Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2015. január 18.

 

 

7459b029f305b44c11090e667960816f.jpg

 

 

 

Szabadság, szeretlek!

Kezdjük a hetet egy fergeteges hírrel: a Bak holdhónap végéhez közeledve egyre inkább magunkon érezhetjük a héten beköszöntő Vízöntő új, friss, pozitív energiáit. A Bak hava – ahogy múlthéten is meséltem - arról hírhedt, hogy ebben az időszakban sokkal védtelenebbnek érezzük magunkat, ezért minden materiális döntésünknek - legyen szó pénzről, szexről, vagy akár egyszerűn csak az evésről és ivásról - spirituális, lelki tartalmat kell adnunk, különben kártékony energiák szabadulnak fel. Éppen ezért még ne dőlj hátra:a Bak utolsó napjai tele van bíráskodással, ítélkezéssel, így ha belemész a pletykálásba, mások piszkálásába, ugyanezt várhatod el a többi embertől, amikor rólad esik szó. Szerdáig tehát mantrázzuk ezeket a szavakat: “együttérzés, kegyelem, elfogadás” - mielőtt ítéletet alkotnánk másokról.

Szerdától viszont szerencsére a Vízöntő összes energiája a miénk – mondhatni az év egyik legfontosabb, legerőteljesebb hete köszönt be, amely a valódí szabadságról szól. A Kabbala Központban azt tanuljuk, ilyenkor érkezik el az ideje, hogy levessünk a láncainkat, és elhagyjuk azokat a viselkedésmintákat, amik mások és önmagunk szolgáivá tesznek minket. Ahogy az asztrológus, Yael Yardeni mondja: “Ezen a héten végre felismerhetjük, hogy az életünk olyan, mint az agyag a fazekas keze alatt. Mi vagyunk a teremtői, és nem hibáztathatunk érte mást, ha csálé.” Ehhez viszont meg kell ismerkednünk a hónap forradalmi energiáival, amelyek – csillagjegyünktől függetlenül – mindannyiunkra erős hatással lesznek.

AVízöntő jegyűek meglehetősen egyediek: sokan közülük kitűnnek a tömegből és lehetetlen nem észrevenni őket. Gyermekként kirívóan tehetségesek, felnőttként gyakran idealisták, lázadók, és fő aggodalmuk az emberiség egészének, sőt, az egész világnak a jólléte – így folyton újabb és jobb módszereket keresnek a Föld problémáinak megoldására. Ám az asztrológus rámutat: miközben nemes és nagyszabású eszméket támogatnak, a körülöttük élők szenvedésére gyakran érzéketlenek maradnak. “Annak ellenére hogy barátságosak és nyílt gondolkodásúak, az összes jegy közül ők a legmakacsabbak: visszautasítanak minden szokásos rendszert és létesítményt, harcolnak függetlenségük és szabadságuk fenntartásáért, annak érdekében hogy megvalósíthassák szabadság és újítás-hozó ötleteiket. “

Mi, Vízöntők tehát csak akkor tudjuk felszabadítani az emberiséget, ha a saját elképzeléseik nem válnak fontosabbá mint maga a cél: ahogy tanárainktól tanuljuk a Központban, az igazi spiritualitás azt jelenti hogy az emberiség részei vagyunk, nem pedig azt hogy annak felette állunk. Sajnos a Vízöntő jegyűek gyakran olyan nagyra tartják magukat hogy a saját ötleteik másokra erőltetése válik kizárólagos céljukká. Elsődleges és legfontosabb életfeladatuk hát, hogy legyőzzék a büszkeségüket és ráébredjenek: csupán a csatornái ennek a világrengető energiának, így nem jár ki nekik a hőn áhított, személyre szóló dicsőség.

Ez a hét tehát mérföldkő lehet: felülemelkedhetünk a saját korlátainkon – ha nem agresszióval harcolunk a vágyva vágyott szabadságodért. Légy te is diplomatikus és tapintatos másokkal szemben, miközben a szabadságot választod magad és az egész világ számára. Ez a lehetőségek hete, ne hagyjuk kárba veszni.

Fényes hetet mindenkinek!

facebook.com/KabbalaKozpontMagyarorszag

facebook.com/SteinerKristofOldala

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr717085589

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása