Nesze!szer

Reggeli Nesze

beautyka 2017/04/27 20:27 komment

 

 

brie-larson-vanity-fair-may-2017-cover-photoshoot07.jpg

A győzelemhez vezető út gyakran sorozatos vereségekkel van tele. Fájdalom és gondok nélkül teljesítményünknek nem lenne igazi értéke! Ha nem került semmibe, semmit sem ér. A siker eléréséhez elkerülhetetlen, hogy megtanuljuk legyőzni a nehézségeket és kudarcokat. A kulcs a kitartás.

  • Bob Gass
  • (kép: Vanity Fair)

 

 

young-vs-old-portraits-faces-of-century-jan-langer-14-58fdab36e1495_700.jpg

 

Rendszeresen meghallgatjuk a sajtótájékoztatókon: de ki szeretne megöregedni? Soha, senki nem teszi fel a kezét, miközben pontosan tudjuk, bármit, bárhogyan kenhetünk, megelőzhetünk, azért az évek múlása látszik az emberen és ez így természetes. Jan Langer cseh fotós 100 év körüli időseket fotózott, megmutatva fiatalkori portréjukat is a mostani képek mellett. Érdekes látni, hogy egyáltalán nem tűntek el a fiatalkori vonások. Szerintünk a ráncok is tudnak szépek lenni, nem?! 

 

csehportréév100idősjan-langer

Reggeli Nesze

beautyka 2017/04/25 20:43 komment

 

szabadsagfagyi.jpg

 

Bármidet, amid az életben van, elvehetik tőled, kivéve egyet: a választási szabadságodat, hogy hogyan reagálsz egy helyzetre. Ez határozza meg a megélt életünk minőségét; nem az, hogy gazdagok vagy szegények, híresek avagy ismeretlenek, egészségesek vagy betegek voltunk-e. Az határozza meg életminőségünket, hogy hogyan viszonyulunk ezekhez a dolgokhoz, milyen jelentéssel ruházzuk fel őket...

Viktor Emil Frankl

 

onefashion.jpg

 

Hogy tetszik ez a piros ruha? Ugye, hogy nagyon menő! Akkor most elárulunk egy titkot. Ezt bizony egy magyar divattervező készítette. Az otthon a neten blog felkérésére ugyanis összegyűjtöttünk néhány remek online oldalt, ahonnan tervezők cuccait rendelheted meg! Katt IDE!

 

Vidám vasárnap

beautyka 2017/04/22 20:27 komment

 

elet_eljed.jpg

 

Az élet egyetlen - ezért vedd komolyan!
Az élet szép - csodáld meg!
Az élet boldogság - ízleld!
Az élet álom - tedd valósággá!
Az élet kihívás - fogadd el!
Az élet kötelesség - teljesítsd!
Az élet játék - játszd!
Az élet vagyon - használd fel!
Az élet szeretet - add át magad!
Az élet titok - fejtsd meg!
Az élet ígéret - teljesítsd!
Az élet szomorúság - győzd le!
Az élet dal - énekeld!
Az élet küzdelem - harcold meg!
Az élet kaland - vállald!
Az élet jutalom - érdemeld ki!
Az élet élet - éljed!

Teréz anya

Hófehérke munkát kapott

beautyka 2017/04/22 18:11 komment

 

 

albino-girl-snow-white-nariyana-siberia-10.jpg

 

8 éves ez a kislány. Szibériában lakik. Nariyana szeret táncolni és rajzolni. Ugyanolyan kislány, mint a többi. Csak éppen "hófehér". És most már senki nem csúfolja őt. Ugyanis hirtelen egyik ajánlat után a másikat kapja, mint modell. Ami eddig fura volt, az most különleges lett. A Föld napján örüljünk annak, hogy ilyen sokfélék vagyunk és csodáljuk meg ennek a kislánynak a szépségét. 

 

 

lyonka1.jpg

 

Az ételekhez fűződő viszonyunk senki előtt nem titok. Szeretünk enni, jót enni. És tisztelettel adózunk a zseniális séfek zsenialitása előtt. Így most szeretnénk valami igazán ennivaló műsort ajánlani nektek. Ez pedig nem más, mint egy négy részes sorozat, ami ma indul a TV Paprikán. Nem egy krimiről van szó, viszont elég izgalmas. Széll Tamás és kiváló csapata felkészülését, aztán pedig a Bocuse D'or döntőjében való szereplését mutatja be, majd aztán a tv stúdióban az ételeket itthon is reprodukálják. Mutatunk némi étvágygerjesztőt is és a két barátosnénkat, aki ezt az egészet elkövette. Jó étvágyat majd a részekhez!

(Jelenleg az első 4 rész fut a magyar, a cseh és a román TV Paprika műsorán. Az ujabb 4 részt tartalmazó Bocuse d’Or – Lyon premierjét április 22-én 11 órakor vetíti a TV Paprika. A további epizódok 23-án, illetve 29-én és 30-án ugyanebben az időpontban láthatók.)

 

 

lyonka2.jpg

Antidepresszáns szombatra

beautyka 2017/04/21 20:09 komment

 

valtoztatasos2.jpg

 

Egy hang, mely olyan erős volt, mint az élet leghevesebb érzése, azt mondta nekem, hogy így csakugyan nem lehet tovább élni, nincs értelme semminek, ez a helyzet megalázó, kegyetlen, embertelen. Változtatnom kell, csodát kell tennem, vannak ilyen szédülésszerű pillanatok az életben, mikor az ember tisztábban lát mindent, érzi erejét, a lehetőségeket, látja azt, amihez eddig gyáva volt, vagy gyönge. Ezek az élet változásainak pillanatai. Átmenet nélkül érkezik az ilyesmi, mint a halál, vagy a megtérés. Megrázkódtam, egész testem lúdbőrzött, fázni kezdtem. Mit éreztem? Hogy én vagyok felelős a sorsomért. Rajtam múlik minden. Nem lehet várni a sült galambot, a magánéletben sem, az emberi vonatkozásokban sem.

Márai Sándor

 

  • zimmermann-swim-summer-2017-campaign01.jpgNem annyira ismerjük itthon a Zimmermannt, mert ugye ausztrál. De az biztos, hogy jó döntést hoztak, amikor a magyar modellt, Axente Vanessát választották nyári kollekciójuk bemutatásához (illetve ez a swim collection). Beau Grealy képei ezek és bámulatosan szép az egész, de főként Vani. Gratulálunk! 

 

 

nars-summer-2017-charlotte-gainsbourg-collection-1.jpg

 

Charlotte Gainsbourg az, akivel a NARS összefogott és a nyári koellkció így született. 18 limitált darab van a szettben. Nekünk az egész tetszik és az is, hogy végre nem egy perc emberkét választott egy cég... már, ha értitek, mire gondolunk. (Nekünk  az ecsetek jönnek be legjobban!)

 

Reggeli Nesze

beautyka 2017/04/20 21:18 komment

 

rossz_iranyos.jpg

 

Ha végre önmagadra találsz, nem állítom, hogy mindenki rajongani fog érted. Akik az álarcaidért "szerettek", akik azért kedveltek, mert kényükre-kedvükre használtak téged, akik azt mondták, hogy önző vagy, ha valamit megtagadtál tőlük: le fognak válni rólad. Örülj neki! Eddig sem lett volna rájuk szükséged. Nekik volt szükségük Rád. Lehet, hogy hirtelen űr lesz körülötted, de ettől ne félj. A sors, az élet, az Isten, nevezd, ahogy akarod, olyan embereket küld majd, akik őszintén kötődnek Hozzád. Mindenféle szerepjáték nélkül..

 

 

repter_sok_ember_1.jpg

 

Emlékszem, amikor életemben először jártam reptéren (nem tegnap volt), teljesen elvarázsolt az, hogy mindenféle parfümöt, krémet megtalálok ott és ki tudok próbálni. Charli és a csokigyár feeling volt, pedig akkor a filmet még nem is ismertem. Beszippantott magával az, ami a becsekkolás után várt. A duty free, az utazószettek világa. Ez a vonzódásom azóta is erősen tart, talán nem véletlenül indítottam el anno a Nesze!szert is, ugye... 

 

vs_evis_1.jpg

 

A világ számos repterén vásároltam már mindenfélét. De meg kell mondjam, biztos ti is tudjátok, elég egyenetlen a kínálat. Egyébként imádom a repülőtereket, és ezt még Tom Hanks zseniális alakítása sem tudta kioltani belőlem. Néhány napja úgy csekkoltam be, hogy utána nem szálltam fel a gépre. (Ráadásul szuper társasággal, ultra jó arc csajokkal!) Nem, nem arról van szó, hogy sikerült lekésnem a járatot, bár ezt is bármikor meg tudnám csinálni..., hanem arról, hogy a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérre hívtak meg, hogy megnézzem, megnézzük a Heinemann Duty Free üzletét és a Victoria's Secret kínalatát.

repter_vs_neszeszerek.jpg

 

Kezdjük az elsővel. Mivel pontosan tudom, hogy a VS nektek is nagy kedvencetek, gyakorlatilag innen alig lehetett kirobbantani engem. Annyira, de annyira örömteli, hogy van egy igazi Victoria's Secret bolt Magyarországon, hogy csak na. (Most mondanám el, hogy ne dőljetek be annak, amivel a belvárosban találkozhattok, az nem eredeti VS!). New Yorkban járva lett a márka óriás szerelmem, nyilván a professzionalizmus, a színek és a marketing együtt fogott meg.

 

vs_polc.jpg

 

repter_vs_parfum.jpg

 

A reptéren inkább a kozmetikumokra koncentrál a kínálat, ami konkrétan lenyűgöző. Itt vannak az angyalok illatai mind. A Bombshell, amiből 2 percenként adnak el a világon egyet. A szárnyas klasszikus (mutatom), ami engem megfogott és hát, nem hazudtolva meg magamat a Scandalousba zúgtam bele, botrányosan finom szerintem.

 

vs_angel_illat.jpg

 

repter_vs_szajfenyek.jpg

 

Szájfényekből is ez a paradicsom maga és ami még igen szuper, hogy gyönyörű neszeszerek vannak, táskák és útlevél tartók is.

 

vs_penztarcak.jpg

 

(És hát meg is bántam rendesen, hogy egy táskát nem vettem ott! - késő bánat!) Testápolókat is találsz, meg a kamaszosabb vonalát a VS-nek, a Pinket. Fehérneműből inkább csak bemutató jelleggel van néhány bugyi, de ezek is elég szépek. Ami még szembetűnő volt nekem, az az, hogy mennyire szeretik az itteni eladók az egész márkát és a munkájukat. Olyan csillogás van a szemükben, amikor beszélnek egy-egy újdonságról, vagy termékről, amivel ritkán találkozol itthon. Ha velük diskurálsz egy két percet, tényleg angyali kiszolgálást kapsz. Ugye, már értitek, miért volt olyan ördögien nehéz elindulnom innen?

 

repter_vs_neszeszerek_a_kezemmel.jpg 

 

Amíg átértünk egyik helyről a másikra, én is megtudtam ezt-azt. Mit gondoltok, mennyi ember fordul meg a reptéren egy nap alatt? Na? Megmondom, ugyanis megtudtuk ezt is aznap! A Budapest Airport SkyCourt-ban 13 000 mindenféle emberke jön-megy 24 óra alatt. Huhhh...

 

repter_heinemann.jpg

 

 

Nyilván tetemes részük (főleg a hölgyek), be is térnek a Heinemann Duty Free üzletébe. Mi is így tettünk aznap a csajokkal. Heinemannék most bővítették a kínálatot, ahol a piros körömlakktól a Chanel arcmaszkig minden, de minden megtalálható. Olyan márkák is, amelyek a város drogériájában nincsenek. (Mint például Évi kedvence, a Victor & Rolf parfüm, vagy az itthon borzasztó rosszul kommunikált Elizabeth Arden, amiről nem is tudom, van-e egyáltalán, vagy az új M2Beauté, ami egy zseniális szempillanövesztő!).

 

hei1.jpg

 

repter_chanel_1.jpg

 

repter_elizabeth_arden_1.jpg

 

repter_arcfestos.jpg

 

Ami csodás, hogy fel is frissíttetheted a sminkedet, így, ha esetleg randid van vagy fontos munkamegbeszélésed itt Európában, akkor gyorsan kérj egy kis segítséget a Heinemannban a lányoktól. Amit még mindenképp nézz meg, ha arra jársz, az a Rituals márka. Természetes alapanyagok, finom illatú testápolók, habfürdők és a szerelmünk, a cseresznyevirágos kézápoló. Csoda kényeztetés. Ja, gyertyáik is vannak, minden otthoni spa élményes cucc megtalálható a kínálatukban.

repter_lakkok.jpg

 

És hát amit még el kell mesélnünk nektek, az a köröm sziget, vagy hogy is nevezzük azt az óriási állványt, ahol mindenféle, de mindenféle lakk ki van téve és gyönyörűen tálalva. Jó, azért hazugság lenne azt állítani, hogy csak az illatszerekkel és krémekkel foglaltuk el magunkat a látogatás során, mert azért egy jó nagy adag csokit és nyalókát is vásároltunk. (Férfiaknak is van mindenféle márka, illatok, krémek, csak most mi azzal nem annyira foglalkoztunk, bocsi..) Annak ellenére, hogy a naplementével a háttérben elköltöttünk egy finom vacsorát. 

repter_fenykepezos.jpg

 

 

Száz szónak is egy a vége, a SkyCourt jelenleg olyan életérzést és választékot ad, amire az ember tíz éve simán azt mondta: ja, ilyen csak külföldön van. Jelentjük, a becsekkolás után közvetlenül már belecseppenhetsz ebbe a világba, csak indulj el idejében otthonról! (Na jó, mutatok még egy képet nektek, hogy hogyan is jöttünk mi aznap haza...)

szatyrok.jpg

 

Lana Del Rey újra

beautyka 2017/04/20 07:18 komment

 

 

lana-del-rey-dazed-magazine-summer-2017-cover-photoshoot01.jpg

 

A havazás után azt írni, hogy ez a Dazed magazin nyári száma - kicsit fura. Pedig így van. Rég láttuk Lanát és most a lap borítóján és belső anyagában is szerepel. A stílist, Robbie Spencer Miu Miut adott rá többek között, meg egy kis Guccit is, Saint Laurentet és Balenciágát. Hogy tetszik az énekesnő?