Nesze!szer

Maradékból tutiság: amerikai áfonyás majdnem cézár saláta!

2014. december 30.

 

 

cranberry.jpg

 

Nálad is maradt egy rakás étel az ünnepek után, amelyekre úgy, abban a formában rá sem tudsz nézni? Na, akkor van egy szuper ötletünk, ha ilyesmi maradt:

- Pulyka vagy csirke sülve

- Kenyér

- Saláta 

- Majonéz

- Esetleg krumpli főve 

Itthon van nálunk egy rakás pulyka, sütve, és eredeti kiszerelésben nem kívánjuk már. Viszont úgy éreztük, kicsit nőiesre turbózzuk, vagyis egy igazán trendi és egészséges salátát csinálunk belőle. Amerikai áfonya általában mindig van itthon, szoktunk frissen venni a piacon, de aszalt formátumban is található a polcon. (Iszonyat finom lett a karácsonyi sütibe betéve!). Szóval. Tegnapelőtt pedig kenyérből vásárolt a család két különböző férfi tagja, így abból is van némi felesleg. Fogtuk a pulykát, összeszeleteltük apró darabokra. A salátát megmostuk, azt tettük alulra, nagy levelekre téve, arra jött a hús. A kenyérkockákat kicsit megpirítottuk, hagytuk kihűlni. Az amerikai tőzegáfonyát felére szeltük. A picit megborsozott majonézt a salátás-húsos kombóra öntöttük, szeltünk rá egy kicsikét a krumpliból is (két darab maradt), majd utána zutty a kenyérkocka a szélére, középre pedig az amerikai áfonya. Mivel hideg van, ilyenkor hajlamosabbak vagyunk felfázni, tehát ez igazán hasznos finomság és a savanykás-édes íz csodát ad a salátának. Hogy is fogalmazzunk? Iszonyat finom lett. Ajánljuk nektek is, csajos beszélgetős esték főszereplője lehet, a pezsgőt is jól szívja...de a chardonnay is barátja! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr397022151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása