Nesze!szer

A tartós párkapcsolat a boldogság kulcsa?

Ragaszkodj hozzá!

2016. július 12.

 

tartos_szerelem.jpg

 

 

Ezek a sztárok olyan csélcsap népségek - kiáltott fel a minap Marika néni, a kedvenc pékségünk egyik eladója, amint felpillantott szemüvege mögül a Story magazinból, mikor beléptünk az üzletbe. Marika néniről azt kell tudni, hogy emberemlékezet óta dolgozik ott, és soha nem rejti véka alá véleményét. Ami a szívén, az a száján. Már csak ezért is szeretek bejárni oda, mindig megmosolyogtat, vagy éppen elgondolkodtat egy egy eszmefuttatásával. Most is, szokásához híven lapozgatta az újságot, majd elhadarta sommás ítéletét. És lássuk be, Marika néninek azért valahogy igaza van. De nem fejezte itt be az okfejtést, hozzátette: nem értem, miért kell divatot csinálni abból, hogy mindig mással vannak az emberek és nem is boldogok? Ezen a ponton gondolkodtunk el azon, amit Marika néni mondott. Mert nem jó ez így.

Azt látjuk sokszor, annyi, de annyi minden változik a világban, vagy akár csak egy utcában is, hogy az ember szinte kapkodja a fejét. Mindig szükség van a biztos fogódzókra. A tartós párkapcsolat pedig ilyen. Ez akkora, de akkora erőt ad, adhat, ha van az embernek egy szerelme, egy legjobb barátja, akivel biztosan meg tudja osztani, ami aznap történt vele, akivel tud tervezni, akivel együtt még erősebb lesz, aki támogatja őt... hogy az szinte elmondhatatlan. Akivel együtt vagy jóban és rosszban is, aki ismer téged, aki tudja, hogyan szereted a kávét, a kakaót, akit ismernek a barátaid, akivel közösen mehetsz a fesztiválokra, vagy akár moziba is. Néha úgy forog a világ, olyan gyorsan, hogy az ember szeretne kiszállni. De ha ott van melletted valaki, aki segít, akkor könnyebb megbirkózni akár egy nehéz főnökkel, egy fura munkahellyel, vagy egy nem túl egyszerű családtaggal is. 

gubas_gabi_kep_1.jpg

 

Gubás Gabi, aki éppen a Válótársak című nagy sikerű magyar sorozatban forgat, saját bevallása szerint a tartós párkapcsolat, a házasság híve, amit egyfajta szövetkezésnek, szövetségnek gondol. Gabi mindig azt mondja, 3 típusú kapcsolat létezik. Az egyik, amikor elvesznek belőled, amikor annyi se vagy, amennyi magadtól lehetnél. A másik, amikor nem is vesz el belőled, de nem is tesz hozzá(d). A harmadik, amikor a másik által több leszel. Ezt Gabi a házasságában találta meg. Férjét egy balesetnek köszönheti, így ebből is látszik, mennyire nincsenek véletlenek az életben. „Ami nincs benne, az bennem van, ami benne nincs, az az én erősségem - mondja a színésznő. 

Gondoljatok bele, mennyire jó látni olyan sztároknál, akik tényleg szerelemben élnek, ahogy összetartoznak? Angelina Jolie és Brad Pitt milyen cuki a gyermekeikkel együtt? Meryl Streep és férje már 30 éve élnek szépen, Pierce Brosnan és Keely Shaye is több mint 10 éve mosolyognak a partikon közösen, de Dustin Hoffmann és Lisa Guttsegen is példa lehet, hisz nekik is bőven jutott a boldog évekből, immáron több mint 3 évtizede szerelmesek ők is. Üzennénk Marika néninek, hogy bizony, ilyen sztárok is vannak. És nekünk ők az igazán szimpatikusak. Persze, idő kell, mire az ember megtalálja az igazit, s ha megleltük párunk, összecsiszolódni sem két nap, ezt nem vitatjuk. Viszont hűségesnek maradni igazán nagy érték. 

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele, de mi biztosan a tartósra szavazunk, ahogy a nemrég indult Ragaszkodj hozzá! kezdeményezés is. A boldogságra, megbízhatóságra, a szerelemre! Ti? (Katt IDE!)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr518847076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása