Nesze!szer

Steiner Kristóf heti útjelzője

2012. május 20.

 

 

 

Iker-siker egész hétre

 

Készítsd elő a kedvenc Mary-Kate és Ashley Olsen filmedet, mert ezen a héten beköszönt az Ikrek hava. Ilyenkor a lelkes horoszkóp-őrültektől rendszeresen kapom a maileket, melyekben kedvesen tiltakozni kezdenek, mondván, arrébb van az még, ilyenkor pedig mindig megírom: míg a hagyományos asztrológia a Gergely-naptáron alapul, amely a nap ciklusaira épít, a kabbalisztikus asztrológia – bár a nap pozícióját is számításba veszi – holdhónapokon alapszik. Ebben a hónapban viszont nem lesz vita: a nap és a holdnaptár szerint egyaránt kedden nyílik meg az Ikrek kozmikus időkapuja.

 

 

 

 

 

Az Ikrek havának uralkodó bolygója a Merkúr, amely kommunikáció planétája. Nem meglepő hát, hogy ebben a hónapban mindannyian egy kicsit olyanokká válunk, mint a jegy szülöttei: minél többet akarunk majd tudni (ezért olyan nagy a kísértés, hogy a könyvesboltból három szatyorral távozz), minél több embert akarunk megismerni (érted már, miért jött rád a Facebook-jelölgethetnék?), és minél több új baráttal akarjuk majd megosztani a saját világunkat (ezért érzed most úgy, hogy milyen szuper lenne egy menő blogot indítani, vagy legalább naplót vezetni). Az Ikrek az információ áramlás megszállottai, legyen szó pletykálásról, olvasásról, vagy a tévénézési szokásaikról: képesek három témát taglalni egyszerre egy baráti társaságban, négy könyvet olvasni párhuzamosan, és úgy kapcsolgatni a tévéadók között, hogy pontosan tudják, melyik csatornára mikor kell visszaváltaniuk, hogy elkapják a kedvenc műsorukat, vagy videóklipjüket. Ám az Ikrek esetében ez egyáltalán nem hebrencs viselkedés: az, hogy ennyi információt gyűjtenek be, és ilyen sok szinten kommunikálnak lehetővé teszi számukra, hogy könnyebben válasszanak a jó és rossz, a helyes és helytelen között. Ne lepődj hát meg, ha ebben a hónapban még a szokásosnál is nehezebben hozol meg fontos, vagy akár totál lényegtelen döntéseket, legyen szó egy haldokló kapcsolat lezárásáról, vagy arról, hogy csoki, vagy eper fagyit válassz a strandon. Az Ikrek számára a választás egyet jelent az elköteleződéssel, ez pedig nem épp a kedvenc tudatállapotuk. Ahhoz, hogy megszabadulj az Ikrek első hetével érkező, már-már bénító döntésképtelenségtől nem kell mast tenned, mint megadni mindazt másoknak, amire te annyira vágysz: egy-egy jó tanácsot, vagy egy bátorító lelki fröccsöt.

 

 

Az Univerzum energiái most mindannyiunknak segítenek abban, hogy érzékenyebb, bölcsebb és hasznosabb beszélgetőtársakká váljunk, de ezt az erőt csak akkor nyerhetjük el, ha ahelyett, hogy csak nyomjuk a saját süket dumánkat (mint Hablaty, a sirály a Kis hableányban) türelmesen végighallgatunk másokat. Ha erre képes vagy, nem csak a barátaidat fogod megajándékozni a döntésekhez szükséges bizonyossággal, de te magad is válaszokat kapsz majd azokra a kérdésekre, amelyek az elmúlt napokban nyomasztottak.

Búcsúzóul pedig íme egy kis összeállítás kedvenc Ikrek-sztárjaim legviccesebb, legtipikusabb aranyköpéseiből… ezekkel kívánok csodás hetet mindenkinek!

 

A káosz az egyik legjobb barátom.” Bob Marley

 

Ha nem én volnék Bob Dylan, valószínűleg én is azt hinném, hogy Bob Dylan minden kérdésre tudja a választ.” Bob Dylan

 

Jobb önmagad legjobb változatának lenni, mint valaki más rosszabb változatának.” Judy Garland

 

Nem szeretek tanulni, mi több, gyűlölök tanulni. Tudni viszont szeretek… tudni gyönyörű.” Natalie Portman

 

Nyitott akarok lenni a közönségemmel. Nem akarok titkokat. Nem akarok hosszasan gondolkozni, mielőtt válaszolok egy kérdésre. Spontán akarok lenni. Nem akarom elveszíteni a szabadságomat… és nem is fogom soha!” Angelina Jolie

 

(Kristóf új könyve, a Hajónaplók június elején jelenik meg. Ide kattintva te is előrendelheted.)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr454527918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása