Nesze!szer

Reggeli Nesze

beautyka 2017/01/23 20:00 komment

 

 

lofejes.jpg

 

Ha valami fontosra rájövünk, valamire, ami igaz, és annak kinyitjuk magunkat, az azonnal megváltoztatja az életünket. Az ember attól kezdve nem élhet úgy, mint ahogy addig élt.

Feldmár András

A nehézségek szerepe

beautyka 2017/01/22 20:04 komment

 

 

butterfly.jpg

 

Egy nap egy kis pillangó látszott egy félig nyitott selyemgubóban. Egy férfi ült és nézte a pillangót néhány óráig, ahogy küzdött, hogy testét kiszabadítsa a kis lyukon keresztül. Aztán úgy tűnt, a folyamat teljesen megállt. Úgy látszott, mindent megtett, amit tudott, és semmi többre nem képes. A férfi eldöntötte, segít a pillangónak: fogott egy ollót és kinyitotta a selyemgubót. A pillangó könnyen kijutott. De a teste összeaszott volt, gyenge és a szárnyai összezsugorodtak. A férfi tovább nézte, mert várta, hogy bármelyik pillanatban kinyílhatnak a szárnyak, megnőnek, kitárulnak, és képesek lesznek elvinni a pillangó testét, szilárdak és erősek lesznek. Semmi nem történt! A pillangó az életét ebben a gyenge testben, összeaszott szárnyakkal töltötte. Soha nem volt képes repülni. Amit a férfi, az ő kedvességével és jóindulatával nem értett. Hogy a szűk selyemgubó és a küzdelem a szűk nyíláson keresztül szükséges a pillangónak, ez a természetes útja, hogy a pillangó kiszabadítsa testét a selyemgubóból, szárnyaival képes legyen repülni.

Néha pontosan a nehézségekre van szükségünk az életben. Ha hagyjuk az életünket akadálytalanul folyni, ez megbénít minket. Nem leszünk erősek, amikor annak kell lennünk. Nem fogunk tudni, repülni.

Kértem Erőt…és kaptam nehézségeket, amelyek erőssé tesznek.
Kértem Bölcsességet...és kaptam problémákat, hogy megoldjam őket.
Kértem Jómódot...és kaptam agyat és izmot, hogy dolgozzak.
Kértem Bátorságot...és kaptam akadályokat, hogy legyőzzem azokat.
Kértem Szerelmet...és kaptam bajban lévő embereket, hogy segítsek.
Kértem Jóindulatot...és kaptam lehetőségeket.
Semmit nem kaptam meg, amit akartam...
De mindent megkaptam, amire szükségem volt.

 

Éld az életet félelem nélkül, nézz szembe az akadályokkal, tudd, hogy képes vagy legyőzni őket.

Tanmesék

 

coldest-village-oymyakon-russia-amos-chaple-21.jpg

 

Emberi aggyal (vagy budapesti) felfoghatatlan, ha erről az orosz faluról mesélünk, ahol a leghidegebb van a világon. Oymyakon, ami Oroszországban van, nem éppen a forróságáról ismert. Itt mérték eddig a leghidegebbet, −71.2 °C-ot (1924-ben). A fotós, aki ezeket a képeket készítette, csak 47°C-ot kellett kibírjon, természetesen mínuszban. Elképzelni sem tudjuk, milyen lehet az. Elég így a képeken, nem?

(Az utazó fotós egyéb remek képeit ITT találod)

 

oroszvilágtélfalurekordfotókleghidegebb

 

 

beegee-margenyte-gala-magazine-frauke-fischer-01-620x409.jpg

 

Minden a színekről szól ebben az editorialban. Ez is nagyon tetszik nekünk is az is, hogy nem egy bávatag lány mered a messzeségbe kifestve és nem is egy tizenkét esztendősnek tűnő japán tini. Lancome anyag ez tulajdonképpen, ami a Gala magazin számára készült. Azért a fülünket nem fogjuk kikenni, bár reggel sikerült a rohanásban egy adag fogkrémet rákenni... Frauke Fischer fotói.

 

beegee-margenyte-gala-magazine-frauke-fischer-02-620x823.jpg

 

beegee-margenyte-gala-magazine-frauke-fischer-03-620x861.jpg

 

Reggeli Nesze

beautyka 2017/01/18 19:55 komment

 

kedd_reggel.jpg

 

A szeretet kedves. Ha tehát szóban is ki akarjuk fejezni szeretetünket, kedves szavakat kell használnunk. A szavak értelmét azonban erőteljesen befolyásolja az a mód, ahogyan kimondjuk őket. Ugyanaz a mondat különböző hangsúllyal kiejtve akár homlokegyenest ellenkező jelentést hordozhat.

Gary Chapman

 

iris-law-burberry-beauty-campaign01.jpg

 

 

16 éves és már a Burberry Beauty kampányának arca. Sadie Frost és Jude Law lánya a Liquid Lip Velvet vonalat mutatja be, de nem, nem azért választották, mert neves szülei vannak, hanem mert kreatívak az energiái kockásé CEO-ja szerint. 14 árnyalatban jön az új matt, de közben krémes textúrájú szájfény, annyit tudunk, hogy 34 dollár lesz. Na, mit szóltok, Iris Law jó választás volt?

 

 

 

hofeherke_20_1.jpg

 

Jorge Luengo Ruiz nem tett mást, "csak" összevágta 40 Disney rajzfilm legszebb jeleneteit. Az 1937-es klasszikus Hófehérke is benne van, de a Szépség és szörnyeteg, a Dumbó, a Pinokkió is bekerült és sok más még. A Pixar mozikat kihagyta, csak a klasszikus Disney-re koncentrált, Bambistul, Oroszlánkirályostul. Szívet melengetően mesés lett!

Még több videót tőle ITT találsz.

 

 

 

 

 

michelle-barack-obama-love-photos-1-587ce7f8b2755_880.jpg

 

Michelle Obama a bizonyíték rá, egy nő úgyis lehet erős, hogy közben nő marad és nem lesz belőle rideg, katonaként élő férfiimitátor. Hihetetlen erő és érzékenység van egyszerre benne és még a humora is jó. A boredpanda a távozó first lady 53. születésnapjáról a férje és az ő életének néhány intim pillanatával emlékezik meg. Rég láttunk két embert ilyen magas szinten, aki így szereti egymást. Michelle Obama, boldog születésnapot és reméljük, egyszer még te leszel az amerikai elnök!

 

 

 

glamglow-dreamduo-overnight-transforming-treatments9-300-300.png

 

Ugye, 6 évnyi Nesze!szer blog olvasás után (bocsi, nem törzsolvasók!) már mindenki pontosan tudja, hogy az éjszaka folyamán tudnak beépülni legjobban a hatóanyagok a bőrünkbe. Ezért mi szérumozunk általában, de néha hagyjuk pihenni is a bőrünket, magyarán semmit nem teszünk fel este - ez ritka azért. Ebből következőleg az éjszakai készítményekre elég nyitottak vagyunk. A Glamglow Amerika egyik kedvenc márkája, ami nem lehet véletlen, mert mi is teszteltük már maszkjukat és hát elég ütős volt, na... Nem olcsó, de tényleg jó. Most újdonságként kijött egy éjszakai Dreamduo nevű krémük, ami két fázisban dolgozik. Az első fázis,, amikor meglátod az árát és nyugtázod, de, biztosan megéri azt. A második fázis, amikor használni kezded és rájössz: ez nem hülyeség, sőt! Komolyra fordítva. Az első fázis a krémben, az úgynevezett gyöngy. Ezt a színéről látod, nem nehéz rájönni. Ebben a krémben a zöld tea és zöld kávé levelének kivonatai, plusz még mindenféle jóság látják el antioxidánssal a bőrödet. Utána, a szürke nem ötven, de egyetlen árnyalata a tégelyben algával és hialuronnal dolgozik és teszi ragyogóvá az arcodat. Nagyon finom állaga van az egésznek, a két fejezet között harminc másodpercnyi szünet kell csak, ennyit még a legtürelmetlenebb ember is kibír este a fürdőszobában. És akkor jöhet az alvás, ha a gyerek, a kaparó kutya, az este hazaérő pasi, vagy a falat fúró szomszéd hagyja. Reggel pedig láss csodát, tehát meg se állj az első tükörig. Durván jó ez a dreamduo, Olyan erős hatóanyagok vannak benne, hogy az első használat után látható a hatása, persze van, akinek lassabban reagálós a bőre. Nem fakó arccal ébred az ember, hanem élettel teli színnel az arcán. Használható száraz, olajos, kombinált és normál bőrre. Nálunk épp a száraz van általában itthon. A hialuron jót tett a teltség látszatnak is, egy hétnyi használat után pedig csak fokozódott a hatás. Amerika nem véletlenül választja ezt a márkát, értik a szépségápolás csínját és bínját, az tuti. Aki nem ijed meg a közepesnél picit magasabb árfekvéstől, annak csak ajánlani tudjuk ezt az éjszakai átalakító programot. Nem véletlenül használják azt a szlogent, hogy a bőr szexi...

Glamglow Dreamduo Overnight Transforming Treatment 40 ml (2-szer 20 ml) - 17 500 Ft

 

glamglow_sajat.png

Reggeli Nesze

beautyka 2017/01/16 21:28 komment

 

 

hilary-rhoda-vogue-taiwan-enrique-vega-01-620x827.jpg

 

Nem, nem kell mindenkivel mindig kedvesnek és jó fejnek lenned. Vannak helyzetek, amikor az embernek ki kell állnia önmagáért, az igazáért. Ezt hívják önbecsülésnek. Vannak emberek, akik szeretnek beleragadni az áldozat szerepkörébe és egy életen át hurcolják a táblát és hangoztatják: nincs más választásom. Ugye, te nem ezt szeretnéd? 

 

hazepito_anyuka_1.jpg

 

 

Mi, nők, elég sok mindenre képesek vagyunk, azt ugye tudjuk. De most egy olyan anyukát szeretnénk bemutatni nektek, aki saját gyerekei segítségével épített maguknak (borzasztó kapcsolatok után) egy házat. Mást nem is használt, csak a youtube videókat, tutorialokat. Erről az egészről pedig könyvet is írt. Elképesztő az egész történet, az erő, elszántság, kreativitás! És végre saját szobája van minden gyereknek! Le a kalappal előtte!

Aki többet szeretne tudni az egészről, Cara Brooking oldalát ITT találja.

 

Family Built Home Using YouTube from Cara Brookins on Vimeo.

youtubetutorialsajátgyerekekház4cara-brooking

 

 

teli_boros.jpg

 

Oké, brutál hideg van, ezt észleljük rendesen. Fűtünk, isszuk a teákat, de... a helyzet az, hogy nekünk odáig jutott a bőrünk, hogy elég durván száraz, viszketősen. Így keressük rendesen a jó testápolókat. Ami fura, sikerült olyan babáknak szántat venni, ami csípett (soha többet és nem is értjük, hogy akarják gyerekeknek adni!). Aztán találtunk egy jót. Hámló bőrre is kiváló és természetes hidratálófaktorokat tartalmaz. Illatanyag- és színezékmentes, tehát felesleges hülyeségeket sem viszünk be a bőrünk által. A benne lévő urea lévén meg a bőr nedvességtartalmát is szabályozza, tehát nem kell naponta kétszer kenni. És most sikerült egy jóóóó nagy tégelyesre rálelnünk, végre nem kell két hét elteltével újat venni... hurrá!

Eucerin UreaRepair PLUS 5% Urea testápoló 450 ml - 5 990 Ft

 

 

5_urearepair_plus_testapolo_tegelyes.jpg

Reggeli Nesze

beautyka 2017/01/15 18:39 komment

hetfo_reggel_lehetoseg.jpg

Világéletemben hittem benne, hogy a nap legcsodálatosabb pillanata, amikor reggel felébredünk. Mindegy, hogy vacakul érezzük-e magunkat vagy jól, egy biztos: aznap még bármi történhet velünk! És az sem számít, ha az esetek többségében semmi különös nem történik. A lehetőség benne van a reggelekben.
Monica Baldwin

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu