Nesze!szer

Csodatevő kókuszolaj

avagy megint hasznosakat mondunk a mindennapokra

2015. január 07.

 

kokuszolaj_4.jpg

 

1., Tusfürdő: Igen isteni természetes tusfürdőt készíthetsz amely intenzíven ápol és tisztít egyben. Ehhez nem kell mást tenned csak egy számodra tetszőleges üvegben összekeverni egy kis kókuszolajat, shea vajat és jojoba olajat.

2.,Arctisztító,arcradír: Segít eltüntetni az elhalt hámsejteket, a mitesszereket, ha egy kis barnacukorra(l) használod. Nincs más dolgod, mint felkenni majd körkörös mozdulatokkal átmasszírozni az arcodat. Végül langyos vízzel mossd le alaposan.

3.,Sminklemosó: Egy kis vattakorongot vagy egy puha szivacsra tegyél egy kis olajat majd finoman kezd el leszedni a sminked vele. Majd mosd át arcodat langyos vízzel. A szempillaspirál leszedésénél legyél óvatos, mert nem éppen kellemes amikor a szemedbe megy.

4.,Ránctalanító: Főleg télen nagyon hasznos amikor a hideg időben könnyen kiszárad az arcunk és a kezünk és bizony megjelennek a makacs kis ráncok. Nem kell mást tenned ennek elkerülése érdekében, mint naponta egyszer a kézfejedet és a szemed körül a bőrödbe masszírozni a kókuszolajat. Hidd el csodát fog tenni, és még mélyen hidratál is.

5.,Szájápoló: Könnyen kiszárad és cserepes lesz az ajkac?Akkor valóságos gyógyír lehet számodra ha kensz belőle a szádra mielőtt utcára lépsz. Kellemes az illata, ápol és véd a kiszáradás ellen. Ha van egy kis üveged ami kényelmesen elfér a zsebedben akkor abba is tehetsz hogy útközben is tudd használni.

6.,Tisztító hatású:Ha makacs foltokat találsz otthon a padlón, vagy éppen csak a sminkes felszerelésed szeretnéd megtisztítani akkor is tökéletes megoldást nyújt . Magas antibakteriális és fertőtlenítő hatása van. A megtisztítandó felületre tegyél egy keveset, hagyd állni néhány percig, majd egy kis súrolás után meleg vízzel mosd el.

7.,Dezodor: A laurin sav nevezetű anyag, amely az olajban megtalálható, segít eltüntetni a kellemetlen illatokat. De fontos tudni hogy csak a szagokat varázsolja az izzadást azonban nem csökkenti. Így ez csak egy gyors átmeneti megoldás lehet.

8.,Szempillanövesztő hatású:Ha minden este egy fültisztító segítségével felkensz belőle a megtisztított szempillákra és hagyod hatni min. 8 órát át, akkor bizonyosan rövid időn belül észre is veszed a hatását. Sokkal vastagabb, hosszabb és fényesebb szempilláid lesznek, mert hasonló  hatóanyagokkal rendelkezik mint a ricinus olaj. Bye-bye műszempilla!

9.,Fogkrém: Egy kis kókuszolajat és szódabikarbónát keverj össze, de egy kis mentát is tehetsz bele a frissítőbb illat kedvéért. Az olaj segít a baktériumokat és a lerakodásokat eltüntetni, a szódabikarbóna pedig fehéríti a fogakat

10.,Hajápoló: A száraz hajnak valóságos gyógyír lehet. Nem kell mást tenned, mint a sampon bevetése után a hajvégekre vagy akár az egész hajadra egyenletesen felkenni, majd egy száraz törülközőbe feltekerni dunsztolni egy fél óréra. Majd ezután mosd le alaposan. A műveletet egy héten kétszer ismételd meg kúraszerűen, és idővel nem csak a száraz hajnak inthetsz búcsút, hanem még hosszabb is lesz tőle a hajad.

Nesze!Eszti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr217050711

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása