Nesze!szer

Teázzunk és minden jó lesz!

2016. július 04.

 

 

teaa.jpg

 

A tea az egyik legcsodálatosabb ital a Földön. Nem véletlen, hogy nem lehet csak úgy inni, az igazi teázók – akár keleten, akár a ködös Albionban, szertartással tisztelik meg az italt.A keletről érkező teafű varázslatos hatásairól számtalan bölcs elmélkedett, a kínai Lu Tung így írt a teázásról:

Az első csésze az ajkamat és a torkomat nedvesíti meg. A második elűzi magányosságomat, a harmadik áthatol a hiábavaló (meddő) belsőmön. A negyedik csésze könnyű verejtékezést indít, az élet minden rossza eltűnik a pórusaimon keresztül. Az ötödik csészénél megtisztulok, a hatodik csészénél a halhatatlanság birodalmába képzelem magam. A hetedik csésze - nem tudok tovább írni - csak hűvös fuvallatot érzek, mely beleakad a ruhám ujjába...

Igazán mágikus, ha iszunk egy csésze teát, az élet édes, mint a Roibos, őrült, mint a Chai, vagy éppen nyugodt, mint a Zöld tea. A teázás után marad tehát a bölcsesség a felüdülés és a teafű. Mivel semmi sem veszhet kárba, a teafű még nagy hasznodra lehet kisebb-nagyobb gondok megoldásában:

- Ha bedagadt szemekkel ébredsz, két fekete tea filter (persze áztatva és kellően kicsavarva) a szemedre és máris jobb lesz a helyzet. A borogatásban levő polifenol és csersav serkenti a vérkeringést és csökkenti a duzzanatot.

- Kisebb égési sebekre helyezve a filtert, csillapítja a sérülést, a tested megpihen a fájdalomtól. - Hagyományos japán gyógymód teafűvel gyógyítani a láb gombás betegségeit, filterrel borogatni akár a gombás lábkörmöt, és ugyancsak jó szolgálatot tesz a tea a lábszag ellen is.

- A savakban és nitrogénben gazdag kifőtt tealevél remek komposzt a cserepes növényeidnek.

- Üveg és fa felületek tisztítására is használhatsz teafőzetet, nemcsak tisztít, de kellemes aromája betölti a lakást.

Tudjuk jól, a jóból sose elég, forróságban is lehet melegen kortyolgatni, állítólag jobban hűt, mint ajeges italok. Ragaszkodjunk nyáron is a legkedvesebb szertartásunkhoz, hiszen már C.S. Lewis is megmondta: Soha nem kaphatsz eléggé nagy csésze teát.

Nesze!Zsé

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr598863442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása