Nesze!szer

Vapiano újratöltve!

2012. október 10.

vap3.jpg

Kalóriában és élvezetekben gazdag volt az előző héten a keddünk. És most nem az esti pajzánságok rovatot ismertetnénk veletek. Bécsben jártunk, az általunk aznap fogyasztott fügés pizzát már jól meg is lájkoltátok a facebookon. (Na jól alulra még egyszer berakjuk a képet, megérdemli...D) A Vapianonál vendégeskedtünk és jól belestünk mindenhová. Igen, lányok, a srácok öltözőjébe is - bár ez utóbbi azért nem jelentett óriás élvezetet, lévén: tök üres volt. Mondjuk, elég sok magyarral találkozhatsz kint, ne csodálkozz, ha a salátád öntetét egy Attila firtatja. Na, de gyerünk gyorsan kifelé az étterembe.

vap2.jpg

Szóval. A Vapiano tizedik születésnapját ünnepli idén. Hamburgban született, nem császármetszéssel, teljesen természetes úton, a jó és minőségi étel iránti igény hívta életre. Először Dojcslandban terjedt a mediterrán életérzés szabályozott üzemben, aztán, amikor már járni tudott a csemete, Amerika felé vette az irányt. Az arab területekre is betévedt, és kis hazánkba is ellátogatott (Fashion Streeten, Óbudán, a Bécsi úton és a MOM parkban ehetünk jól!). A nemzetközi és hazai siker mindezek mellett a kiváló alkalmazottaknak, a prémium minőségű alapanyagokból, frissen készített ételeknek és az éttermi terek átláthatóságának is köszönhető, hiszen a MatteoThun milánói építész által tervezett dizájnmegoldások is a felszabadult, laza hangulatot tükrözik. Mondjuk, mi sem feszültünk Bécsben, bár itthon sem szoktunk már, lejöttünk róla. Egyébként a hazai Vapiano team gondolkodik még éttermek nyitásában, és szerintünk nem is restek megvalósíteni azt. És Dubaiban és Koreában is van evészetük - már vapianóéknak. System gasztronómiának hívják a műfajt, mint megtudtuk - melyet szerintünk igen megfelelő hatás és ízfokon művelnek ők. Itthon 40 ezer pastát, 15 ezer pizzát, 12 tonna lisztet fogyasztunk el úgy mellesleg mi, látogatók. Ja, és nem szakácsokat vesznek fel a helyekre, sőt, inkább nyitott fiatalokat, akik elsajátítják az olaszos ételkészítés csínját és bínját és úgy fűszerezik az életünket, vagyis ételünket, ahogy mi szeretnénk.  A tizedik évforduló kapcsán történt egy kis face lifting is központice, ici és pici változások a dizájn-ban. (Nem a tészták alakját kozmetikázták, hanem az üzleteket!) Viszont, mi evők le is szavaztuk az egyik újítást, így visszakerülnek mindenhol a világban a régi feliratok - nem kajáltuk be az újat. Van, amiben egyöntetűen konzervatívak vagyunk és kész.

vapmég.jpg

Szóval, mi derekasan ettünk aznap a bécsi pályaudvar melletti egységben. A hivatalos ismerkedés fényét emelte, hogy kedves pajtásokkal (v)ettünk részt az úton. Jó sztorikat is hallottunk a magyar franchise tulajdonostól. Ilyen vicceseket. Hogy ugye minden országban egy olíva fa található az étkezőség közepén. Élő, locsolós, termős. Ám van olyan land a világban, ahová máshonnan nem tud az ember növényt bevinni, mert tilos és kész. Csak biogazdaság tehet ilyet. Így az egyik franchise partner biogazdaságként jegyeztette be országában az éttermeket és nem csak az olíva virágzik nála azóta, hanem az üzlet is. Ja, és van olyan tészta feltét is, amit mi, magyarok vezettünk be, kísérleteztünk ki és már Azerbajdzsánban is azt eszik. Sztorizhatnánk még, de az van, hogy a post eme pontjára érve bazi éhesek lettünk. Pizza legyen vagy tészta? Ez itt a kérdés. Mondjuk, a rákos salit is igen kedveljük ám a Vapianóban, meg a mascarpone habot is - bár tészta udvar, rendes ház, amint ezt a mondás is tartja. Ja, egyébiránt az új design elemek lassan hozzánk is átszivárognánk - a füves falat különösen bírtuk. Meg a gyerekeknek kihelyezett rajzolós táblát, amire naná, hogy egy kis ábrát mi is elhelyeztünk...

Ezúton küldenénk kedves útitársainknak a köszönetet, miszerint hajlandóak voltak forgóban étkezni, így sok mindent megkóstolhattunk. (Egyébként itthon olykor megőrülünk a sorban a várakozástól, ezt nem tagadjuk le!) Október 22-én Vapiano születésnap, mi, ezen egységek valamelyikében szépen megünnepeljük eme nemes eseményt. (Ide kéne még néhány e betűs szó) Ők is készülnek ezzel és azzal, de ez még nem publikus. Mondjuk az az, hogy mi valószínűleg megint nem mutatunk fügét a fügés pizzának, ez tuti. Na, tegye fel a kezét, aki szokott Vapianóban enni? Szeretitek?

vapfügés.jpg

vap6.JPG

vap4.JPG

vap5.JPG

vap9.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr254828629

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása