Nesze!szer

Beautorium

2010. november 02.
 
Enni, enni, szépülni!

Közelednek az ünnepek, a fogyókúra nagykövetek kompromisszumokat kötnek.
Nem elég csak jókat enni, itt az idő okosan is enni! Összeállítottunk neked egy szépítő menüt, hogy kívül-belül gyönyörű legyél.

Top 5 szépítő étel
 
 
 
1. Mandula a hidratáló csonthéjas
Aktív összetevők: E-vitamin, Omega-3 zsírsavak
Előnyök: fiatal és bársonyos bőr 
 
A mandulát legjobb, ha megelőzésként szedjük. A benne lévő E-vitamin háromszor erősebb antioxidáns, mint a C-vitamin. Segíti a kötőszövet fejlődést, fokozza az A-vitamin hatását. Regeneráló és öregedésgátló. 
 
2. Csokoládé
Aktív összetevők: flavonoidok
Előnyök: rugalmasabb és simább bőr
 
Az étcsokoládénak magas flavonoid tartalma van, amelynek köszönhetően bőrápoló szépítőszer. A csoki fehérjéi élénkítik a bőr mikrokeringését és vízellátását, polifenoljai pedig kisimítják a ráncokat. Napi 100 gramm sötét csoki fogyasztása rugalmasabb, szebb bőrt eredményez.
 
 
3. Citrusfélék
Aktív összetevők: C-vitamin
Előnyök: sima és feszes bőr
 
A C-vitamin kíváló természetes bőrápoló. Fontos szerepe van a sejtlégzésben, antioxidáns tulajdonságai révén képes semlegesíteni a szabadgyököket, amelyek károsítják a sejteket és a bőr korai öregedéséhez vezet. Segíti a kollagén képződést, erősíti a hajszálereket, elősegíti a sebgyógyulást és emellett pigmentfolt halványító. 
C-vitamin forrás: narancs, grépfrút, áfonya, szeder, paradicsom, paprika.
 
4. Piros és zöld zöldségek
Aktív összetevők: A-vitamin, Béta-karotin
Előnyök: egészséges és tiszta bőr
 
A spenót több, mint immunerősítő, kíválóan gyógyítja még a különösen száraz, repedezett bőrt is, fogyasztásával megelőzhető a sejtkárosodás, ami a bőr idő előtti öregedéséhez vezet. A sárgarépa rendszeres fogyasztása egyenletes tónust eredményez bőrünknek, emellett csökkenti az étvágyat. Színre fel!
 
5. Tenger gyümölcsei
Aktív összetevők: Omega-3 zsírsavak, Cink
Előnyök: nyugodt, hidratált bőr
 
A lazac vagy különösen az osztriga csodákra képesek. Kíválóan kezelhető vele a bőrgyulladás és szárazság. Az Omega-3 zsírsavakban szegényes táplálkozás ekcéma és pikkelysömör kialakulásához vezethet. A Cink szintén erős gyulladáscsökkentő hatással bír, így kíválóan gyógyítható vele az aknés bőr.
 
Nesze!N
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr692414958

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása