Nesze!szer

Eperfagyi házilag és egyszerűen

2012. június 06.

 

 

 

Az eperszörp házilag postot igen kedveltétek, így gondoltuk, a világ elé tárjuk a legegyszerűbb házi eperfagyi receptet is. (Alapjáraton ugye lusták vagyunk, viszont finomat enni nagyon szeretünk!) Nem is recept ez, inkább megoldásnak mondanánk. Eper kell hozzá, sima joghurt és tetszés szerinti édesítő.

Kezdjük a szokásos módon, az eper megmosásával. Egy nagy adaghoz kb 15 szem kell, ha kicsi gyümit vettél. Lecsumázod és már mehet is a botmixelés. Mi úgy szeretjük, ha maradnak benne jó kis darabkák is, de persze, ezt te döntöd el. Utána keverd össze a sima joghurttal. A Cserpest igen kedveljük, egynek a felét szoktuk rakni bele, de egy más típusú nagyból kb két deci kell, majd meglátod. Utána jöhet az édesítés, hát itt azt használsz, amit szeretnél, cukor, sztívia, update zéro, bármi jöhet. És már mehet is az egész a fagyasztóba, ha menten fel nem falod így. Ha otthon vagy, amíg fagy, keverd át kétszer, így egyenletesebb lesz az állaga. Az isteni jelzőt használnánk rá, nem mást. Extrázhatod tejszínhabbal a tetejére, eper darabkákkal, esetleg csoki forgáccsal, talán a Konyári Rozé is tud passzolni hozzá. Ha édesítőszerrel csinálod, akkor egyáltalán nem hizlal, sőt. Fogyókúrásnak is tekinthető. Az összekeverés legalább három perc, csak a hüledezése vesz időt igénybe.

Jó étvágyat, ha kipróbálod, elég nehéz lesz lejönni róla!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr964569691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

katy27* 2012.06.07. 13:15:21

Érdemes görög (pl. Bakoma) vagy házilag lecsöpögtetett joghurttal csinálni, sokkal krémesebb lesz. Az első próbálkozásom nem krémes lett, hanem rémes, pedig fagylaltgépben csináltam. Kiderült, hogy sikerült extra diétás, nulla százalékos zsírtartalmú joghurtot tennem bele (ne kössetek bele a 0 százalékba, tényleg majdnem annyi volt, asszem 0,1), vizes vacak lett. Másodjára egy szűrő és egy konyharuha segítségével egy éjszakát csöpögtettem egy nagydoboz (450 g talán?) sima natúr joghurtot, az nagyon bevált.

beautyka 2012.06.07. 14:06:51

@katy27*:
köszi a tippet, nekünk a cserpes bejött, de a görögön mi is gondolkodtunk.. Veszünk a piacon kimérve a hétvégén. Még eyszer köszi!

2012.06.07. 14:51:00

uuuuuuh, ettől menten beindult a nyáltermelés! :) tuti, hogy kipróba, köszke

beautyka 2012.06.07. 15:00:52

@Jé:
ajánljuk nagyon, mert nem nagy faxxxni! Jó étvágyat!

hafu 2012.06.07. 16:04:06

Fagyi yoghurtból? ez olyan mint a pálcikás yoghurt, amit a gyerekeknek árultak?

Igazi fagylalt receptet is írhatnátok, nem csak ilyen mancsikákat.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2012.06.07. 16:29:40

Jaj ne fogyókúrás :D.Ezzel csak az a bajom, hogy sokan(tényleg sokan) azt hiszik, hogy ami
"fogyókúrás", attól fogyni fogsz, csak úgy, pl. ülve a bariközt előtt.:)

sikisiki (törölt) 2012.06.07. 16:44:53

Én meg 1,5l "piaci" tejből meg egy doboz biojoghurtból csinálok egy lavór igazi joghurtot, és abból aztán fagyit. Bizony kicsit savanykás, de olyasmi van benne, amit érdemes megenni.

beautyka 2012.06.07. 17:32:28

@sikisiki:
ezt vázod kérlek, hogy teszed!

beautyka 2012.06.07. 17:33:18

@hafu:

ez csak egy rapid fagyi változat volt, kb olyan, amilyenre nekünk is időnk van... de igazad van, igyekszünk majd fejlődni és megosztjuk!

sikisiki (törölt) 2012.06.07. 18:27:46

Van egy ember, aki házhoz szállít házitejet. Felforralom, hagyom hűlni, míg bele nem tudom dugni az ujjam. Akkor egy műanyag tálba teszek ahány fél liter a tej, annyi evőkanál porcukrot és joghurtot (valami boltit, többfélét próbáltunk, olyat, amit meg is ennék), ráteszem a fedelet. Beteszem egy alufólia hűtőtáskába, télen a radiátorra, nyáron az asztalon hagyom, míg összeáll az egész. Kivárom, míg nem lötyög, nem folyik. Van amikor estére, van hogy csak másnapra. Van mikor nem sikerül. :-)
Aztán ebből a joghurtból csinálunk müzlit, turmixot, meg a fent említett fagyit is.
Meg ebből a tejből túrót is, meg sajtot is lehetne...

sikisiki (törölt) 2012.06.07. 18:29:12

@sikisiki: Jaj kimaradt, hogy a porcukrot meg joghurtot természetesen elkeverem a tejben, hogy teljesen feloldódjon.

rianas7 2013.02.26. 08:18:20

Még ennél is egyszerűbb eper vagy más gyümölcs fagyi: a fagyasztott gyümölcsöt összeturmixolod és teszel bele némi tejszínt vagy görög joghurtot, édesítőt - és máris ehető!

rianas7 2013.02.26. 08:20:18

@sikisiki: A házi joghurtba a cukor a gombáknak kell, vagy édesíteni a joghurtot?(Én is házitejből gyártom, de sose tettem bele cukrot.Ezért érdekel.)

sikisiki (törölt) 2013.02.26. 09:06:32

Ezen még nem gondolkodtam. :-)
Ilyen volt a recept, amit eccer találtam, és mivel bevált, azóta is így használjuk. Ha már kérdezted, én az előbbire szavazok, mert a kész joghurtot még sosem éreztem édesnek. Erre a célra utólag finom házilekvárt szoktam használni.
süti beállítások módosítása