Nesze!szer

Ők most a legjobb éttermek!

2016. március 09.

 

 

scs_2255_1.jpg

 

Idén is lezajlott az egyik legrangosabb, ha nem a legrangosabb díjátadó a gasztronómiában. Múlt héten kiderült, mely éttermek, szakácsok, termelők azok, akik a legjobbak itthon.  És még egy szuper kiadvány is megjelent!

Magyarország legrégebbi és legmértékadóbb gasztronómiai platformjának számító Dining Guide március elején jelentette meg az idei Volkswagen-Dining Guide Top 100 Étteremkalauzát, mely már kapható az újságárusoknál. Az új pontozási rendszert követő kiadvány a TOP 100-as rangsor mellett több mint 200 további étteremről és street food helyről szolgál információval. Az étteremkalauz idén ismét tartalmazza majd a Street Food mellékletet, de listázza a budapesti vigalmi negyed legjobb helyeit is.

 

„Nekem általában elég három-négy étel, hogy értékelni tudjak” – nyilatkozta a 2 Michelin-csillagos olasz séf, Nicola Portinari. „Olaszországban az antipasto (előétel), primo (első), secondo (második-fő) és dolce (desszert) alapján már ki tudok alakítani egy képet. Mi most a Dining Guide kalauzának összeállításánál túlszárnyaltuk ezt, mert mindannyian legalább három különböző ételt rendeltünk és én mindegyiket megkóstoltam. Volt, hogy olykor hárman, de még az is előfordult, hogy négyen ültünk egy asztalnál, így több mint tizenöt ételt kóstoltam egy-egy alkalommal.”

 

A fogyasztóvédelmi gondossággal készült és összeállított étteremkalauz kapcsán Herczeg Zoltángasztronómiai szakértő, a Dining Guide éttermi tesztjeinek vezetője így vélekedett: „A jó étterem arról ismerszik meg, hogy a vendéget ételhez jutása előtt már felkészítik arra, hogy valami nagy dolog van készülőben, ezért a vendég figyelme fokozódik. Az étteremnek az a célja, hogy minket elvarázsoljon, hiszen akkor jövünk vissza. Ez nagyon fontos szempont. Ha az étterem ebben úgy gondolkodik, hogy nem érdekes, mi történik a vendégével, míg az étel meg nem érkezik, akkor nagyot téved. Mert az emberek nem automaták. Az étterem egy szolgáltatás és nem egy alapanyagbánya.”

 

A 2016-os Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála díjazottjai ők lettek:

 

Fődíj: Volkswagen-Dining Guide Év Étterme Díj: Onyx

Különdíjak:

Év Szakácsteljesítménye Díj – Széll Tamás, Onyx

Zepter-Év Innovatív Konyhája Díj: Borkonyha – Sárközi Ákos, séf

Hennessy-Év Séfje Díj: Costes – Palágyi Eszter, séf

Törley-Év Ifjú Séftehetsége Díj: ESCA - Fehér Gábor, séf

Bortársaság-Év Legígéretesebb Étterme Díj: Émile – Kövér Gergely, séf

Staropramen-Év Street Food Díj: PolaPola

 

Top 10 étterem:

 

  1. Onyx – Szulló Szabina, Széll Tamás séfpáros
  2. Costes – Palágyi Eszter, séf
  3. Borkonyha – Sárközi Ákos, séf
  4. Costes Downtown – Miguel Viera, Tiago Sabarigo, séfek
  5. Salon – Wolf András, Fekete Antonio, séfek
  6. Babel – Lenk Zsolt, megbízott séf
  7. Arany Kaviár – Nyíri Szása, Kanász László, séfek
  8. MÁK – Mizsei János, séf
  9. Émile – Kövér Gergely, séf
  10. Alabárdos – Kiss O’shea Dániel, séf

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr588452614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása