Nesze!szer

Brunoéknál jártunk, túrógombóc ettünk

2013. december 05.

RestBruno3.jpg

Hegyvidék Bevásárlóközpont. Jártál már ott? Kicsi, takaros, szépen kivilágított. Oké, karácsony körül igen kedveljük a fényeket. Szóval. Nem az a nagy bevásárlásos hely, inkább nézelődősnek neveznénk. Bár, nagy kedvencünk a Stefanel ott és most már magyar tervezők dolgaival is találkozhatunk, hurrá! Szóval. Van ott egy étterem. Igazán legendás volt a kezdése, ugyanis a híres 67 költözött fel Budapestre. Bruno & Bruno a neve. Otthonos, hangulatos, nagyvilági, de nem taszítós, nem túl feszengős. Az étlap igen tetszetős. Hazai alapanyagokkal variál, de látszik, hogy erőteljes külföldi behatásra. Rögtön kitűnik, hogy a csapat nem kedveli a mesterséges dolgokat, kizárják a homon- és génkezelt összetevőket. Ez számunkra is igen fontos, ezért iziben rendelni kezdünk. Hideg időszak lévén persze, hogy egy tartalmas levessel kezdünk. Régi barátunkra, a vargányára esik a választás. Jujjj, de jó, hogy ragaszkodtunk az öreg haverhez. Az ízek táncolnak a szánkban, konkrétan keringőzik a gomba, nincs elsózva, ami itthon sok helyütt  a levesek hibája. Köszönjük Kugyela Dávid chefnek. És megint a klasszikusra megyünk rá. A rántott húsról ugyanis tudni kell, a panko morzsa a lelke. Gasztro fanatikusok egyéb morzsikával nem is fogyasztják, azért nekünk nem ekkora az arcunk. De a hús igazán remek, a hozzá tálalt saláta pedig még jobb. Friss, ropogós, nem hibázik és könnyű is. Ja, ketten eszünk egy adagot, még szerencse, hogy így döntöttünk. Készen is vagyunk az elfogyasztása után rendesen. Ám jön a desszert. Túrógombóc lesz az, nem más. Olyan lágy és krémes, hogy csak na. Pedig borzalmakat ettünk már ebben a témában. Egyszer a Náncsi néninél egy kis baltát is igényeltünk hozzá, annyira volt csak kemény. És Brunonál a tejföl és a porcukor is jó arányban található a tányéron. Bilagitért kiáltunk, annyira tele leszünk ésolyan remeket fogyasztottunk.

Nem hiába, az elszántság, a jó alapanyagok és a hozzáértés megteszi a dolgát. Menzások azért nem leszünk Brunonál, mert drágább ugye annál. Viszont jót ettünk, pompás hangulatú helyen. Talán a szállingózó hó hiányzott még kicsit, mert azt úgy tudtuk volna nézni az ablakból. Sok a baj velünk, ugye? 

(Bruno&Bruno weboldal ITT, facebook pedig ITT.)

 

RestBruno1.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr445673966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása