Nesze!szer

Nagy pedikűr teszt

2018. augusztus 19.

 

 

pedikurteszt.jpg



Az alany jómagam leszek. Száraz , bőrkeményedésre hajlamos láb bőrtípussal rendelkezem. (Mondhatni mint a nagy átlag)

Első eszköz a klasszikus dörzsi. Kivitelét tekintve mindegy hogy az most egy habkő vagy mint a dörzspapír típusú a hatás és az eredmény ugyanaz. Esetemben némi bőrkeményedés eltávolítás volt a cél. Aki edzett nem fogja megérezni de egyébként ha szeretnénk is elérni vele valamit akkor hosszan és erősen kell használni. Lehet egyik este egyik láb , következő este másik láb és akkor nem fulladunk ki.
A végeredmény egy fokkal jobb látvány,, de azért korántsem tökéletes.
Jó megoldás lehet két pedikűrös közti alkalom kitolására vagy ha megfogja a talpunkat , sarkunkat egy papucs vagy a városi kosz, akkor annak eltávolítására. Illetve baba bőrrel rendelkező lábúak biztos elégedettek lesznek vele. De ismerünk ilyeneket?

Második eszköz , az előző továbbfejlesztett változata a “sajtreszelő” vagy “fokhagyma reszelő” tipusú. Jó esteben tartozik hozzá dörzsi rész is. Ezzel már eredményesebben eltávolítható a bőrkeményedés és nem is olyan fárasztó azonban pici bőr tüskék maradhatnak amik kiszáradva diszkomfort érzetet adnak és a takaró alatt sercegnek... ezen krémezéssel és dörzsizéssel lehet javítani.
Ezt csak az használja akinek van is mit leszedni a lábáról ellenkező esetben sérülést okozhat magának.

A dörzsi extra modern változata az elektromos, aksis , elemes verzió.
Nos, iszonyatosan kényelmes és gyorsan jól dolgozik. Ám azt kell mondjam, nagyon szép simára csiszolja a bőrkeményedés tetejét, ezzel becsapva a használót hogy de jó is ez közben a plusz bőrréteg nem lett eltávolítva.
Szintén jó lehet az első esetben említett szituációkban, illetve akinek csak száraz a bőre de nincs bőrkeményedése hasznosnak fogja találni mint megoldást.

A következő egy számomra nem igazán kedvelt darab. A cserélhető borotvapengés eszköz. Ezzel már le lehet szedni egész komoly bőrkeményedést is, viszont ezzel párhuzamosan óriási a sérülésveszély használat közben.
Nekem csak annyi történt, hogy a penge tartó húzás közben rátapadt a bőrömre ezzel kinyitva a pengét és szétesett. Sajnos saját szememmel láttam aki rosszabbul járt és sikerült egy darabkától megszabadítania a saját sarkát. Mondjuk Hamupipőke nővérei örültek volna egy ilyennek, de azért ez fájdalmas élmény.
Összeségében jó és hasznos , de rendkívül körültekintően kell használni!

Végezetül a pedikűrős szakember keze munkája. Talán nem kell részleteznem hogy minden bőrtípusnak megfelelő. Ebben az esetben a megfelelő rendszerességre érdemes figyelni. Van akinek évi 1 alkalom is elegendő de van akinek havi 1 is kevés. Itt a rizikó faktor ha rossz szakembert választottunk , de ez orvosolható (van miből illetve kikből választani), balesetek előfordulhatnak de szerencsére nagyon ritkán fordulnak elő. A végeredmény szép, ápolt bőr nem mellesleg ebben az esetben már a láb körmök is szépülnek. És a végére kérjünk egy szép lakkot is, mert nincs  szebb, mint egy egészséges női láb!

Brigi, a SecretNails szalon tulajdonosa, a facebook oldala ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr9514189443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása