Nesze!szer

Hogyan bánj hülye emberekkel?

2016. november 22.

 

hulyek2.jpg

 

Hülyék, és a furánál is furább emberek mindenhol vannak. Alaptézis, miszerint egy társasutazáson mindig van egy okoskodó a buszban, vagy csoportban és sorolhatnánk... így bizonyos helyzetekben nem úszod meg, hogy ne találkozz idegesítő embertársakkal. Hozzájuk adunk némi segítséget:

1. Aki mindig, mindenkinél jobban tudja... Nála soha, de soha nem lehetsz okosabb. Még akkor sem, ha az adott területen dolgozol húsz éve, vagy a nagypapád is ezzel foglalkozott. Nincs mese, az ilyet hagyni kell beszélni és közben kiválóan elsajátítható a meditáció művészete, illetve a nyitott szemmel alvás sportága.

2. Akinek soha, semmi nem jó. Az a rossz hírünk, hogy neki soha, semmi nem lesz jó, tehát ne is próbálkozz számára örömet szerezni. Ne bánkódjál, ha karácsonykor például nem örül az általad vett ajándéknak. Teendő: ne is próbálkozzál jót tenni vele. Amennyiben kötelező tartanotok a kapcsolatot, hagyd, hogy elmondja a magáét, de úgy, hogy rád ne hasson a pesszimista hangulata. Nézd úgy az egészet, mintha színházba járnál. Maximum erre a darabra többet nem veszel jegyet.

3. Akivel állandóan valami dráma történik. Igen, ő az, akinek elvontatják a kocsiját, akinek beletörik a kulcsa a zárba, akinél felrobban a kávéfőző bekapcsolás nélkül is. Jó, ha tudod, bármilyen közös dologba kezdesz vele: drámai lesz a végkifejlete - az ő szemszögéből. Te legyél tisztában azzal, mit szeretnél elérni és ne menj bele a drámai játszmáiba. Ő egy embertípus, aki körül sose lesz vígjáték, ő nem abban játszik és nem is azt rendezi. Döntsél, hogy a büfében maradsz, vagy felmész utána a színpadra.

4. Akit megint átvágnak. Ő az, akivel állandóan kibabrál az élet. Nem ér oda, nem fizetik ki, nem érkezik meg, kihagyják a buliból. Igaz, nem észleli, hogy sokszor úgy kommunikál embertársaival, mint ahogy a mezei poloskákkal szoktunk maximum, de sebaj. Az van, hogy veled is össze fog ám veszni, csak még nem tudhatod, mikor jön el ennek az ideje... Kérdés: kivárod-e ezt...vagy futsz, amerre látsz.

5. Az ember, aki királynak született. Még bilibe se lógott a keze, de már tudta: ő irányítja a világot. Alattvalókat választ, nem munkatársakat, családja köre is pedig csak az ő kényelmét szolgálja. Esetleges házastársát az udvartartásának képzeli. Sok minden lehetsz az ő életében, csak partner nem. Amennyiben karmát dolgozol le és szolgálnod kell, simán állj be a szolgálatába...

6. Akinek be nem áll a szája. Ebbe a csoportba némileg mi is beletartozunk, igazságtalanság lenne nem beismernünk ezt. De talán ezért is foglalkozunk kommunikációval. Viszont létezik a lelőhetetlen típus, aki mondja, mondja és mondja... Na most az van, hogy őt, ha teheted, inkább ne hívd meg vendégségbe, vagy csak akkor, ha van egy félig süket nénikéd, akit még ez is elszórakoztat.  vagy használj hangtompítót... Nálunk Klárika ilyen a családban. Őt csak nyári, kerti partykra invitálja a família, a nagy kert viszi a hangot...D

 

+ 1. A hülyéknek mindig igazuk van! Ezt sose szabad elfelejteni, jobb, ha nem packázol velük!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr511988958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása