 

- Igen, elég intuitív vagyok eleve. Évente egyszer asztrológushoz is elmegyek. A cégben a fiúk néha kinevetnek, hogy általuk nem annyira elképzelhető dologra hivatkozom. Aztán, amikor igazam le... na, az jó érzés. 

- Mindig erős kezű vezető voltál. 

- Az lehet. A TulipánTündér évei alatt meg egész egyszerűen bele kellett állnom a szerepbe. Most már emberekért felelek, sorsokért. A TV2 idején is felelősen viselkedtem, ügyeltem minden fillérre, de ez azóta még erősebb lett valahogy. A következetesség nagyon fontos. Ebben a korban igen kevés elismerést kapnak a nők. Én sem szeretnék "tököket növeszteni", de igen, szigorúnak kell lennem összességében. Sok mindent megcsináltam már, ami korábban szerepelt az Álomtérképemen. A céggel pontosan tudjuk, mit szeretnénk megvalósítani 2-3 év múlva, de nekem közben vissza kell szereznem a szabadidőmet.

- Kezdődnek az előadások. Belenézel még? 

- Ne viccelj, minden előadáson ott ülök a megszokott helyemen és csodálom sokak közös álmát a színpadon. És eszembe jut a nagymamám, aki a meséivel gyakorlatilag az én életemet alapozta meg. Ilyenkor nem üzletasszony vagyok, hanem én is újra gyerek, aki felnőttként hisz a mesékben. 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5914495688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása