Nesze!szer

Eperszörp házilag 5 perc alatt

2012. május 27.

 

 

Hirtelen felindulásból cselekedtük ezt, nem tettük rosszul. A világ legegyszerűbb receptje. 

Hozzávalók:

- eper

- cukor vagy édesítőszer

- citromsav

- fahéj, bazsalikom, menta (ha szeretnéd ízesíteni, bármelyik passzol)

Fogod, megmosod és lecsumázod az epret. Olyat vegyél, ami belül is piros, az nem külföldi, hanem itthon termett és édes. Utána ezt botmixerrel összezúzod, majd jöhet hozzá a cukor, de mi zéro névre hallgató update édesítőt használtunk. (25 dkg eperhez kb egy evőkanálnyit). Ha kész, adj hozzá kicsi citromsavat. Ám amennyiben úgy tervezed, elfogyasztod néhány napon belül, nem kell citromsav, de pikánsabb is lesz tőle - ilyenkor elég a hűtőbe berakni. Jöhet bármilyen fűszer, amit gondolnál, szerintünk a grillezéshez valót azért ne. Ha sokat csinálsz belőle, akkor nincs más teendőd, mint a forrázott üvegbe beletölteni és kész. Így hónapok múlva is csak vizet kell tenned hozzá és már kész is a friss finomság! 

Egyéb ajánlatunk: estére hűtsd be, pici eperszörpi a pohár aljára és mehet rá a száraz pezsgő. Mennyei!

(Ha nem szereted, hogy szemesebb, akkor gézen átcsorgathatod, mielőtt elrakod)

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr474549222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.