Nesze!szer

Antidepresszáns szombatra

beautyka 2016/12/09 20:45 komment

 

szombati_cold2.jpg

 

Aki igazán él, az megcsinálja a dolgokat. Nem áll, hanem lép. Nem fekszik, hanem megy. Nem diskurál róla hetekig, hanem tervez, alkot, szervez, épít. Sosem értettem, mit lehet annyit beszélni egy-egy projektről. Ülök egy budapesti kávézóban, és hallom a nagy tervezést. A nagy tervezésből nem lesz semmi. Süt a beszélgetésből, hogy nem a munkának álltak neki hatalmas lendülettel, hanem a meetingnek. Az életed nem egy multicég tárgyalója. Ne is akarj belőle azt építeni! Cselekedj!

Vámos Robi

Reggeli Nesze

beautyka 2016/12/08 20:09 komment

 

zara-rolling-stones-clothing01.jpg

 

Ha valaki elment, és ezzel együtt kitépte a szíved, nagyon sokáig képtelen vagy neki megbocsátani. Először önmagad hibáztatod mindenért, ami nem vagy, mindenért, amiben mások jobbak nálad. Aztán őt okolod. Sírsz miatta, szidod magadban, százszor is megfogadod, hogy nem veszed a szádra többé a nevét, és nem nyitsz ki újságot, amiben ő szerepel. Nem nézel tévét. Nem hallgatsz zenét. Nem beszélgetsz másokkal. Nem zongorázol. Egyszóval nem érzel. Csakhogy így hermetikusan elzárod magad mindentől, ami segíthetne, hogy továbblépj, hogy megértsd: ő, akiért te az életed is odaadtad volna, nem tudott neked eleget adni önmagából. Ő pontosan annyit volt képes adni, ő pontosan olyan volt, amilyenné formálta élete során a rá ható több millió tényező. Nem tudott jobb lenni hozzád, ezt a szívrepesztő tényt, így ahogy van, el kell fogadni. 

Szurovecz Kitti

 

magok1.jpg

 

 

A magok divatba jöttek, fogalmazhatunk így, ha az utóbbi évek gasztronómiájára gondolunk. És jól is van ez így, mert a magok finomak és egészségesek is. Ezt a Két cica konyhája gasztrobloggere is felismerte és Magok a konyhában címmel és szuper, háromrészes könyvsorozatot tervez a témáról, igazán köz"ehető" módon. Az első rész a hüvelyesekről szól, és nemcsak azt írja le, miért jó például a csicseriborsó. Ráadásul, olyan fogásokat mutat be, amelyek húst is tartalmaznak, tehát úgy is étkezhetünk reformosan, hogy mondjuk lazacot "magozunk". Gyönyörű kiadvány, nagyon jól tördelve, szerkesztve, ez biztos senkinek nem okoz csalódást, ha ezt találja a fa alatt! Még több infó ITT.

Bezselics Ildikó: Magok a konyhában Boook kiadó

 

magok2.jpg

 

Reggeli Nesze

beautyka 2016/12/06 20:01 komment

 

csutortoki_reggeli.jpg

Sohasem fogok arra célozgatni, hogy a szingliség hiba, vagy hogy ha valaki szingli, annak okvetlenül van valami baja. Mert mint valamennyien tisztában vagyunk vele, a szingliség normális állapot a modern világban, az élet egy bizonyos pontján akárkiből lehet szingli, és ez az állapot ugyanolyan érdemes tiszteletre, mint a házasság szent köteléke.

Helen Fielding

 

kristen-stewart-vogue-paris-2017-photoshoot01.jpg

 

Lagerfeld okos, mindig nagyon okos. Ügyesen találta meg magának és a Chanelnek Kristen Stewartot, aki a sminkek arca is lett. Ez most a Vogue Paris december-januári száma, amiben az egykori vámpírné mutatja be a márka darabjait. Kristen durcás arca egy cseppet sem változott, viszont remek színes darabokat visel, mielőtt a Ritzből elindul a párizsi éjszakába. Maga Emanuell Alt öltöztette Kristent, és néhány más márkát is becsempészett a Chanel mellé. Igaz, azok rendesen eltörpülnek a lényeget tekintve. Bámulatos! 

 

 

ajakapolo_hazilag_1.jpg

 

Előre leszögezzük, ez elsőre egy kicsi adag lesz, próbáld ki, hogy tetszik. Mi mondjuk eléggé kedveljük évek óta, már korábban leírtuk ezt a módszert nektek. Ajándéknak is tuti és saját magunknak is és természetes összetevők vannak benne. Méz, méhviasz, mandulaolaj és valami illóolaj kell hozzá, más semmi. 

Hozzávalók: egy evőkanál méz, ugyanennyi méhviasz olvasztva és két evőkanál mandulaolaj. Először olvasszad fel a viaszt gőz felett (ha tömbben vetted, akkor reszeléssel kezdjél). Óvatosan, szépen, lassan végezd a műveletet. Ezután jöhet hozzá a méz és az olaj. Ne kutyafuttában végezd, fontos, jól elkeveredjenek az összetevők. Az a legmegfelelőbb, ha még langyosan is kavargálod kicsit az egészet. Alaposan kimosott tégelybe töltsed, de régi, elhasznált szájápolós formákba is mehet. (Mi gyűjtjük itthon a kiürült krémes üvegeket, mindig ezekbe mennek a gyártmányok!) Ha színezni szeretnéd az ajakápolódat, rakhatsz akár egy kis rúzsból vagy kakaóporból, ezt már te döntsd el. Az a legfontosabb, hogy legyen mindig jól elkeverve, így nem válnak szét az összetevők. Adj némi illatot is hozzá, úgy még csajosabb lesz. Tehát mehet ehet bele egy nagyon pici narancsolaj is, vagy akár levendula. Egy fél télnyi adag lesz belőle, Amennyiben a barátnőknek, tesónak is gyártasz, triplázd a mennyiségeket! Csók!

 

 

 

 

Reggeli Nesze

beautyka 2016/12/05 20:55 komment

 

mikulas_puttony.jpg

 

Megérkezett a Mikulás... És hozta az ajándékot. Amit vártál. Amire vágytál. Egy könyv. Egy ruha. Egy... bármi. (...) Az igazi nagy ajándék más. Mert az éppen attól ajándék, attól meglepetés, hogy nem tudod, mikor kapod, nem tudod, milyen lesz. És csak egyetlen van belőle. Csak egyszer kaphatod meg. Vágysz rá, érzed magadban, érzed, hogy mit szeretnél, mi lenne a legszebb, legnagyobb ajándékod, mégsem tudod, mikor érkezik és pontosan milyen lesz. Ettől olyan izgalmas a várakozás. (...) És amikor megkapod, már tudod, hogy minden elképzelésedet, várakozásodat felülmúlja. Mert olyat kaptál, amilyet legszebb álmodban sem láttál. Nem jutsz szóhoz, nem hiszed, mert sokkal, sokkal csodálatosabb mindennél. Csak potyognak a könnyeid, mert mindennél többet kaptál.

Csitáry-Hock Tamás

 

rally1.jpg

Az autósport, ezen belül a rallye, egy tipikus férfias sport. A sportág 1979 óta íródóvilágbajnoki történetében még soha sem avattak női bajnokot, de még női navigátor semért fel soha a csúcsra. Legközelebb egy francia hölgy, bizonyos Michèle Mouton járt az áhított sikerhez, hisz navigátorával, az olasz Fabrizia Ponssal 1982-ben másodikként végeztek az éves értékelésben, sőt Mouton és Pons az egyetlenek, akik futamot tudtaknyerni a legmagasabb szinten. A Magyar Rallye Bajnokságban az elmúlt másfél évtizedben egyre több és több női versenyző bukkan fel az élmezőnyben, igaz az összeshölgy a jobb oldalon, navigátorként vállal szerepet egy-egy páros életében, ráadásul teszik ezt sikeresen, hisz 2016-ban az Országos Rallye Bajnokság, az ORB első 20 párosa között 4 női navigátort is találunk.

Adódik a kérdés, hogy egy törékeny nőt (ha-ha - a szerk!), mi visz rá arra, hogy 200 km/h-val száguldozzon a fák között úttalan utakon, akár negyven fokban, vagy szakadó esőben? Mi a vonzó egy csaj számára egy durrogó, csattogó, igen csak kényelmetlen versenyautóban és egyáltalán mi visz rá arra valakit, hogy kereket cseréljen egy poros, saras, másfél tonnás versenyautón, vagy miért koszolja össze a kezét egy olajos alkatrésszel csak azért, hogy utána a társával folytatni tudják az adott futamot? Ezekre a kérdésekre keressük a választ három női navigátorral, akik már hosszú évek óta versenyeznek a legmagasabb hazai és külföldi szinteken.

A három beszélgető partnerünk Farnadi Ágnes, Kissné Varga Zsuzsanna és Nyírfás Julianna . Ági angol nyelv és irodalom tanár, művelődésszervező és újságíró, Zsuzsa közgazdász, míg Julianna az Ybl Miklós Építőipari Műszaki Főiskolán végzett, illetve van egy kozmetikusszakmája is. Ági 2008-ban, Zsuzsa 2011-ben, míg Julianna 2003-ban kezdett versenyezni.

22 évesen, elég későn kerültem bele ebbe az egészbe, az egyik ismerősöm mutatott be Osváth Péternek, a későbbi páromnak és pilótámnak. A születésnapom alkalmából beprotezsáltak Peti mellé egy próbakör erejére. A magánéletben egymásra találtunk, de ezt követően majd négy évembe telt, mire rávettem Petit, hogy engedjen engem is versenyezni. Először amatőr futamokon, egy másik pilóta mellett, majd rá egy évre már ORB-ben indultunk egy Mitsubishivel. Ez pedig azóta is tart.” Vág rögtön a közepébe Farnadi Ágnes.

Én úgy kerültem közel a rallye-hoz - veszi át a szót Kissné Varga Zsuzsa -, hogy a párom, Lackó már gokartozott, majd rallycross-ozot, mikor mi megismerkedtünk, aztán egy-két évre rá jött az a gondolata, hogy ő ralizni szeretne. A rallyecross-ban nem ült mellette senki, araliban pedig kellett mellé egy navigátor és én nagyon szerettem volna beülni mellé. Ő először ellenezte a dolgot, de én addigra már annyira beleéltem magam, hogy, mondtam, hogy keresek valaki mást, aki mellé beülhetek navigálni. Lackó látva az elszántságomat engedett ésazóta is együtt élvezzük a versenyzés örömeit.”

Nyírfás Juli is a párkapcsolata révén került közelebbi kapcsolatba a rallye-val.

„A volt párom autóversenyzett és én elkísértem néhány versenyre, majd úgy adódott, hogy az egyik versenyen a navigátora sajnos nem tudott részt venni és ez pont a pályabejárás előtti napon derült ki. Gyakorlatilag volt egy napom megnézni, mikor megy vonat Szombathelyre, másnap reggel leutazni és elkezdeni egy pályabejárást. Nekem persze fogalmam sem volt,hogy hogyan kell egyáltalán navigálni, mi történik az autóban. Valahogy így kezdődött el az egész, aminek mondjuk happy end lett a vége, mert célba értünk és még díjat is kaptunk.Tehát a lányok a párjaik révén kerültek be a rali vérkeringésébe, de ahhoz, hogy ott is maradhassanak, nagyon komoly teljesítményre volt, illetve van szükségük, hisz ez egy kőkemény sport, ahol hatalmas a sebesség és elég egyetlen apró hiba, akár a pilóta, akár a navigátor részéről és rögtön egy árok mélyén, vagy a fák között találhatják magukat. Ők hitetlen nagy munkát végeznek, mert azon túl, hogy időben és pontosan visszaadják az itinerben szereplő információkat, ami alapján a pilóta megpróbálja a lehető leggyorsabban teljesíteni az adott gyorsasági szakaszt, rengeteg a versenyzéssel járó egyéb feladatot is el kell végezniük. Számolják az etap időt, hogy időben átérjenek az egyik gyorsaságiról a másikra, illetve követik az etap itinert, ami alapján eljutnak az egyik szakaszcéljától a következő rajtjáig. A szállásfoglalás, a szervizterv készítése - hogy a szerelő csapat tagjai mindig időben ott legyenek a tankoló zónáknál, illetve, hogy tudják, merre vezetnek a

szervizútvonalak, ki, mikor, hol legyen és mi az adott feladata -, de még az üzemanyag

fogyasztás kalkulálása is a navigátorok feladata.

Mikor bekerülsz egy ilyen közegbe újonc navigátorként, akkor eleve meg kell felelni. Ugyanazokat a feladatokat kell tudnunk ellátni, mint egy férfi navigátornak, de ez önmagában még nem biztos, hogy érdem, mert, valami pluszt biztos hozni kell ahhoz, hogy el is ismerjenek. Talán a mi esetünkben ezt a pluszt a női tulajdonságok jelentik, mert bennünk dolgozik egyanyai ösztön. Ha látod a pilótádat elkeseredni, érzed, hogy rossz passzban van, akkor sokkal jobban tudunk vigasztalni, sokkal nagyobb bennünk az empátia. Nekem eddig az a tapasztalatom, hogy a fiúk is jobban megnyílnak nekünk, hiszen nálunk nem érzik azt, hogy kemény férfiként kell viselkedni, mint egy fiú navigátortárssal.” Jegyzi meg Ági, majd Juli veszi át a szót:

Én azt szoktam mondani, hogy nem csak navigátorok vagyunk, hanem egyben barátok,haverok, pszichológusok és anyák egy személyben. Az is vitathatatlanul a nő navigátorok mellett szól, hogy több dologra tudunk egy időben figyelni, illetve van egy női megérzésünk is, hogy adott szituációban rá tudunk érezni dolgokra.”

A súly mindig központi kérdés volt az autósportban. A nők előnyben vannak azzal, hogy a testfelépítésükből adódóan könnyebbek, mint a férfi navigátorok, de épp ezért a szervezetük érzékenyebben reagál a különböző fizikai behatásokra, ami az autóban ülve éri őket, mint például az ugratókról történő leérkezések. Egy navigátor esetében egyébként is komoly teher hárul a nyakra és a derékra. A lányok ezért külön edzésekkel készülnek egy-egy versenyre, hogy megfelelően teljesítsenek akár extrém körülmények között is.

A kolléganőim szokták mondani odabent a munkahelyemen, hogy nyáron megint felszaladt rájuk pár kiló, én meg ilyenkor azért panaszkodom, mert vissza kell híznom 2-3 kilót. Mondja Zsuzsa. Mindig megkérdezik, hogy mit csináltam? A válasz egyszerű, ralin indultam. Szóval, aki fogyózni akar, annak ajánlom, hogy induljon el egy versenyen, mert minimum 2-3 kg-t le fog fogyni az adott hétvégén. Persze a viccet félretéve, ez egy komoly dolog, nagy figyelmet fordítunk arra, hogy, meglegyen a megfelelő folyadékbevitel, de sokszor már pályabejárások is olyan szűkösek, hogy egyszerűen nincs idő megállni normálisan ebédelni és nyilván ott van az izgalom is. Ráadásul egy nyári verseny alkalmával 60 o C fok is lehet a versenyautóban, ami felér egy rögtönzött szaunával.”

Az köztudott tény, hogy egy női táskában rengeteg minden elfér, de mi a helyzet egy női navigátor táskával? Mint kiderült, az itiner és a versenyautó papírjai mellett pár szerszám, tollak és egy csoki, vagy ásványvíz kap helyet, de azért extra tartozékként ott van egy fésű, egy csomag papír zsebkendő és a nedves törlőkendő, ami kifejezetten jól jön, ha egy kerékcsere után a pilóta és a navigátor meg akar szabadulni a kezére rakódott kosztól.A három hölgy közül Farnadi Ágnesnek a legrövidebb a haja, ezért ahogy a devecseri navigátor fogalmaz, talán ő bajlódik a legkevesebbet a hajkoronájával.

A parfüm az egyetlen, amiről nem vagyok hajlandó lemondani, még versenyen sem. Azt az alap sminket, amit a hétköznapokban is használok, a futamok ideje alatt is felteszem, de azt tartom, ha a maszkot lehúzod, akkor a sminket is szétkened, úgyhogy ezzel fölösleges órákat eltölteni reggel. A körömlakkot, egész pontosan a géllakkot pedig azért vezettem be, mert ápol és eltakarja azt a rengeteg mennyiségű olajat és koszt, amit sikerül összeszednem.”

A géllakot én is díjazom és még sosem tört le kerékcsere alkalmával. Veszi át a szót Zsuzsa. A reggeli készülődésnél képes vagyok korábban felkelni azért, hogy egy kis egyszerű, alapsminket magamra tegyek és természetesen a hajamat is megigazítom. Lackó sokszor mondja,hogy versenyezni megyünk, ki fogja nézni? Igaza van, mert felteszem a sisakot és az első gyorsasági végére az már el is nyomja a hajamat, tehát már koránt sem úgy áll, ahogy reggel bajlódtam vele, de én így szeretek elindulni, hogy az a reggeli készülődés meglegyen.”

A fésű nálam is kötelező tartozék és a hajgumi, ezek biztos, hogy ott vannak a táskában, folytatja a beszélgetést Julianna. Mindig van nálam krém, mert borzalmasan kiszárad az arcom, Murvás versenyen természetesen rajt előtt letörlöm, mert a por miatt dezertőrnek néznének. A szereléshez van nálam egy rózsaszín gumikesztyű, amit a páromtól kaptam. Persze van normális kesztyű is a kerékcserére, de azért mégiscsak legyen valami rózsaszín is. Én is rettenetesen háklis vagyok arra, ha nem olyan állapotban van a hajam, mint ahogy azt látni szeretném. A versenyek alkalmával minden este megmosom, hogy legalább maga az érzés legyen jó, ha nem is tart sokáig, de ahogy Zsuzsi is említette, egyszerűen muszáj saját magunk miatt nőnek maradni ebben a sportban.”

A beszélgetés végén konklúzióként azt megállapíthatjuk, hogy egy nő egy versenyautóban is nő marad, de ebben a sportban el kell tekintenünk attól, hogy kinek milyen a neme, mert a rallye-ban ez egy abszolút indifferens dolog, hisz a versenyen csak a teljesítmény, az alázat és az odaadás számít és nem az, hogy ki milyen kromoszómákkal születik. Ha a kedves olvasó érdeklődését felkeltette a cikk a rallyesport iránt, akkor érdemes beszerezni a 2016-os Rallye Évkönyvet, amiben a mostani íráshoz hasonló érdekes anyagok és rengeteg nagyszerű fotó mutatja be a Magyar Bajokság idei történéseit és szeplőit, a versenyautóktól kezdve a pilótákon át egészen a navigátorokig.

 

 

advent_masodik_het.jpg

 

Ó, hát ez egy fantasztikus hét, ha tényleg odafigyelünk arra, amire ilyenkor érdemes. Advent második hete részint a mértékletességről szól (hello karácsonyi céges partik!), részt a múltból hozott terhek letételéről. Nem, itt nem a Mikulás zsákjára gondolunk, hanem olyan karmikus dolgokra, amelyeket akár előző életből cipeltél át magaddal. Az is lehet, hogy családi terhet hozol, mondunk is erre egy példát. Ha valamiért az van a famíliában, hogy a nők mindig csak másodrangúak voltak és ebbe bele is törődtek, mintegy ilyen az én sorsom felhanggal, akkor most jó esélyed van, hogy ettől megszabaduljál. Ellenkező esetben ugye te is ezt a családi, generációkon átívelő "szokást" mintázod és mindig olyan helyzetbe hozod magad, hogy elnyomottként élj a párkapcsolatban. Ezen a héten ez is tisztulhat, ha minden este meggyújtod a gyertyákat és picit koncentrálsz a problémákra, vagy arra, amiben fejlődnél. Nagy adománya ennek az időszaknak, hogy az önértékelésünk is nőhet, ami a pénzzel is kapcsolatban áll. Ha ügyes vagy és rendesen "dogozol", meditálsz picit, akkor az is lehet, hogy egy régen várt fizetéseddel csenget végre a postás. (Urielt hívhatod segítségül, ha már ilyen ügyes spiri vagy.)  Tehát karmák, nehéz családi minták letételére fel, és nőjön azaz önértékelés (és bankszámla)!

 

 

hungarian-state-opera-house-in-snowfall.jpg

 

Van egy oldal, ami csak a karácsonyról szól, illetve karácsonyi fotókról. Ez az oldal néhány napja a csodás karácsonyi Budapestről közölt képeket. Nem egy fotós alkotásai ezek, hanem egy válogatás, így régebbi vásárok képei is belekerültek. Bárhogy is van, konkrétan megint ugyanazt tudjuk mondani: imádunk Budapest, télen is! 

Ps: azért az idelátogató külföldi ismerőseiteknek szóljatok, hogy ne vegyenek csirkés lángost a Bazilikánál a vásárban, mert 2 000 forintért nagyon drága és mi, magyarok, olyan gyakran eszünk ilyet, mint amilyen gyakran nálunk júniusban is esik a hó. 

Az eredeti oldalt ITT találjátok. 

 

 

Lovely You üzlet a Budapest Airport terminálján, csodás tütükkel

 

 

lovelyairpnyito_1.jpg

 

 

Tudtad, hogy már akkor sem kell lemondanod arról, hogy divatos legyen a gyermeked, vagy elképesztően cuki, ha nincs időd vásárolni a sok utazás miatt? Számunkra is meglepő volt, de a Budapest Airport terminálján működik egy Lovely You üzlet, ahol olyan márkák, mint a Laura Biagotti, Ferrari, Lacoste és Hugo Boss, a Monnalisa, Angel’s Face és a Nanam is jelen van. Minden Bódis  Boglárka divattervező kiváló ízlésének köszönhető, így el is mondjuk nektek, hogy idén az urbanista mintázatok, bohókás darabok, természetes színekben tündöklő, puha, kényelmes viseletet– jellemzi az téli gyermekdivatot.

A természetes színek dominálnak: megtalálható a falevelek vörösére hajazó terrakotta, a sötét lila és a barna különböző árnyalatai, amelyek a klasszikus fehér-fekete- szürke és kék alapdarabokat színesítik.  Az üzlet kínálata valóban sokrétű! Az olasz Nanam az újszülöttek és a csecsemők vezető márkájának számít nemcsak szülőhazájában, de a világon egyaránt. Ha keresztelőre, babalátogatóba készülünk, esetleg nemrég született kicsi a családban, akkor nincs kiválóbb ajándék egy Nanam darabnál, amelyek kiemelkedő minőségűek és emellett környezet- és bababarát anyagokból készülnek. A nagyobb kislányoknál egyértelműen továbbra is sláger a tütü. A habos-könnyed szoknya az Angel’s Face márkát 10 év alatt kis kézműves magánvállalkozásból az egyik legismertebb nemzetközi gyermekmárkává tette. A kisfiúknak a vezető spanyol brand, a Mayoral és az 1968 óta piacon lévő olasz Monnalisa darabjai közül is válogathatunk. A ruhákat Santoro táskák, pénztárcák és egyéb használati tárgyak egészítik ki, illetve Maximo sapkák, sálak és kesztyűk. Érdemes egy külön fejezetet szentelni a felnőtt piacról ismert high fashion márkáknak, amelyek gyermekkollekciói szintén megtalálhatóak az üzletben. A majd egy évszázada alapított Boss csupán egy évtizede döntött úgy, hogy belép a legkisebbek piacára, azóta rohamos fejlődésnek indult ez a részleg is. Természetesen egy reptéri boltból nem hiányozhat a Laura Biagotti márka sem, amely 50 évvel ezelőtt pont az Alitalia számára megtervezett uniformisaival indult el világhódító útjára, de ma már a legkisebbek is élvezhetik kínálatát. Világszerte a kisfiúk egyik legnagyobb kedvence a Lacoste, amely krokodil emblémáját az egykori alapító becenevének köszönheti. A Ferrari vörös színeit és egyedi kollekcióját senkinek sem kell bemutatni, Forma-1 rajongó apukák gyerekeinek kötelező ajándék. Valódi hiánypótló - nemcsak a repülőtér terminálján, de Budapesten is - a Lovely You gyermekruha- üzlet, ugyanis még a fővárosban sem lehet könnyen hozzájutni a legnagyobb high fashion brandek gyerek kollekciójához, pláne nem a vezető gyermekmárkákhoz, amelyek a legmagasabb minőséget képviselik ebben a kategóriában. Csite Zsolt, a Lovely You üzletvezetője elmondta: „Sokan nem is gondolják, hogy a felnőtt ruhákhoz képest, a designer gyermekruhák – akár ugyanazon márkán belül is – jóval kedvezőbb áron kaphatóak. Célunk az, hogy a legnevesebb divatmárkák gyermekkollekcióját, és a nemzetközileg is elismert gyermekmárkákat elhozzuk Magyarországra, és bemutassuk a repülőtér hazai valamint külföldi utazóközönségének. Ha valaki éppen utazik, érdemes betérnie a Lovely You-ba, hiszen itt olyan ruhákat vásárolhat ajándékba vagy a gyermekeinek, amelyeket máshol a városban nem.”

A Lovely You üzlet kínálatával és koncepciójával kiemelkedik a Budapest Airport üzletei közül.Egyrészt a terminálon nincs másik, kifejezetten gyerekekre szakosodott ruhaüzlet, másrészt rendkívül széles kínálatot tart. Az ünnepi időszak közeledtével egyre aktuálisabbá válik az ajándékok beszerzése, így éppen utazunk, akkor ne felejtsünk el betérni a Lovely You-ba, ahol beszerezhetjük gyermekeink ünnepi szettjeit vagy értékes ajándékkal lephetjük meg a család és a barátok legfiatalabb tagjait! És sokat utazó apukák, nincs több kifogás! Csak a szokásos kérdést kell elintézni: hanyast hord most a gyerek és már mehet is a válogatás! 

 

Vidám vasárnap

beautyka 2016/12/03 20:21 komment

 

monroe_agyban_bpal.jpg

 

A félelem az, ami védekezésre késztet,
a félelem az, ami "igényessé" tesz,
a félelem az, ami lefokozza a csodát,
a félelem az, ami megakadályoz,
hogy elfogadjam a másikat,
a félelem az. ami nem engedi,
hogy vállalni merjem létem értelmének,
ajándék mivoltomnak megélését,
azt, hogy felszámolva a magányossá tévő
védelem erődjét, immár védtelenül,
de akadálytalanul adjam magam,
teljes, egész életet élve.

Az EGÉSZ-ség nem más, mint a másik
védelmi falak nélküli határtalan elfogadása
és a magam határtalan odaadása,
a teljes élet, egyszóval: a szeretet.

A félelem a szeretet ellentéte.
A félelem az egészség ellentéte.
A félelem szeretetlenné, beteggé tesz,
mert korlátoz, határol, bezár.

Biegelbauer Pál

 

 

pirelli1.jpg

 Alicia Vikander, Nicole Kidman, Zhang Ziyi, Julianne Moore, Uma Thurman, Rooney Mara, Robin Wright, Jessica Chastain, Penelope Cruz Sanchez, Lupita Amondi Nyong'o, Charlotte Rampling, Dame Helen Mirren, Kate Winslet és Lea Seydoux. Ők szerepelnek majd a Pirelli kalendáriumában. Peter Lindbergh ezúttal a természetes szépséget mutatja meg kameráján keresztül, nőket, híres nőket, smink nélkül. Mutatunk már néhány képet, ami kering a világsajtóban és azt kell mondjuk: gyönyörűek. Uma Thurman, Nicole Kidman és Helen Mirren nagy kedvencünk. A produkció hivatalos facebook oldalát ITT találjátok, minden kép nagyon "emotional" lesz az ígéret szerint. Lecsekkoljuk majd! 

 

 

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu