Nesze!szer

Amikor a virágok segítenek

2018. augusztus 20.

 

 

pipacs.jpg

 

Bach virágterápia. Apró, pici cseppek, amelyeket növényekből nyertek ki. Van ismerősöm akinek nagyon erős lelki problémája múlt el ezáltal és olyan gyerekről is tudok, aki sokkal jobban teljesít az iskolában, mióta az anyukája virágcseppeket használ. Ritával beszélgettem, aki virágterapeuta.

Amikor megérkezik a beszélgetésre, fura, végtelenül nyugodt, de nem az idegesítően higgadt aura veszi körül őt. Kértem, hogy hozzon magával néhány üvegcsét, hogy igazán lássam, érezzem, miről is beszélünk. Tudom, hogy van csepp, ami a közösségbe való gördülékeny beilleszkedést segítheti, akad olyan is, amely esetleg konkrét félelem elleni szer, de akár olyan is, amely azt támogatja, hogy a szükségleteinket, vágyainkat ki tudjuk fejezni, merjünk fellépni a saját érdekünkben. 

- A kineziológia kapcsán találkoztam a cseppekkel és ezzel az egész rendszerrel, sok évvel ezelőtt. Ekkor páciensként. Aztán jött egy mélypont az életemben, amiből ki akartam jönni és kész. Ekkor már tudatosan fordultam a Bach-terápia felé.

- Mi tetszik ebben neked?

- Az  leginkább, hogy egy teljesen követhető rendszer, ami nagyon sokaknak, sokakon segíthet. Tökéletesen működik az egész. Én gyakorlatilag saját magamat kezeltem először, aztán persze a gyerekemnek is adok azóta cseppeket. Így indult valahogy a "karrierem", ami gyakorlatilag mások segítéséről, gyógyításáról szól. Gondolj bele, hogy mennyire tervezhető az élet. Sokszor egyáltalán nem. Hirtelen kerülhetünk olyan helyzetbe, amin nem is gondolkodtunk, el sem tudtuk képzelni, hogy velünk is megtörténhet. És szeretnénk ebből kijönni.

- Mire gondolsz?

- Volt olyan kislány, akinek eltávozott egy közeli szerette. Nyilván ez egy borzasztóan fájdalmas dolog és időszak, a gyász folyamata. De az egészet megtámogathatjuk a megfelelő cseppekkel, így könnyebb lehet ez az egész nehéz élethelyzet. 

- Mit is jelent ez?

- Maga az alap hasonló, mint a homeopátiában, rezgés alapú kommunikáció - a virágokban is van egyfajta kód vagy üzenet. Ezeket juttathatjuk be. Általában több cseppet használunk, de mindenkinél másra van szükség. Én azért hosszan beszélgetek azokkal, akik megkeresnek, ezután jön a választás.

bachviragos.jpg

 

 

- Én elég gyorsan rányúltam egy cseppre.

- Igen, érezheti az ember, mire van szüksége. A tiéd a fel nem vállalt vezetőségről, vezetői szerepedről szól. A többit te tudod (igen, tudom, ne mondjátok, persze...). Volt már olyan anyuka, akinek az autista gyereke miatt kerestek meg. Felajánlottam a segítségemet, induljunk el egy közös úton. Talán az a legnagyobb öröm, hogy az édesanya már felismerte az én-idő fontosságát, hisz az tudja tölteni, emelni, hisz sokszor embert próbáló mindennapjai vannak.

- Kit kezelsz egy családban például?

- Leginkább azt mondanám: a környezetet is be kell vonni. Nemrégiben volt egy helyzet, hogy az óvodás pici nagyon agresszív volt. Ilyenkor a szülőket is bevonom. De felnőtteknél is sok mindenre van segítség. Akár az önérvényesítés hiányára, mert minden mögött van egy ok. A mai világban sokan egy kész bogyót szeretnének bevenni, mert valami nem működik és nem néznek a jelenség, a probléma mögé. A Bach-virágterápia azoknak segít, akik már elindultak egy úton, önmaguk felé vagy tényleg szeretnének másnak, akár a családjuknak segíteni. Akár úgy is, hogy egy kamasznak nem megy a "csajozás". Azt gondolom, ne féljünk a lelkünk mélyére nézni. A Bach-virágterápia ebben segít. Ez egy szelíd gyógymód. Edward Bach, maga az alapító jóval túlszárnyalta azt a három hónapot, amit az orvosai rákos betegként jósoltak neki. Ő választott ki 38 növényt, aminek a cseppjeit kategorizálta. Mára ez már fejlődött, sok újdonsággal találkozhatunk, de az alapok maradtak. Az, hogy könnyen, átlátható módon tudunk segíteni azoknak, akik hozzánk, Bach-terapeutákhoz fordulnak. Mert mindennek ott a lélekben a lenyomata. Ezt sose felejtsük el! 

Rita weboldalát ITT találjátok meg, reméljük, sokaknak tud segíteni a jövőben! 

 

 viragterapiaholgy.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr614177893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása