Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. március 22.

 

scarlettohara.jpg

 

Szépséges nehézségek

„Elegem van az állandó küzdelemből, nem bírom a halált, a háborút, a betegséget!” - kiáltotta Scarlett O'Hara az Elfújta a szélben, mikor úgy határozott: rászorulókon segítő ápolónő helyett saját nyomorúsága miatt szenvedő asszony lesz. De vajon Margaret Michell hősnője boldogabb lett a döntéssel?

Aligha, hisz’ a kényelme érdekében elszaladt a kötelessége elől – utólag vélhetően sokkal inkább kudarcként élte meg döntését. Persze nem kell háborús hősöket ápolnunk ahhoz, hogy rájöjjünk: mindannyiunknak szükségünk van a nehézségekre - nélkülük az életünket elfújná a szél...

Egy indián legenda szerint mindenkiben él két farkas: az egyik farkas gonosz, a másik jóságos. De melyik az erősebb? Nos ez attól függ, melyik farkast etetjük. Viszont mindkettőnek helye van bennünk: a rossz farkas feladata, hogy eltérítsen minket a célunktól – rá is szükségünk van, hogy motiváljon minket, hogy legyőzzük őt.

De honnan tudjuk, hogy döntésünkkel a jó farkast tápláljuk, vagy a rosszat? Amennyiben reaktívan, „gyomorból” reagálunk, akkor az minden bizonnyal a rossz oldal. Ám, ha a nehezebb utat választjuk, átgondoljuk, másokkal is megosztjuk az aggályunkat, az szinte bizonyosan a jó. A Kabbala Központban azt tanuljuk: ha épp nem tudunk „adni magunkból”, ha nem érezzük a kapcsolatot a mindannyiunkban meglévő isteni szikrával, akkor meg kell tanulnunk ezt az egyszerű leckét: „Nem ülhetek ölbe tett kézzel várva a holnapot — a holnapot, amikor jobban ráérek majd, több erőm lesz jó döntéseket hozni, vagy amikor eljön a megfelelő idő, hogy önzetlen legyek, kapcsolódjak saját lelkemhez és a körülöttünk élőkhöz.” A halogatás sajnos hamis barát - ahogy Goethe mondta. "Semmi sem értékesebb a mai napnál."

A spirituális döntéshozás első szabálya az, hogy mindig válaszd a nehezebb utat. Yehuda Berg, a Valódi gazdagság című könyv szerzője szerint amelyik úton több az akadály, az a helyes ösvény. „A valódi beteljesedés és a siker nem a könnyű út végén van. Ezen a héten keresd az elágazásokat az utadon. Vedd észre, ha a könnyebb útra vársz és csak ma válasszad a másikat. Csak figyeld meg hova vezet. Fogadni mernék, hogy egy jobb helyre!”

Fényes hetet!

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

facebook.com/SteinerKristofOldala

whitecityboy.com

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr137291325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása