Nesze!szer

A szőlő leve számos lehetőséget rejt: az arcod számára is!

2018. szeptember 30.

 

szolos_arcpakolas.jpg

 

Szüret ideje van, nemcsak a bókoké (hello Vénusz),de a szőlőé is. Készülnek a mustok, a borok és mi is kotyvaszthatunk a konyhában: szépítőszert! Íme, két nagyon egyszerű pakolás és téééényleg hatóanyag lesz benne, nemcsak valami kamu izé, mint sokszor a drogériákban árult maszkokban. Kálium A-, B- és C-vitamin első körben, ránctalanító és tonizáló a hatása, az antioxidánsok pedig fényesebbé teszik a bőrt. Mondjuk is:

Ragyogásfokozó szőlős pakolás:

- Végy néhány szem szőlőt, 3-4 is simán elég

- És egy kis mézet

A szőlőt mossad meg (mondjuk elég logikus), aztán törd össze villával. A magokat vedd ki, mert az azért zavaró lehet és nincs más teendőd, mint néhány kanál mézet hozzákeverni. A megtisztított arcodra vidd fel és saját érdekedben ne nagyon járkálj a lakásban. Ami még fontos, nekünk mindig sikerül a hajunkba belekeverni valahogy, így a legtutibb, ha egy kozmetikai pántot, vagy fürdősapkát a fejedre húzol. Negyed órát hagyd fent a pakolást, majd utána langyos vízzel mossad le, vagy akár egy nedves vattakorongot is bevethetsz. Ugye, milyen élettel teli lett a bőröd? 

Tisztító, vitalizáló szőlős ardpakolás:

- Néhány szem szőlő

- Szódabikarbóna

- Liszt

- Végy néhány szőlőszemet. A levét préseld át egy kis szűrőn, ha pici magocska beleesne, nem baj. A kinyomott léhez adjál egy-két teáskanálnyi szódabikarbónát, ez nagyon szépen kitisztítja majd a pórusokat is. És hogy ne legyen iszonyat folyós az egész, mehet bele némi liszt. Ezt is nyilván a megtisztított arcra vidd fel, a legjobb, ha egy nagyobb ecsettel teszed, mert ez elég erőteljesen csöpöghet. Hagyd fent tíz percig és tádámm! Éljen a varázslat, szépségesen tiszta lett az arcunk! 

Egészségetekre!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5514272761

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása