Nesze!szer

E-sminksuli - Sminkre fel! 29.

2011. május 15.
 
Igenek és nemek
 
Mit szabad és mit nem? Ciki vagy menő? Ki dönti el? Döntés ez, vagy eleve elrendeltetés? Miért van valakinek automatikus kapcsolója a ciki, másoknak a menő cuccok iránt? Nem hiába tartja a „mondás”: a stílusra születni kell, megvásárolni nem lehet (kivéve, ha szupersok pénzed van, és feltétel nélkül bízol a stylistodban – bár, akinek nincs ízlése, hogyan választ magának megfelelő stílus-szakértőt?).
Van, ami már akkor is ciki volt, amikor divatba jött. Emlékeztek a sötétbarna kontúr-világos rúzs kombóra? Netán, használtátok is? Én akkor még elsős gimis fruska voltam, a felsősök viszont már nyomták az új trendet: le is csekkoltam reggel a buszmegállóban, hogy az bizony korrektor a rúzs helyén. Honnan tudtam ezt akkor vajon?? Elképesztően furcsa látvány volt, egy percig hezitáltam, hogy tetszik-e, ám mire hordhattam volna, szerencsére elfelejtődött és a „don’ts” oldalra került. Mai napig nem értem a perspektíváját, talán ez volt a lufiszáj elődje? Szóval, ez abszolút tiltólistás! A kontúrceruza pár éve amúgy is kezd parkolópályára kerülni, persze akinek vékonyak az ajkai, vagy aki vörös rúzs-fan, használja bátran. Mivel a természetes külső minden szezonban így, vagy úgy megjelenik, vagy a felvitel módjában, vagy a színekben, vagy a textúrákban, hiába a vad színek, nem leszünk színpadra való mesterkélt bábuk, sokkal inkább maradunk hétköznapi vagány, önmagukat vállaló csajok. Ez sokkal izgalmasabb is!
 
 
Ha már a lufiszájaknál tartunk… a mérték az érték! Ha tartós pillát rakatnál, érdemes a természeteshez közelálló hosszúságú mellett dönteni: jut is, marad is. Nem leszel tömegcikk, mégis használod a modern kor adta lehetőségeket. Rég nem divat már beállni a sorba, a 21. század legnagyobb tanítása: légy valódi önmagad. Ezt persze sokszor keresni kell, de higyjétek el, megéri. Nem vagyok a plasztikai műtétek ellen, és nem is áll szándékomban megmondani ki, mit, hogyan tegyen magával, de ez a mű-mánia, ami még mindig dívik, elkeserítő! Abban van a csoda, ha belső erőddel karöltve a fizikai erődet is igénybe véve olyanná formálod magad, amilyenre vágysz, amilyen testben jól érzed magad, és aki barbie baba akar még lenni, ám tegye… a hosszútávú boldogságot azonban nem ez adja, mert ez külső beavatkozás, a csodák belülről indulnak. 
 

 

Nesze!Detti

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr402906958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása