Nesze!szer

Reggeli Nesze

beautyka 2017/06/22 20:19 komment

 

happy_nyar.jpg

 

Ha dolgozol azon, hogy boldogabb legyél, ha tudatosan törekszel arra, hogy a jóra, szépre, tartalmasra összpontosíts, a pszichológiai kutatások tanúbizonysága szerint nem csak harmonikusabbnak, elégedettebbnek fogod érezni magad, hanem növekszik az energiád, szárnyakat kap a kreativitásod, erősödik az immunrendszered, jobbak lesznek a kapcsolataid, termékenyebb leszel a munkádban, még az életed is meghosszabbodik.

Sonja Lyubomirsky

 

Reggeli Nesze

beautyka 2017/06/21 15:33 komment

 

normalis_vagy_sem.jpg

 

A normálisnak vélt személyiségnek nem felelsz meg. Vagyis a többiek tehetnek róla, ha bajuk van veled. Az ő készülékükben van a hiba. Nem a tiédben. Mégis ki a fene állapítja meg ezeket a mércéket, mi? Kinek van joga megmondani, hogy milyennek kéne lennünk? Vagy hogy kinek kéne lennünk? És mégis hogyan merészeli bárki is azt éreztetni veled, hogy nem pont úgy vagy jó, ahogy vagy? Ez elfogadhatatlan.

Jessica Park

Reggeli Nesze

beautyka 2017/06/20 20:35 komment

 

summer1.jpg

 

Vess le magadról minden múltbéli ártó igézetet! És ne feledd: mindennek, egy párkapcsolatnak, egy barátságnak, egy élethelyzetnek is szüksége van a szüntelen megújulásra. Fix vitorlákkal nem lehet hajózni, mert a szél sem fix!... Nyolcvanéves vagyok, tapasztalatból beszélek: amíg képes vagyok megújulni, nem vagyok öreg. S a megújulás titka, hogy miközben minden elmúlik, s újjászületik, mégis van valami, ami nem változik. Jól megöregedett emberek szemében van valami csillogás, ami már gyerekkorukban is benne volt. 

Müller Péter

 

 

paris-jackson-vogue-australia-july-2017-cover-photoshoot01.jpg

 

Elsőre nem tudtuk, mitől ilyen csodálatos ez a kép Paris Jacksonról, aztán megláttuk a fotós nevét. Maga Patrick Demarchelier fényképezte Michael Jackson lányát a Vogue Australia címlapjára. A Teen Vogue és Vanity Fair után ez nagyon szép eredmény, persze, mondhatjuk, hogy csak az elhunyt apuka miatt. De úgy tűnik, Paris lassan egymaga is megállja a helyét, bár azt mondja, sokat kell harcolnia az emberekkel. 

 

paris-jackson-vogue-australia-july-2017-cover-photoshoot02.jpg

 

paris-jackson-vogue-australia-july-2017-cover-photoshoot03.jpg

Reggeli Nesze

beautyka 2017/06/19 20:29 komment

 

nyari_labas.jpg

 

Az, hogy milyen javakkal rendelkezünk az életben, attól függ, hogy milyen emberek vagyunk. Kutatások eredményei igazolják, hogy a legtöbb ember, aki nagy összegeket nyer a lottón, rekordidő alatt eléri, hogy visszacsöppenjen korábbi anyagi nehézségei közé. (...) Ahhoz, hogy a dolgok javuljanak, saját magunknak is javulnunk kell. Ha nem teszünk erőfeszítéseket, akkor a jelenünk a tegnapunkhoz fog hasonlítani.

Andrew Matthews

Reggeli Nesze

beautyka 2017/06/18 20:56 komment

 

felelem3.jpg

 

Szinte egész életem során féltem. Rettegtem attól, ami történhet, ami talán történik, vagy nem. Ötven éven át így éltem. Erre riadtam föl az éjszaka közepén. De tudod, amióta rájöttem erre, remekül alszom. Rá kellett jönnöm, hogy a félelem, az a legrosszabb, az az ellenségünk.

Totál szívás c. film

 

 

heidi-klum-harpers-bazaar-singapore-july-2017-cover-photoshoot01.jpg

 

A fenti címmel tálalja a szingapúri Harpers Bazaar Heidi Klumról szóló anyagát. Az anyuka bombasztikusan néz ki, egyszerűen minden tiszteletünk az övé és a genetikájáé. A címlapon egy kis Ralph Lauren van rajta Tiffany ékszerekkel, az editorialban Balenciagát és Givenchyt visel többek között. Egyébként most volt a 44. születsnapja. Bámulatos, nem?!

 

Vidám vasárnap

beautyka 2017/06/17 20:37 komment

 

ajto.jpg

 

Volt egyszer egy bolygó, ahol sok-sok ezer évvel ezelőtt mindenki színesben látta a világot. Nagyon érzékeny szemük volt, és maga a világ is kifejezte ezt számukra: a növények millió és millió árnyalatban pompáztak, az ég százféle kékben, fehérben, rózsaszínben játszott. Gyönyörű volt.

Majd szépen lassan, ahogy megjelentek a gépek, a pénz, és mindenféle olyan események, amelyek elvonták az itt élő emberek figyelmét, a fókuszuk megváltozott. Nem érdekelte már őket annyira a természet sokfélesége, és figyelmüket lekötötték a mindennapi élet problémái. Egyre kevesebb és kevesebb színt vettek észre maguk körül, mert csak arra figyeltek, hogy hogyan lehetnének boldogok, sikeresek, hogyan tehetnek szert több hatalomra. 

Generációról generációra egyre kevesebb színt láttak, mígnem a már csak a fekete és fehér volt az, amit meg tudtak különböztetni. Az ilyen színvak fiatalok nevettek az egy-egy fennmaradt színbenlátó bölcsön, hiszen olyan dolgokról meséltek nekik amit nem tudtak bebizonyítani, és még haszna sem volt. Nem lehetett belőle pénzhez jutni, nem lett tőle több, szebb, okosabb, sikeresebb az ember. Szépen lassan mindenki ezen a bolygón színvakká lett, egy-két ritka példánytól eltekintve.

Ők, a színbenlátók nagyon kevesen maradtak, és próbálták megtanítani a néhány érdeklődőt a színekre. Nem sok sikerrel.

A legeslegeslegrosszabb számukra az volt, amikor felütötték fejüket a különböző szín-szekták. Régi iratokra, szent tanítókra hivatkozva elkezdték követni a különböző színeket. Kialakultak a kék-hívők, a zöld-gyógyítók, a sárga-coachok, az ős-lilák, a piros-evők és hasonlók. Persze egység köztük nem volt, mert egyik színt jobbnak vagy rosszabbnak tartottak másiknál. 

Az itt élő emberek keresték a boldogságot és elkezdték követni ezeket a színeket. Azt hitték, ha meglátják valaha is mondjuk a zöldet, akkor nagyon jó gyógyítók lesznek. És naponta mindenféle technikát, szertartást és mindenféle fura dolgot végeztek, hogy egyszer majd eljutnak a zöld állapotba. 

Igen szomorú volt az, hogy annyira és annyira hittek ebben, hogy elhitették magukkal, hogy látják is ezt a színt, és ebbe az illúzióban ringatták magukat. Teljesen beleőrültek ebbe, annyira akartak ebben hinni, de továbbra is csak szürke különböző árnyalataiban láttak, 

Azt hitték, hogy ha elég erősen dolgoznak magukon, akkor valami szuper-csoda birtokába kerülnek.

Ám a legviccesebb az volt, hogy minden szín ott volt körülöttük: soha nem is tűnt el. Keresték, kutatták, de végig az orruk előtt volt. És amikor azt hitték (mint most Te, aki ezt olvasod ;) ), hogy megtalálták valamelyik színt, csak újabb és újabb illúzióba kerültek.

Az a néhány színlátó nagyon sajnálta ezeket az embereket, mert tudták, hogy minden kis csapocska ott van az emberek szemében, és minden szín is adott. Csak nem akarták látni. Mert féltek tőle ott mélyen belül és hiába hitették el magukkal, hogy látni szeretnének valójában csak az ezzel elnyerhető mindenféle hatalomra és pénzre gondoltak, hogy majd jobban és okosabbak lesznek másoknál.

A színlátók pedig nem tehettek semmit sem az emberekért, mert nem is ment el hozzájuk senki. Nem tudtak semmi olyat adni nekik, ami érdekelte volna a többi embert. És a színlátók pedig boldogan élték a színvakok között az életüket, köztük jártak, és ugyanúgy néztek ki, nem voltak különlegesebbek, sem többek, sem szebbek. Egyszerűen csak milliószor millió színben pompázott körülöttük az élet, és ők élvezték ennek minden pillanatát. 

A többi ember nem igazán értette, hogy min mosolyognak, miért boldogok pénz hajkurászás, hatalomvágy, hírnév meg ezek nélkül, pedig nekik megvolt minden, amit csak kívántak az élettől.

Valahol ez egy nagyon-nagyon szomorú történet e távoli színvak bolygó embereiről... valahol pedig egy csodálatos történet. Sokszínű, egyszerre. 

Kis Balázs Kunó

Eva Herzigova bevadult

beautyka 2017/06/17 17:54 komment

 

roberto-cavalli-fall-winter-2017-campaign01.jpg

 

Két dolgot szögeznénk le elsőre. Az egyik, hogy imádjuk Eva Herzigovát. A másik, hogy a régi, picit husibb alakja nekünk jobban tetszett. Persze, tudjuk, hogy akkor az volt a divat. De azért csak elmondjuk ezt, na.A Cavalli kampányban Jarrod Scottot kapta maga mellé. Hát, mit is mondjunk erre? Jó választás volt, na... el is hallgatunk most. 

 

roberto-cavalli-fall-winter-2017-campaign02.jpg

 

roberto-cavalli-fall-winter-2017-campaign03.jpg

Antidepresszáns szombatra

beautyka 2017/06/16 20:36 komment

 

 

 

anyag_szombat.jpg

 

Így szív be az anyag - elhúzza előtted a mézesmadzagot, a pénz, a jólét, az anyagi bőség, a pozíció, a státusszimbólumok, a "mindentmegkaphatsz", a "bárhovaeljuthatsz", a "bármitmegtehetsz" csillogó, magával ragadó, minden földi jóval kecsegtető fonalát... belekerülsz az örvénybe, az egyre mélyebbre rántó sodrásba és süllyedsz... Először örömteli, kézzel fogható, ajándéknak tűnő...
Majd idővel eljutsz abba az állapotba, amikor már valóban mindened megvan, hogy ez a fonal fojtogatni kezd... valami nem elég... valami hiányozni kezd... talán magad sem tudod, micsoda... valahogy nem vagy önmagad... egyáltalán, ki vagy? Mi vagy? Hol vagy TE?
A lelket töltő minőségek, tevékenységek és dolgok, kikerülnek az életteredből. Az a másik, észrevétlenül, de nem engedi, hogy eljussanak hozzád, hogy életet leheljenek beléd... Talán maga sem tud róla, talán nem is tudatosan teszi, de a maga képére akar formálni. Te pedig hagyod, mert annyira vágysz a szeretetre, a fényre, hogy meg akarsz felelni neki.
Észre sem veszed, hogy fogy az életerőd, amíg egyszer csak be nem furakszik valami... valami más.
Valami, amiben ott a Fény. Ami nem hamis csillogás. Valami, ami újraéleszti a lelked. Szomjat olt a szárazságban, újra megcsillantja a reményt, még ha halkan is, de napról napra egyre dübörgőbb hangon. Lassan újra bekúsznak a napsugarak, fellebben a függöny, világosodik a tér. Újra teret kapnak az állatok, a virágok, a fák, a rózsák, a lovak, a madarak... a szívednek kedves dolgaid... a tágasság, a frissesség, az üdeség, a jókedv, az egyre fokozódó ragyogás...
Így hív a lélek. Lassan kienged az anyag szorításából, felold és feltölt, felébreszti a szíved, új életet lehel belé, új virágot, új hajtást hoz... érzéseket ébreszt. Érzéseket, amelyek addig nem voltak... vagy nem voltak láthatók. Amint megtanulod, hogy a látható felszínről a belső tartalomra, az eredendőre, a lényegire fordítsd a fókuszt, azonnal érezni kezded. Tudni fogod.
Ez az egyetlen valóság. Minden más szétfoszlik, szétmállik a kezedben... csak a lélek örök.... és élni akar.

Zentai Anna

 

 

painted_tulum_wp_mini_p1200_square_1.jpg

 

Nincs mese, színt kell valljak. Van egy fürdőruhám, amit évek óta használok. Nem esett le rólam, nem repedt meg az anyag csúszdázásnál és nem nyúlt ki az anyag. A mosásban fakult, de még mindig ez a tuti darab, amihez akkor nyúlok, ha aktív strandolásnak nézek elébe és azt szeretném, ha minden stabilan a helyén maradna. Ez a bikinim a Triumphtól van, nem ezen a nyáron szereztem be, sőt...  - ezért is született ez a post. Mert saját tapasztalatból mondom, ebben a márkában minden testalkatra találsz megfelelő és minőségi (!!!) darabot. Kis mellre, szélesebb csípőre, nagyobb cicire. ( Egy dolgot azért elmondanánk. Egy melltartó akkor áll jól, ha a pánt egyenes a hátadon. Akkor nem stimmel a méret, ha ívben megy felfelé a vonalat. Akkor rosszat választottál!) Íme, a mi javaslataink a nyári csobbanáshoz.

Sportos alkat és pici mell

Ó, ha tudnád, hogy téged hányan irigyelnek! Te hordhatod a legtutibb háromszög alakú melltartókat, a push-upos felsőket és a levehető pántos csodákat is. Bugyiból meg szinte mindegy, hogy milyet választasz, minden szuperül áll rajtad. A minták is a te barátaid, nyugodtan döntsél az élénkebb színek mellett, veszettül jól festesz majd minden. 

sportostr.jpg

 

sportostr2_1.jpg

Nagy mellek - kismamák

Most szólunk, ha rendesen megáldott az ég cicikkel (hű, de szerencsés vagy!), akkor ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy ezt a dolgot úgy érezd, leszakad a hátad, vagy minden egyes mozdulatnál attól félsz, kiugrik a szög a zsákból. Egy igazán jól szabott és a méretednek megfelelő melltartó maga lehet a csoda. Érzésben és kinézetben is. Neked nem kell push-up, a háromszög felsőkre is mondjál nemet és a nyakban megkötősekre is és nézd meg, hogy igazán vastag legyen a pánt. Keress olyat, amiben van merevítő, vagy a modern technika segítségével kiküszöbölték ezt, de a hatás ugyanaz. Nézd meg, hogy az anyag nagysága rendesen takarja-e a mellbimbódat, ez is fontos! Bugyikból az alapján döntsél, hogy melyikben érzed igazán komfortosan magadat. Van, akinek piszok jól áll egy mini fazon, de a francia bugyis változatot is sokan kedvelik. Az a jó, hogy a Triumphnál variálni is tudsz! 

 

Husibb pocak 

Ó, micsoda nő! Van egy pici pocakod? Akkor most jön a profizmus ideje! Ugyanis egy jól eltalált mintájú egyrészes az bizony olyan szépen farag, mintha plasztikai sebésznél jártál volna. Ja, és egyáltalán nem fájdalmas. Bizonyos minták karcsúsítanak ám rendesen, erre figyeljél! Nem kell feketébe bújnod, keress nyugodtan olyasmit, amiben van egy kis játék. Akár a pántjai érdekesebbek, akár van egy kis kötője alul. Ezekben igazán a végzet asszonya leszel! Éééés! Igazán nagy szerelmünk, a tankini is a te barátod lehet. Ebben is találsz már mindenféle fazont, ezekben mind nagyon kényelmesen érezheted magad! Kismamáknak is csodás választás lehet, úgy érzed, hogy védve van a pocak. 

Ps: Ha bizonytalan vagy, hogy neked mi a legjobb erre a nyárra, jelentkezz be bármelyik Triumph üzletbe méret tanácsadásra és  tökéletes melltartó mellett garnatáltan segítenek a legtutibb fürdőruhát is megtalálni: ITT.

 

kismamanyármellnagypocakbikinimegfelelőpicitriumphhasfürdőruhatestalkat

 

narancsbor2.jpg

 

 

Cellulit, narancsbőr, karfiolos comb - ezeket a kifejezéseket majd' minden nő ismeri. Azért majd' mert gyakorlatilag ez is szerencse és genetika kérdése. Azoknak, akikkel nem bánt olyan természetesen el a felmenők géntérképe, most elmondjuk, igen, vannak megoldások, módszerek, amelyekkel csökkenthető a narancsbőr. De egyik sem olyan, hogy huhhh, beveszel egy kapszulát, felkensz egy krémet és fél óra után már baba típusú lesz a bőröd. Elmondjuk most, mi az, ami tényleg segít. De egyik sem csodaszer. Ha lazábbak a kötőszöveteid, akkor melóznod kell azért, hogy simábban menjen minden.

- Táplálkozás. Igen, a fránya kajálás az, amivel sokat formálhatunk a karfioljainkon - pozitív irányba. Nyilván, ha kerülöd a cukros és lisztes termékeket, már jobban jársz. Illetve a tartósítószereknek ints búcsút és a fűszereknek. Amennyiben már ökövegagluténmentes guru lettél, jó úton jársz. De ki tud ellenállni egy sajtos-tejfölös lángosnak a strandon? 

 

viz_gif.gif

- Víz, víz, tiszta víz, ha nem tiszta, vidd vissza! Hát igen. A folyadék az is nagyon fontos. Az úgynevezett megfelelő folyadék. Nem a cukros jaffa és málna, hanem a tiszta víz, esetleg a gyógyteáák. HIsz, ha nincs víz, akkor nincs mi kimossa a salakanyagot. Iszol erre egyet?  (Ha a post végére megiszol egy pohár vizet, már tettél magadért!)

- Sport. De nem mindegy, hogy milyen. Nyilván a sakktól kevésé tűnnek el a hepehupák. Két tutiságot említenénk igazán, ami tényleg sokat segíthet. Az egyik az InfraShape. Ez most a legmodernebb sport. Infra is van, hő is van, te meg tekersz benejlonozva. Konkrétan az első alkalom után már érezhetően simább lesz a bőröd. De tényleg, ezt a saját bőrömön tapasztaltam meg! (A Wonder Shape oldalát például ITT találod meg.) A másik, ami elég tuti, a Power Plate. Mit is mondjak erről? Szerintem egy csoda, de tényleg! Annyival szebb lesz az ember bőre és mondjuk tónusosabb is minden, hogy csak na. És 20 perc alatt készen leszel az edzéssel, ami igazi mozgás és ugyanúgy adrenalin élménnyel vegyítve. Tóth Vera is sokat formálódott ezáltal, ha ez nyom a latban. De mondjuk Vera nélkül is szuper mozgás ez, popsira és combra is hatásos. A hot jógák is jók tudnak lenni, de az előző két ajánlatunk mindent visz! 

- Tisztítás. Cleaning is a new black - mondhatnánk viccesen. Mert ugye mostanában nagyon divatos méregteleníteni. Ez a narancsbőr szempontjából tényleg jó ötlet. De azért annyit nem lendít a dolgon, mintha ez elmész valami szalonba és valami tuti narancsbőr elűző tekercselésre jársz. Viszont a bőrradírozás is jó dolog. Ez inkább a bőr felszínét teszi finomabbá. Otthon is készíthetsz bőrradírt, ez a citromos nagy kedvencünk ITT. 

 

- Speckó készítmények. Igen, vannak krémek, zselék, amelyeket narancsbőr eltüntetésére árulnak. Hogy is fogalmazzunk? Elég nagy hányaduk kb annyit ér, hogy kenhetnénk a hajunkra is. Röhögnünk kell tőlük. De tényleg. Ami igazán szuper, az nem olcsó. Például a Méthode Jeanna Piaubert készítményei csodálatosak, de tényleg. Viszont ezek sem működnek úgy, hogy közben vattacukros körömpörköltet eszel fehér kenyérrel esténként. Ami jó még, a Vaghegginek van egy radírja, ami speckó és jó. Keress olyan készítményt, amiben koffein van, esetleg fahéj és nem csak mutatóban. Ne sajnáld a pénzt ezekre, a tömegcikkek tényleg nem igazán használnak, csak más zsebe hízik tőle! Inkább váltózuhanyozzál, ez sokak szerint csodás. (Jelen sorok írója annyira utálja a hideget, hogy a meleget a még melegebbel hajlandó váltani maximum. bocsi!) Egy időben jártunk masszázsra is, de az konkrétan egy kínszenvedés. Annyira, de annyira durva volt, hogy örültünk, hogy a végére a szemgolyó a helyén maradt. Te tudod, bírod-e. Ha hős vagy, masszíroztassál narancsbőr ellen, mert hatásos. És a Guinot testkezelései is azok! A szauna sem rossz, de utána, ha tudod, töröld át jéggel a "felületet". A Pascal strandon például Zuglóban van jég. Igaz, hogy lehet, hogy hülyének néznek, hogy a fenekedre rakod a hideget - de mondjuk kit érdekel. Ráadásul, nem kell plusz pénzt adni hozzá még a belépődhöz, hogy "szancsizhass" (bocsi, ezt az egyik popsztár mondta, nem tudjuk a dolgot elengedni.)

- A slusszkulcs eldobása! Nem, nem azt szeretnénk, ha soha többet nem vezetnél autót. Inkább arra gondoltunk, mi lenne, ha a sarki zöldségeshez gyalog mennél, ha megsétáltatnád a kutyát és a kirándulni is láb busszal mennél és nemcsak az autóból kiszállva csinálnál két fotót az instára, hanem gyalogolnál is. Bizony, év közben is tehetünk azért, hogy ne narancsban gazdagon kezdjük a nyári szezont. 

- Elfogadás. Azzal, ha utálod a narancsbőrödet, jót nem teszel. Azzal csak úgy kötöd magadhoz, hogy na. Mi lenne, ha elfogadnád, hogy igen, van ilyen jelenség rajtad és amennyit tudsz, erődből telik, megteszel? Ne okold a felmenőidet, mert anyukádnak sem olyan jó, ha hússzor elmondod, na, ezt tudtam örökölni tőled, nem a dagadt bankbetétet! Igen, vannak olyan szerencsések, akik mogyorós csokin élnek és nutellával alaszanak és mégis olyan feszesek a combjaik, hogy csak na. Ez van, nekik viszont biztosan valami gereblye volt a jelük az oviban és nem valami menő labda, perec vagy cica. Haladó agykontrollosok, spiritiszták esetleg gondolati szinten bombázhatják szét a zsírsejtjeiket, de mondjuk ez így leírva elég röhejes. Te tudod, neked mennyi a sok és mennyi a kevés. Mindig magadhoz mérd magadat és ne másokhoz. Boldog nyarat mindenkinek!

 

 

Reggeli Nesze

beautyka 2017/06/15 20:33 komment

 

other-stories-road-trip-style-summer-2017-01.jpg

 

Ha szerelmes vagy, az agyadat elárasztja a dopamin. Ugyanaz a hatása, mint a drognak. Gyakorlatilag függő leszel. Ám ha a szerelmestől elveszik szerelme tárgyát, az agynak ugyanaz a része dolgozza fel ezt is, mint amelyik figyelmeztet, ha megégettük magunkat, csontunk törött, vagy felhorzsoltuk a bőrünket. (...) A szívfájdalom nem csupán egy szó. Tudományos alapja van (...). Ez teljesen normális. De minden törött csont vagy törött szív... nos, előbb-utóbb beforr.

Lucy Keating