Nesze!szer

Adéeu Budapest, Hola Barcelona!

2010. november 24.

 
Búcsúzik a magyar sztárfodrász
 
Berki Krisztián neve nem csak azok számára lehet ismerős, akiknek már megkurtította a fürtjeit: a 2010-es Fashion Awards „Év fodrásza” kategória jelöltje modellként is feltűnt már divatanyagokban. És bár Budapesten mindent összehozott, amire csak vágyhatott, Barcelona felé vette az irányt.
 
Szokatlan, hogy valaki kapja magát, és mindent maga mögött hagyva, bátran elindul az ismeretlenbe – már csak azért is, mert itthon a szépségipar olyan belterjes, hogy ha valaki kipottyan, azonnal százan próbálják betölteni a helyét. Ennek ellenére Krisztián egy röpke spanyolországi látogatás után úgy érezte: képtelen szabadulni a város varázsa alól. „A tengerpart, a mozgalmas, a nyüzsgő éjszakák, a spanyol nyelv dallama, és a gyönyörű emberek elvarázsoltak. Megérkeztem, és az első nap elhatároztam, hogy itt fogok élni.” mondja. Való igaz, hogy London és Berlin után sokan Barcelonát tartják Európa új new age pop kult fővárosának, és ezzel Krisztián is egyetért: „Az itteni divat nagyon természetes, és egyszerre alkalmazkodik a mediterrán időjáráshoz és az aktuális trendekhez, és a középkorúakra is hatással van, nem csak a fiatalokra.” meséli Krisztián. Nyilvánvaló „szakmai ártalom”, hogy a frizurákat és a vágástechnikákat igencsak kritikus szemmel figyeli.
„Vágtam már hajakat Barcelonában, és hát mit ne mondjak, nem voltam elragadtatva. Mivel az emberek nagy része göndör hajú, kevésbé látszanak a hibák. A nők kócos, laza kontyban hordják a hajukat, melynek az alsó részét gyakran leengedve hagyják. A frizurák ugyan követik a nemzetközi trendeket, de a színek borzasztóak, persze ez abból is következik, hogy nagyon sötét az alapszínük, ami könnyen kivörösödik. A csúnya, sárga melírok pedig felérnek egy hajgyilkossággal.” mondja, és hozzáteszi: a szándék ugyan megvan, hiszen a magazinok divatanyagai nem külföldről átvett anyagok, hanem helyi szakemberek munkái, ugyanakkor technikailag nem kiforrottak. Ennek ellenére – az itthoni címlapfotózások, reklámfilmek és divatanyagok után - egyelőre csak barátok és ismerősök haját nyírja. „Nehéz igazán jó munkát találni, olyasmit pedig nem akarok elvállalni, ami nem inspirál.” mondja. „Egy évre elegendő pénzzel költöztem ki, hogy ne kelljen kényszerből rossz melót elvállalnom.”
Mi díjazzuk Krisztián bátorságát, és innen a jeges hidegből is sok sikert kívánunk neki... cserébe pedig csak egy kis barcelónai napfényt kérünk! És hogy megmutassuk, hány hazai tehetség öregbíti Magyarország hírnevét a szépségiparban szerte a világon, ezennel cikksorozatot indítunk távoli, ám szívünkhöz oly közel álló büszkeségeinkről.
 
Steiner Kristóf
 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr552470963

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.11.25. 14:36:29

reméljük megreformálja a katalán fejeket:D
süti beállítások módosítása