Az eperszörp házilag postot igen kedveltétek, így gondoltuk, a világ elé tárjuk a legegyszerűbb házi eperfagyi receptet is. (Alapjáraton ugye lusták vagyunk, viszont finomat enni nagyon szeretünk!) Nem is recept ez, inkább megoldásnak mondanánk. Eper kell hozzá, sima joghurt és tetszés szerinti édesítő.
Kezdjük a szokásos módon, az eper megmosásával. Egy nagy adaghoz kb 15 szem kell, ha kicsi gyümit vettél. Lecsumázod és már mehet is a botmixelés. Mi úgy szeretjük, ha maradnak benne jó kis darabkák is, de persze, ezt te döntöd el. Utána keverd össze a sima joghurttal. A Cserpest igen kedveljük, egynek a felét szoktuk rakni bele, de egy más típusú nagyból kb két deci kell, majd meglátod. Utána jöhet az édesítés, hát itt azt használsz, amit szeretnél, cukor, sztívia, update zéro, bármi jöhet. És már mehet is az egész a fagyasztóba, ha menten fel nem falod így. Ha otthon vagy, amíg fagy, keverd át kétszer, így egyenletesebb lesz az állaga. Az isteni jelzőt használnánk rá, nem mást. Extrázhatod tejszínhabbal a tetejére, eper darabkákkal, esetleg csoki forgáccsal, talán a Konyári Rozé is tud passzolni hozzá. Ha édesítőszerrel csinálod, akkor egyáltalán nem hizlal, sőt. Fogyókúrásnak is tekinthető. Az összekeverés legalább három perc, csak a hüledezése vesz időt igénybe.
Jó étvágyat, ha kipróbálod, elég nehéz lesz lejönni róla!