Nesze!szer

Ezeket a könyveket még feltétlenül olvasd el a nyáron!

2017. augusztus 08.

 

 

img_1644.JPG

 

Olvasni jó, jót olvasni pedig még jobb - szerintem ez alaptézis. A lényeg, hogy ajánlunk most nektek 3 könyvet, ami nem a pehelykönnyű szórakoztatás netovábbja. De mindegyik ad a léleknek. Egyik így, másik úgy. Ha tehetitek, mindenképp szakítsatok rájuk időt, mert nagyon megéri!

bangkok5-fixed-375x600_1.jpg

Fejős Éva: Szeretlek, Bangkok

Mindannyian álmodoztunk már arról, hogy nem egy vagy két hétre szökünk meg itthonról, hanem mondjuk úgy jó sok hónapra.  Éva meg is tette néhány éve. Írt róla egy naplót, most pedig újra kiadta. Szerencsére. Mert annyi, de annyi minden elgondolkodtató benne. Például arról, hogy mi mit össze rágjuk magunkat mindenen, miközben a thaiok olyan természetesen élik meg az életet. És arról, hogy mit kezdesz azzal, ha valami visszafordíthatatlan. És hol is van a motiváció, a munka igazi értelme és mi van akkor, ha valamit már nem szívből csinálunk. Kalandos, fordulatos, nem uncsi útinapló ez, ami biztosan téged is elgondolkodtat majd a saját életeddel kapcsolatban. Szeretni fogod!

 

nagy_judit_ebredeseim.jpg

Nagy Judit: Ébredéseim

Döbbenetesen erős könyv. De tényleg. Mindenkinek ajánlanánk, aki szült már. Mert azt tudjuk, hogy az anyaság nem egy rózsaszín cukormáz és az anyai érzések nem születnek meg automatikusan a gyerek világrajövetelével együtt. Judit tévésként megszokta, hogy maga osztja be az életét és ő karmester. Rohan, szervez, intéz, kimond, bemond. Aztán a 9 hónapnyi babavárást egy szép kóma eléggé beárnyékolta. Nem is szeretnék többet mesélni az egészről. Csodálom, hogy Judit ilyen őszintén le merte írni a történetét. Respect! És egyszerűen annyira és igaz az egész, hogy nem is értem, miért nem foglalkoznak többet ezzel a könyvvel. Jól szerkesztett, feszes, megdöbbentően erős, önvizsgálatra késztet! Bravó! 

Jodi Picoult: Apró csodák

A könyv borítóját a fenti képen láthatjátok. Ez is mutatja, mennyire nem tudtam letenni, ahol lehetett, olvastam. Letehetetlen. De tényleg. Úgy gondolkodtat el a rasszizmusról, hogy nem egy demagóg, vagy nem is egy unalmas tanulmányt kell átrágnod. Csodálatosan megírt regény, fordulatokkal, szépen ívelt karakterekkel, jellemrajzokkal. És azt mondanám még: brutális. Nem szépeleg, Alapjaiban rázza meg az embert arról, amit az esetleges amerikai faji ellentétekről gondol. A főhős egy kórházban dolgozik nővérként. 20 éve. Imádja, szereti a munkáját. Egészen addig, míg el nem tiltják egy babától... de a többit nem szeretném elmesélni, mert tényleg nem bánod meg, ha elolvasod ezt a könyvet. Én legszívesebben sokaknak odaadnám, akiknek gyűlölet van a szívében. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2712725476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása