Nesze!szer

OlvasóNapló: Hamvaimból

2016. június 20.

 

 

hamvaimbol.JPG

 

A borító ne ijesszen el senkit. Ez  nem egy ijesztő könyv. Vagyis némileg az, viszont meglehetősen hasznos. Arról szól, amiről minden nőnek tudnia kéne. Hogy ne felejtsük el önmagunkat, az önmagunkkal való kapcsolatot. Mert bizony, ez eléggé megbetegíthet bennünket. A főhős, aki nem egy regényhős, hisz a szerző maga, egy szép napon megtudja: rákos. És nem kicsit, hanem nagyon. És bizony ő nem más, mint egy csaj közülünk. Nem űrlény, nem különleges személy, hanem mindannyian lehetünk, lehetnénk. Egy vicces, kedves újságíró. 

Ha szeretném a közhelyeket, közhelyesen azt írnám: ez a könyv Szentesi Éva küzdelme a rákkal. De ez nem küzdelem, hanem szembenézés, vélemény, álláspont, találkozás, önmegismerés, felismerés. És a közhelyeket sem szeretem. Tehát ez inkább egy vallomás a haj elvesztéséről, a kapcsolat lezárásáról, sok mindenről. Mondjuk ajánlott olvasmány kellene, hogy legyen. Úgy tizennyolc éves kor felett.

Egy biztos. Jó lenne, ha te is elolvasnád. Mert ez bizony nem a habos és babos szingli regény, de van benne remény. Mert Éva a halállal táncolt és visszajött a keringőből. Erről mesél. Ez pedig rémisztő és tanulságos egyszerre. Legyen a te tanulságod is. 

Szentesi Éva: Hamvaimból Atheneum 2 999 Ft

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr648824532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása