Nesze!szer

A legjobb jegeskávé evör! (Köszi a macskáknak!)

2014. június 10.

 

Két cica Jeges kávé3.jpg

 

Az időjárás augusztusi jellegét senkinek nem kell ugye ecsetelnünk. Ebben a dög melegben pedig úgy leesik néha az ember vérnyomása, hogy a miénket a kertben leltük meg tegnap is a bokor alatt. Nosza, ez okot is adott arra, hogy főzzünk egy jó kávét. Jegeset. De valami extrábbra vágytunk, aztán eszünkbe jutott, Két Cica Ildi szakácskönyvében mintha láttunk volna valami jót. És tényleg. Megleltük. Megcselekedtük. Megittuk. Szerettük. Most pedig meg is mutatjuk neked, nektek! 

 

Két cica Jeges kávé.jpg

 

Hozzávalók (4 adag):

4 adag főzött feketekávé (200 ml kb, jó a régi kotyogósból!)

1 liter tej (szója-, rizs- vagy mandulatej is megfelel, a mandulással isteni édes lesz!)

4 evőkanál méz (cukor vagy édesítőszer is jó, de mi a Kőteleki kaptár méheinek csodáját kedveljük)

4 teáskanál vaníliapor (az eszencia is jó, de a portól szép sárga színe lesz a tejnek)

Kezdjed az alapoknál, tehát a kávéfőzéssel. Ha készen van a fekete, akkor hagyd hűlni picit, majd tedd jégkocka tartóba. Elég jól néz ki már ekkor is, de inkább rakd be a fagyasztóba, ha megcsodáltad. A tejet osszad szét és töltsed nagy poharakba, olyan 3 dl-esbe kb. Utána jöhet a méz és a vanília kivonata, vagy a por. Ezután pedig dobjad bele a kávés jégkockát a poharakba. Már most szólunk: valami brutálisan finom lesz! Ma is újra megcsináljuk, csak azt találtuk ki, teszünk bele egy-egy gombóc vanília fagyit is... merészebbek Bailey's-zel is próbálkozhatnak, mi azt nem mertünk, így is szédelgünk...

A receptért köszönet a Két cica konyhája bloggerének, hiszi az ő szakácskönyvéből vettük! A Könyvhéten ő is dedikál, pénteken Győrben, szombaton pedig Budapesten. Ki jön? Az esemény ITT, a könyv pedig ITT. Egészségetekre! 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr816291762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása