Nesze!szer

Wow, már a hajápolásban is csúszik a szén!

2018. november 08.

 

 

szenkezd2.jpg

 

Most már biztosan bejelenthetjük, a kozmetikai ipar után a fodrászatba, vagyis a hajápolásba is új trend hódít: a szén. Ez ugye egy nagyon jó kis anyag, bár sokaknak csak a jön a szén csúszik örökbecsű van meg. De ő egy szuper valami, az idősek még tudták, hogy akár a hűtő szagtalanítására is kiválóan alkalmazható, vagy akkor is, ha otthon elég fura szagok terjengenek (bocsi, edzőcuccra gondoltunk például).

 

balea-peel-off-maske-mit-aktivkohles9-300-300.png

 

nivea_szenes_tusi.png

 

dro_aktivszen_melyt_arclemoso.jpg

 

A szén tisztító hatását arcmaszkok és egyebek formájában az arcápolásban már használni kezdtük az utóbbi években, ám most a fejünkre is átjött ez az anyag. 

Mit is tud a szén a fejünkön?

Igen, szagtalanít. És ezt nem úgy kell elképzelni, hogy egy darab faszenet kell hordanunk a kabát felső zsebében, hanem sampontól kezdve sok mindenben találkozhatunk vele, mert több cég is rájött, hogy ez okos dolog. Mélytisztító hatása van. Tudtad, hogy a városi szmog, kosz, ugyanolyan tüneteket okoz, mintha maga a hajunk kezdene zsírosodni. Ám ez tévedés, üzennénk azoknak, akik egész nap a körúton rohangálnak például. Ugyanis ezt a sok urbánus piszok teszi. Ilyenkor a legrosszabb, ha zsírosodásra való hajsampont kezdünk használni. Ugyanis ez megváltoztatja a faggyútermelést és a bőr ph-értékét. Sokkal hatásosabb tehát, ha szén tartalmú samponnal tisztítjuk a hajunkat. Ez ugyanis a hajról szedi le a szennyeződést és nem nyúl hozzá a fejbőrhöz. A faszenes samponok, balzsamok kiválóak lehetnek azoknak is, akik glutén- és vagy laktózérzékenység miatt a fejbőrön korpa szerű elváltozást észlelnek. Ezeken a tüneteken is segít, könnyedén tisztítja meg a fejbőrt.

 

szenes_ivan.jpg

 

A faszén tartalmú samponok feketék, de nem kell megijedni, nem fogják be a hajat és festett tincsekre is kiválóak. Szőkék se ijedjenek meg! Érdemes használni a szén tartalmú balzsamokat is, mert a szagtalanító hatásuk nagyon erős. Ezek a termékek mind sls-mentesek, tehát nem kell félni a vakarózástól, keressétek szalonokban az Alterego termékeket, közönségcikk kategóriában pedig már több is van a piacon.

A szenes termékeket erősen ajánljuk azoknak, akik vendéglátóiparban dolgoznak, vagy építkezésen. Hálás lesz a hajuk egészen biztosan és a család is.

Köszönjük Viola Dóra mesterfodrász szakmai segítségét! (Dóri elérhetősége ITT

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr3014359951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BlauPerl 2018.11.10. 19:31:09

"csak a jön a szén csúszik örökbecsű van meg"- Ez mit jelent? Külön külön értelmesek a szavak, de így egyben elég furán hangzik, meg ugye értelmetlenül.
süti beállítások módosítása