Nesze!szer

Reggeli Nesze

2015. október 04.

 

 

5birthday.jpg

 

5. születésnapunk alkalmából összegyűjtöttünk nektek, az eddig közölt napi idézetek alapján (is), szerintünk, melyek a legfontosabb dolgok az életben a boldogsághoz. Röviden és tömören:

1. Amennyiben szeretnél valamit elérni, soha, de soha ne hallgass senkire. Csak saját magadra! Az anyukád félteni fog, az apukád megrémül, a szomszédod irigy lesz, a barátnőd a száját húzza...és egyébként is magyarok vagyunk, tehát már sokszor eleve fintorgunk mindenre...nemhogy az újra!.Menj, csukd be huhogók előtt a füledet és csináld! Aztán, amikor már elérted a célt, sikeres vagy, akkor persze hallgathatod: neked könnyű... Érj fel a csúcsra és köszönd meg azoknak, akik tényleg segítettek... a huhogóknak pedig küldj egy képzeletbeli ölelést!

2. Lépj ki a komfortzónádból! Világhírű énekes még soha nem lett abból, aki a konyha sámliján ücsürögve énekelgetett és ki sem mozdult a lakásból. Minimum az ablakot ki kell nyitnod, hogy meghallják a hangodat, de a ház elhagyása mindenképpen ajánlatos. Tessék mozdulni, mert az energiák és az Univerzum is akkor lesz jó fej, ha nem azt üzened mindenkinek: várom a sült galambot, csak a csukott ablakon át nem tudott bejönni! Hajrá, indulj el, a négy levelű lóheréket sem a hátsó kertben találja meg általában az ember...ugye

3.Tanulj meg örülni! Örülj a napsütésnek, az ablakon kopogó esőnek, a tócsának, a gumicsizmának, a katicabogárnak, a kedves köszönésnek, a szelet csokinak: az életnek! A pozitív érzések még több pozitívat vonzanak! Légy hálás az életednek, az életedért és köszönd meg azoknak, akik szeretettel vesznek körül téged! 

4. Amennyiben a környezetedben túl sokat morog valaki, szid mindenki mást, tudd, neki magával van a legtöbb baja. Ne hagy, hogy téged is lehúzzon a magatartásával. Ezekben a helyzetekben nincsen kötelező közteherviselés, nem kell az illetővel időt, vagy sok időt töltened. Bármennyire is fura valakinek, a családtagokkal való intenzív kapcsolattartás sem kötelező, ha neked ez valamiért terhes. Ez a te életed, te döntesz, hogy kivel vagy együtt és kivel nem. És ugyanúgy te is tarts tiszteletben másokat, soha ne ronts ajtóstul a házba. Lehet, hogy a te agyad még este tizenegykor is pörög, de ne hívd fel már ilyenkor a munkatársadat... mindenkinek szüksége van a saját magával töltött percekre, órákra.

5. Táncolni kell uram, a zene majd megjön hozzá - mondja a híres idézet. És tényleg. Amennyiben van benned egy erős vágy, vagy képesség, amit érzel: csak csináld. Lehet, hogy egyszerűen csak szeretsz gyöngyöt fűzni, vagy lebilincsel a feng shui térrendezés filozófiája, de az is lehet, hogy kutyákat imádsz sétáltatni. Nem kell mindig mindent a rögtön kamatoztatható haszonért csinálni, vagy a nevén nevezni, skatyulába betenni, soha nem tudhatod, miből mi lesz. Ne azért csinálj valamit, mert most, a jelenben hihetetlen hasznos. Hány embernek lett a hobbijából munkája, vagy írt egy könyvet, csak úgy. Amit szeretsz, azt ne takargasd magad előtt, éld meg, ami benned van! Egyszerűen érezd jól magad, abban, amiben vagy. Ennél nagyobb boldogság pedig nincsen!

+ 1. Jótékonykodjál, osszad meg, amid van. Nem azt mondjuk, hogy most szedd ki az összes cipődet a szekrényből és vidd át a szomszédnak, de valószínűleg vannak már olyan cuccaid, amiket nem használsz. Ami neked már szinte kacat, az másnak kincs lehet. De az is lehet, ha egy szelet sütit viszel holnap a kolléganődnek azokból, amiket ma sütöttél, már feldobod a napját. Jót tenni és segíteni mindig jó. A sok jó energia pedig csak megsokszorozza magát!  Neked emelkedik a rezgésszinted, tehát még jobb dolgok történnek veled és egy jótékonysági akcióban olyan kedves és vidám emberekkel találkozhatsz, hogy azt el sem tudod képzelni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr837890390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása