Nesze!szer

Reggeli Nesze

beautyka 2017/05/22 20:16 komment

 

kave_reggel_rozsa.jpg

 

Sohasem fogok arra célozgatni, hogy a szingliség hiba, vagy hogy ha valaki szingli, annak okvetlenül van valami baja. Mert mint valamennyien tisztában vagyunk vele, a szingliség normális állapot a modern világban, az élet egy bizonyos pontján akárkiből lehet szingli, és ez az állapot ugyanolyan érdemes tiszteletre, mint a házasság szent köteléke.

Helen Fielding

 

 

aph5.jpg

 

Eljöttök Zalakarosra? - hangzott a kérdés. Én pedig azt gondoltam: aha... Zalakaros. Kb. kettő dolog jutott eszembe. Az egyik, hogy idősödő nénik fintorognak a termálban, amikor a gyermek csobban egyet. A másik, hogy a sógorom egyszer talált az egyik szálloda medencéjének alján pénzt. Ami vicces volt, mert nem ázott el. (a sógorom se, persze...) Pénzt nem találtunk kis kirándulásunk során, de sok mást igen.

Első körben azt mondanám, 2017-ben Zalakarosnak sikerült leszámolnia a bennem lévő sztereotípiával. Csontra 2 óra alatt sikerült Budapestről a szálloda parkolójáig eljutnunk, ez már alapként adta a jóságot. A többit meg elmesélem. 

aph_bejarat.jpg

 

Szóval a szépséges tájon történő autókázás (fenti kép például) után besétáltunk a Hotel Aphroditébe és már a bejárat olyan kedves volt, az ajtó mellett lévő virágokkal. Aztán a gyermek kettő perc alatt vette birtokba a földszinten lévő kiskorúaknak való birodalmat - Répa Rudi kuckóját. Iszonyat szimpatikus volt, hogy ebben a szállodában a gyerekbarát jelleget nemcsak mondják, hanem csinálják és és nemcsak két műanyag izé van lehajítva a sarokba, hanem egy egész szobányi játék áll rendelkezésre. Meg kis motor, ugrálós labda, zongora, ceruzák stb... Plusz az udvaron is komoly játszótér található a csemetéknek, megy egy kis outdoor fitnesz a nagyobbaknak. A szobák tágasak, szépek, tiszták. Nekünk konkrét lakosztály jutott, sarokkáddal. Elég jó feeling volt. A szálloda ismertetőjében olvastuk, minden, ami itt az asztalra kerül (vagy a nagy része), az egy farmról érkezik hozzájuk - sajátról. Így el is mentünk megtekinteni azt, a szomszéd faluba, Garaboncra.

aph_lovaskocsis.jpg

 

Helyi járat is van a farmig - lovaskocsi visz ki és hoz be naponta kétszer oda. Mi unalmas, keresek kocsival mentünk és kicsit nehezen sikerült rájönnünk, hogy kell bejutni, de nem riadtunk vissza a lelkes puliktól. Hát, nem Dallasba cseppentünk, de egy igazi, szépen gondozott birodalomra. Jockey sem volt ott, de jó fej vezető igen. Meg Manci, a póni, akin a gyermek lovagolt is rögtön. És be lehetett menni a kis bocikhoz, nyuszikhoz is, kergetni és simogatni őket. Kiderült, hogy sok városi gyereknek fogalma sincs, hogy ezek a kis csirkék kerülnek majd a levesbe és mennek kirántásra. Itt csodálkoznak rá, hogy jé, a boci tényleg ad tejet és milyen is a fejés közelről. Receptre írnánk fel egy látogatást azoknak a gyerkőcöknek, akik csak az előre gyártott dinót ismerik és a dobozos tojást.

Este, a vacsoránál már meg is kóstoltuk a kolbászt, amit ott, a Garabonc farmon állítanak elő. Gyerekkorom óta kerestem ezt az ízt! Azt a lágy kolbászt, mi nem köménymag ízű, hanem finom és nem olyan száraz, mintha egy nagy fabotot rágnánk. Isteni volt! Végtelenül megnyugtató a tudat, hogy az ember tudja, honnan jön az, ami a tányérjára kerül. A sajtjaik is isteniek voltak, meg persze a tej is.

furdo2.jpg

 

furdo1.jpg

 

A szállodában van kinti és benti medence is, de azért úgy gondoltuk, kipróbáljuk a nagy termált is. Nem tagadom, a nyitáskor találkoztunk egy tekintélyesebb és elszánt idős néni-bácsi csapattal, akik nem igazán néztek jó szemmel a gyerekre... de aztán! Hű! Ez a fürdő zseniális! Konkrétan mesteri módon oldották meg az esetleges korosztályi ellentéteket. Az idősek és nyugalomra vágyók szuperül tudnak fürdőzni a termál részben. Aztán totál máshol van az élményfürdő nevezetű medencék variációja, majd megint máshol a Vizipók birodalom, ami a gyerekeké. Ez utóbbi konkrétan fantasztikus, ilyet idáig csak Ausztriában láttunk. Nem egy medence van, hanem több, csúszdák, mindenféle vizes játékos dolgok. És egy szinttel feljebb van még egy rész, ahol a gyerekek szárazon játszhatnak, mászhatnak, rajzolhatnak. Ráadásul nemcsak szoptatós szoba van, hanem egy olyan is, ahol a szülők lefektethetik a kicsi gyerekeket utazóágyba, hogy pihenjenek picit. A kinti medencéket nem teszteltük, májusban sajnos az pont zárva volt, de lesz még egy okunk majd visszamenni. Nem olcsó a belépő, de nagyon megéri! Van sószoba, mesét is tudnak nézni a picik és még szauna is van nekik. Hétköznap lévén ráadásul nem is voltak túl sokan. Mennyei volt!

aph6.jpg

 

Amennyiben valaki unja már az ázást, a bejárat mellett kezdődik az Ökopark. Ez megint valami olyan, mintha nem Magyarországon lennénk. Gyönyörűen kialakított és rendben tartott minden. Kis tó, azon virágok, besétálhatsz, mintha a vízen járnál és még játszótér is van és csúszdatorony, padok a kellemes ücsörgéshez. Meg persze vannak arrafelé mindenféle kávézók-fagyizók is. Mi nagyon nem étkeztünk máshol, csak egyszer, mert eléggé finom volt minden a szállodában (és ugye iszonyat jó, hogy tudtuk, minden a farmról jön!). A zalakarosi bazársoron azért fellelhető a  cuki öreg néni piros paprikát és csalamádét árul a német turistáknak feeling, meg papucsot is láttunk zoknival. Tehát akinek ez hiányzik, megkapja ezt az érzést is Zalakaroson. Egyébként a Zalai dombság gyönyörű. Bár azt úgyis láthatjátok a képeken. A szállodában nagyon jó volt megismerkedni a tulajdonosokkal. Megnyugtató és olyan emberi, ha ott a tulaj és a családja és kedvesek, emberiek és megértőek. Ilyen az igazi vendéglátás. Nem prospektusból tudod meg, hogyan alakult a szálloda sorsa, hanem ők mesélik el, hogy anno még panziózással kezdték és fejlődtek tovább. Szíve-lelke van mindennek. Kiülhetsz este csacsogni az erkélyre, vagy egy helyi borászat borát elkortyolni a teraszra. Szóval, sikerült leszámolnom a bennem lévő uncsi fürdőhely nyugdíjasoknak sztereotípiámmal. 

Aki jól szeretné érezni magát itthon, esetleg tényleg gyerekbarát helyet keres, az meg se álljon Zalakarosig, a a fürdőruhát és az éhes gyomrot pedig ne feledjétek itthon!

(Az Aphrodité hotel facebook oldalát ITT találhatjátok!)

 

eszterek_csalad.jpg

 

Cuki kiscsajoknak

beautyka 2017/05/22 11:36 komment

 

hello_kitty_kolni.jpg

 

Minden anyuka tudja, hogy a kislányok igen hamar elkezdik utánozni a mamit. Így van ez a parfümözéssel is. Nyilván mindenkinek van erre egy taktikája. Az enyém az, ha veszek valamiből a csemetének sajátot. Mutatom, most mit szemeltem ki. Nem drága, jól néz ki és Hello Kitty van rajta. Egyébként virágos-gyümölcsös, barack is van benne. Szerintem imádás lesz, az egészen biztos. És nem az én iszonyat drága cuccom sérül. Nálatok is van ilyen? 

Avon Hello Kitty parfüm -  1 499 Ft, most akciósan áron!

 

brazilian-twins-celebrate-100-year-anniversary-with-photo-essay-591ca94b309b6_880.jpg

 

 

Maria Pignaton Pontin és Paulina Pignaton Pandolfi ma töltik ve a 100. születésnapjukat. Brazíliában élnek és egy szülinapi ajándék gyanánt készültek róluk ezek a fotók. 6 gyermeke, 19 unokája és 16 dédunokája van az egyik hölgynek, míg testvérének 5 gyermeke, 12 unokája és 7 dédunokája..Ezt a cukiságot! Még 100 évet nekik!

fotók: Camila Lima, boredpanda

 

brazilképekcukiikrek100

Antidepresszáns szombatra

beautyka 2017/05/19 20:45 komment

 

parizs_reggeli.jpg

 

Kedveseim kérlek figyeljetek:
Nem bölcs dolog összehasonlítani az életeteket másokéval, mert minden egyes élet áramlása a tiszta szellem és lét egyedi kifejeződése.
Tudjátok hát szívetek mélyén, hogy az életetek testre szabott a Legfelső Létező akaratának megfelelően.
Még ha nagy nehézségekkel találjátok is szemben magatokat, ne panaszkodjatok, ne ítélkezzetek és ne süppedjetek önsajnálatba.
Ne pazaroljátok íly módon az energiát.
Ehelyett használjátok fel ugyanezeket a nehézségeket és körülményeket, hogy megerősítsétek tisztánlátásotok erejét, valamint arra, hogy fokozzátok magatokban a késztetést, hogy megszabaduljatok az összes pszichológiai kondícionáltságtól és gonosz erőtől.
Itt vagytok a saját isteni forrása felé áramló életként.
Tekintsétek az életeteket szerencsésnek.

Mooji

Reggeli Nesze

beautyka 2017/05/18 21:11 komment

 

happy_ikrek.jpg

 

A vidámságnak megvan az ereje ahhoz, hogy a félelem, a sértettség, a harag, a frusztráltság, a csalódottság, a depresszió, a bűntudat és a meg nem felelés érzéseit kiűzze az életedből. Azon a napon éred el a vidámságot, amikor rájössz, hogy mindegy, mi történik körülötted, akkor sem lesz jobb semmi, ha nem vagy jókedvű.

Tony Robbins

Ki a kertbe!

beautyka 2017/05/18 07:05 komment

 

kertikika.jpg

 

Egész nyilvánvaló, hogy mi, ahogy az első komolyabb napsugarak megjelennek, - húzunk ki a szabadba. És ez családunk minden tagjára igaz. Így idén is előkerült a kinti ülőgarnitúra és miben fekszünk ki a napra kérdéskör. Szerencsére most ez a natúr irányvonal a trend és isteni rattanokat és mindenféléket lehet találni a Kikában. Napozáshoz meg színes nyugágyakban múlatjuk az időt. Mutatunk néhány szépséget, kedvcsinálónak nektek, mind a Kika választékából van! 

 

Reggeli Nesze

beautyka 2017/05/17 20:55 komment

 

komfortzona.jpg

 

„ … a komfortzóna az a helyzet, amit megszoktál, és amit megtanultál kezelni nullától kb. hat-hét éves korodig. Bármi legyen is az.
Ha feltétel nélkül szerettek és dicsértek, akkor az. Ha vertek, akkor az. Ha elhanyagoltak, akkor az. Ha szeretetlenségben, ridegségben nőttél fel, akkor az.
Fontos ,hogy megértsd, a komfortzónának a komforthoz semmi köze. Egyszerű megszokásról van szó, mely lehetővé teszi azt, hogy megtanulj egy adott helyzetet kezelni, bármi legyen is az. Vagyis ez a válaszod a külvilágodra. Ezen körülmények válaszreakciókat váltanak ki belőled: beidegződött viselkedési és gondolati sémákat, lelki önvédelmi és túlélési taktikákat, érzelmi blokkokat, stb. Csupa jó dolog. Szóval valószínűleg ilyenek vannak a tarisznyádban.
Szerintem a kutya ott van elásva, hogy a tudatalattink úgy működik, hogy mindig a „beprogramozott” pályán maradjunk. Úgy irányítja szavainkat, gondolatainkat, választásainkat és cselekedeteinket, hogy valahogy mindig visszakerüljünk a komfortzónánkba. …
Persze úgy is dönthetünk, hogy nincs kedvünk, bátorságunk vagy energiánk az árral szemben úszni és inkább hagyjuk magunkat sodortatni egészen addig, amíg a lelki, sok esetben fizikai kimerüléstől el nem süllyedünk. …

Fert Mónika

Reggeli Nesze

beautyka 2017/05/16 20:43 komment

 

gucci-eyewear-spring-summer-2017-campaign02.jpg

 

Mindig annyi szeretetet kapsz, amennyire szükséged van, amennyit be tudsz fogadni, amennyire épp nyitva vagy. Szükséged lenne rá, akarnád, nem látod, közben meg ott van körülötted, ott vannak ők, csak nem hagyod, hogy szeressenek, hogy megöleljenek, helyette elüldözöl mindenkit magad körül. Észrevenni azt, hogy mennyire bezárkóztál, nem könnyű... Elfogadni, hogy másra van szükséged, mint amit megengedsz magadnak, sokkoló. (...) Hagynod kell, hogy megkaphasd. Ugyanis minden pillanatban ott van az, amire szükséged van, egyetlen szó, a mosoly, az ölelés, bármi, a te dolgod csak annyi, hogy észrevedd, és elfogadd.

Oravecz Nóra

 

rainbow-village-kampung-pelangi-indonesia-29.jpg

 

Kampung Pelangi a kis falu neve Indonéziában, amely most már óriási turista látványosság. Korábban nem sokan jártak erre, ám, mióta a hadsereg néhány tagja úgy döntött, átvarázsolja a falucskát, minden megváltozott. Mutatjuk, miből mi lett. Itthon sem ártana néhány falunak egy kis szivárványosítás, nem?! 

 

Tudod, mi a te karmád?

beautyka 2017/05/16 07:45 komment

 

karmakalauz.jpg

 

A karma olyan, mint az időjárás. Bárhol, bármikor tudunk hivatkozni rá. De ez  karmikus - mondjuk, amikor egy rém gáz szerelmi szituban vagyunk. És akkor is, amikor valami nehéz történik: biztos ez volt a karmája. Használjuk a good karma kifejezést is. Jó, de tudjuk egyáltalán, mi is az a karma? 

Nem súrolószer, de nem is festékoldó. A karma nem más, mint ok és okozat törvénye. Persze, erről lehetne hosszabban írni és tudnánk is. A lényeg, hogy sokan ösztönösen tudják, mi is a karmájuk. Sokan pedig nagyon nem és nem találják helyüket a világban. Vagy nem értik, hogy mások miért nem értik őket. Megjelent most egy könyv, Izing Klára asztrológus tollából, aminek Karmakalauz a címe. Mindenki egy kis táblázatból kikeresheti, hogy ő hová is tartozik. Ezután meg elolvashatja ez alapján, hogy miként is volt az előző élete, most mi van vele és hogy lesz a következő. És hát azt kell mondjuk, eléggé betalál minden szava, érdekes visszaigazolást kaphat az ember. Könnyen emészthető az egész, nem kell a nagy enciklopédia hozzá, hogy megértsd magadat.

Izing Klára - Karmakalauz - 495 Ft

 

 

 

 

kate-moss-ara-vartanian-jewelry-collaboration01.jpg

 

A botrányos és fantasztikus modell, Kate Moss több kooperáción van már túl. A Topshopos volt a kedvencünk. Aztán most ékszereket tervezett az Ara Vartanian brazil márkával közösen. Egyébként 18 karátos arany, gyémánt és ametiszt van például a láncokban. Nekünk elsőre nem jött át a dolog, de aztán lehet, hogy az uszodában a klóros víz ment csak bele a szemünkbe. Egyébként Kate Mosst imádjuk!