Nesze!szer

Antidepresszáns szombatra

beautyka 2017/03/24 20:10 komment

 

szombatreggelkiomlottminden.jpg

 

A győzelmekből keveset tanulhatunk. Amikor viszont rosszul sülnek el a dolgok, amikor nehéz helyzetekbe kerülünk, és nehezen jutunk ki belőlük, amikor százszor próbálunk felállni, és százszor esünk vissza, és csak a százegyedik alkalommal találjuk meg a megoldást, akkor sok jó dolgot nyerünk, érettebbé válunk, és jobban megismerjük önmagunkat.

Kilian Jornet

 

 

essie-2017-bridal-collection.jpg

 

Zúgnak már a harangok mindenfelé lassan, nincs menyasszony, aki nem a tortán-ruhán-sminken pörögne. Az Essie ügyesen ki is használja ezt, hisz Gel Couture Bridal kollekciót hozott ki. Mutatjuk is az árnyalatokat, természetesen mind szépséges, világos, pasztell.. .majdnem. Az a lila hogy tetszik?. Ti milyen körömben, körömmel mondtátok ki az igent? Már, aki mondta...D

 

essie-2017-bridal-collection-1_1.jpg

Reggeli Nesze

beautyka 2017/03/20 20:47 komment

 

toni-garrn-marie-claire-magazine-april-2017-editorial01.jpg

 

Az élet legalapvetőbb választása az, hogy kinyílunk vagy bezárkózunk-e, kreatív és önkifejező energiáinkat pozitív vagy negatív módon nyilvánítjuk-e meg a világban. Bármilyen körülmények között találjuk is magunkat, mindig hatalmunkban áll megválasztani, milyen irányba haladjunk tovább.

Dan Millmann

 

drk-fooldali-banner.jpg

 

 

drk1.jpg

 

Mindenki mást keres egy-egy dologban. Jelen sorok elkövetője a történetek szerelmese. Mert minden márkát, akár szépségápolásról, akár divatról van szó, egy-egy személye sztori indít útjára. Eddig is szimpatikusak voltak a Dorko cipők, de most picit alkalmunk nyílt a sportos fazonok mögé látni. Ellátogattunk ugyanis egy új helyre, ahol most már ebből a brandből is lehet cipőket kapni. Ferihegyen landolt a bolt, ahol a legújabb DRK 2017-es tavaszi cipőket is be lehet szerezni, miközben a repülőjáratára vár az ember (szuper flashmob is volt a bevezetéshez). Ti tudtátok, hogy ez tulajdonképpen egy magyar márka? Ráadásul, ami igazán vicces, hogy a Dorogi Gumigyárig kell elmennünk a történet elejéig, hisz az 1920-as években kezdtek ott cipőkkel foglalkozni. Ezek a gumit is tartalmazó lábbelik luxuscikknek számítottak, külföldi technolchnológia és szabadalmak felhasználásával vándoroltak a lábakra. Dorgónak hívták ezeket, azaz "dorogi"-nak.  Később, a hetvenes években a vászonból készült tornacipőt a szleng már csak „dorkó”-nak hívta. A papírvékony talpvastagságú dorkót különböző teremsportokhoz is ajánlották és kortól függetlenül előszeretettel viselték, mert volt benne „fíling”. Nem véletlen, hogy olyan ismert emberek,, mint Bene Ferenc labdarúgó sem átallottak ilyenben játszani. A ’81 kollekció hűen elődjéhez extra kényelmes viselet, a vászon felsőrész jól simul a lábfejhez, az orr-rész kopásálló gumi-megerősítése pedig hosszú életet ad a cipőnek. Próbáltuk, szeretjük. 

Eleve nagyon szimpatikus számunkra, ez a piros-kék variáció, szerintünk a tavasz slágerei lesznek. Farmerrel nagyon, de nagyon jól néznek ki. A parafát is behozták újra a DRK-nál, tényleg szépek a cipők. Kezdő és haladó Hamupipőkéknek is ajánljuk, rohanós hétköznapokra. És ha nincs időtök a városban megvenni, Ferihegyen most már megtaláljátok a Playersroomnál. 

 

 

 

 talpraallos.jpg

 

Amikor néhány hónappal ezelőtt Patrícia megkért, hogy most valami személyeset írjak.. nem igazán értettem, mire is gondol..

Aztán telt az idő, a dolgok történtek, robogott az élet.. és beért az információ.

Személyes? Álljon akkor itt egy személyes bejegyzés arról, hogy én, aki coach vagyok és kineziológus mit kezdtem a próbatételekkel. Mert, valljuk csak be, akadt bőven. Óh, most jöhetnék azzal, hogy nekem milyen könnyű, már lassan fénnyé válok, így mindenen csak mosolygok, és megyek is tovább..

De! Őszinte ember vagyok, és számomra is a legtöbb erőt az adja, mikor „példaképeimtől” arról hallok, hogy ők is esendőek, emberek és nem tévedhetetlenek.  Gondoljunk csak Edisonra, aki több mint 10000 kísérletet tett, hogy ma az a bizonyos izzószál az emberek életébe fényt vihessen!

 Szóval.. volt, hogy engem is elhagytak… Aztán visszaesett a munkám.. És ha mindez még nem lenne elég, egy „kellemes” zaklatás is édesítette a napjaimat.  Egy darabig bizony nyalogattam a sebeimet.. hmm még az is lehet, hogy sajnáltattam is magamat?!

Aztán valami nagyon nagy erő megragadott.

Azt mondtam magamnak, már csak azért is megmutatom, hogy győztesnek születtem!

Ahogy te is, aki most ezt olvasod, te is győztesnek születtél! És mindenki más is!

Kivételesek vagyunk és különlegesek!

Minden helyzet tanít valamire. Állj meg, és nézd meg, mire hívja fel a figyelmedet! Ha elsőre nem jössz rá, akkor is minden rendben. Állj meg még egyszer, és ha kell, még egyszer.

Én is ezt tettem.

Legkedvesebb mantrámmá ez vált: „Minden jól van, minden az én érdekemben történik, a dolgok csak jóra fordulnak, és biztonságban vagyok.” Mondogasd ezt, ha félsz, ha úgy érzed, nem tudod, mikor és hogyan lesz vége. A lényeg, hogy ne veszítsd el a hitedet. Bízz magadban, bízz a sorsban vagy az Univerzumban vagy nevezd csak, ahogy akarod.

Nincs hegy völgy nélkül, ezt sose felejtsd el!

Mit tettem még? Ezt az útmutatást követtem: „csinálj valami olyat, hogy a lelked szeressen benned lakni!”

Nekem így jött a tánc. Imádom! Feltölt, felemel, életet önt belém. Újra érzem, hogy vagyok, hogy erős vagyok, és hogy NŐ vagyok.

Keress valamit, ami a tiéd, aminek hatására pillangók repdesnek a pocakodban.  Állj neki és csináld, egyszerűen csak érezd jól magadat!

 

Amit leginkább megtanultam, hogy sohasem problémaként tekintsek ezekre a „megállító táblákra”, hanem lehetőségként. Mert tudod, ha kiérsz a viharból, már nem leszel ugyanaz az ember, aki előtte voltál. Más leszel, több leszel, és addig ismeretlen partokat fedezel fel.

Légy hát büszke magadra; egy Kincs vagy. Ajándéka vagy a világnak.

 

Szóval minden reggel, mikor felkelsz, húzd ki magad, nézz a tükörbe és mondd ezt:

Túl messzire eljöttem ahhoz, hogy itt most megálljak.  Lehet, hogy földhöz vágott az élet, de nem ütött ki. Felkelek, mert tudom, hogy győztes vagyok, és nem áldozat. 


„A harcos nem attól harcos, hogy feladja, amit szeret, hanem hogy szereti, amit csinál. Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá! A harcos cselekszik, csak a bolond sír! Nincs olyan, hogy kezdet és vég, csak a tett van.”  Dan Millmann

Mag Veronika személyiségfejlesztő facebook oldalát ITT találjátok.

 

csaszarno1.jpg

 

Reggel gondolkodtunk azon, úgy általában: hogy van-e határa az életünk megosztásának - egy ismerősünk kórházba való facebook becsekkolása késztetett bennünket némi gondolkodásra.

Csodálkoztunk is, amikor találkoztunk ezzel az oldallal, ahol az anyuka a császármetszés utáni percekben már képet postolt újszülött babájáról és magáról, meg apukáról, még a szülőasztalról. Fura helyzet, hisz a császármetszés ugye egykoron és elvileg életmentő műtét volt a baba és a mama számára, persze nincs annál örömtelibb, ha egy kicsi megszületik. Nyilván pontosan tudjuk, hogy Amerikában sokan "kérik" a császárt, hisz félnek a szüléssel járó fájdalomtól. Ám, aki épült már fel császármetszés után, az tudja, nem egy leányálom azért ez. Mindegy, ez nem ránk tartozik. Mindenesetre nagyon jól sikerülhetett a császár, ha a mama így tudott mosolyogni és baba is mintha már nevetne néhány perccel erre a világra való érkezése után. Mutatjuk a kicsi későbbi képeit és a bomba mamát, a pici bébivel. És itt jegyeznénk meg, minden anyuka gyönyörű és a kicsire és egymásra figyeljetek, ne arra, hogy négy héttel a szülés után már nádszálkarcsúak legyetek. 

 

dior-magazine-spring-2017-makeup-editorial01.jpg

 

Nem könnyed, lágy. Nőies, finom, de azért elegáns. Van élénk sárga is és sötét árnyalatok is. Ez a tavaszi szépség anyag a Dior magazinban. Camilla Akrans fotózta és a beszédes nevű Laura Love és Teddy Quinlivan a modell, Peter Philips vezénylése alatt. Fény, metálos csillogás, egy kis glossy. És semmi nem sok. Nektek sem?

 

 

 

Antidepresszáns szombatra

beautyka 2017/03/17 20:07 komment

 

 

lily-aldridge-vogue-thailand-russell-james-07-620x681.jpg

 

Mitől félsz? Nem tudod, mi fog történni, tehát nem is tudod, mitől is félsz. Az ismeretlentől? És az mi? Valami, amit nem is ismerünk, tehát a sem tudjuk, mitől félünk. 

Nem sokkal félelmetesebb az, hogy úgy élsz, hogy rágod magad azon, mi történhet majd? Tehát nem élsz! Semmi más nem történik majd, csak pont az, aminek történnie kell. És erre te már réges régen fel vagy készülve. 

 

 

endomedio.jpg

 

 

Melegvizes palack, gyógyteák, fájdalomcsillapítók - szinte kivétel nélkül mind ismerjük a praktikákat, amelyek megkönnyítik azokat a napokat. De vajon tényleg normális az erős menstruációs görcs? Együtt kell élnünk a fájdalommal, és kész? A kínzó görcsök mögött sokszor egy rejtélyes betegség áll, amellyel a hírességek egy része is küzdött vagy még mindig küzd.

 

A rendszertelen és fájdalmas menstruáció nem természetes dolog.  Nem kell megszoknod, nem kell beletörődnöd. Ezek lehetnek akár tünetek is, egy alattomos, meddőséghez vezető női megbetegedés, az endometriózis tünetei. Ez világszerte 70 millió, hazánkban közel 200.000 nőt érint*. A 25-35 év közötti nők 10 százaléka szenved endometriózisban ma Magyarországon. Döbbenetes adat, nem?!

Mi az az endometriózis?

Az endometriózis egy jóindulatú megbetegedés, amelynek során a méh üregében található méhnyálkahártyához hasonló endometrium-szövet kivándorol a méhből. Az elhelyezkedéstől függetlenül azonban követi a nemi ciklus változásait, amelynek hatására belső szervi összenövéseket, immunológiai reakciókat, ciklikus fájdalmat és meddőséget okozhat. Az elváltozások érinthetik a méh izomzatát, a méhen kívüli hasűri és nemi szerveket, így a petefészket, petevezetéket, hüvelyfalt, húgyhólyagot, húgyvezetéket, májat, vesét, tüdőt és a bélrendszert is. Kialakulásának oka ismeretlen.

Ezzel a betegséggel küzdött Emma Bunton, akinél már 25 éves korában diagnosztizálták a kórt, és Hillary Clinton is. Bár napjainkban már az időben történő felismeréssel, megfelelő kezeléssel a tünetek enyhíthetők és az elváltozások terjedése megelőzhető, nem volt ez mindig így. Sokak szerint a hosszú évekig endometriózissal küzdő Marilyn Monroe, a halálához vezető fájdalomcsillapító-túladagolással is csak a betegség okozta kínokat szerette volna enyhíteni.

Milyen tünetei lehetnek az endometriózisnak?

Legjellemzőbb a fájdalmas, görcsös menstruáció vagy épp a kismedencei fájdalom. Sokan tünetként számolnak be a fájdalmas szexuális együttlétről is. Egyéb tünetek lehetnek: deréktáji fájások, nehéz székletürítés, rendszertelen menstruáció, meddőség, fokozott vérzés, emésztőszerv-rendszeri panaszok.

Hasonló tünetek esetén keresd fel a nőgyógyászodat és vizsgáltasd ki magad! Március az endometriózis elleni küzdelem hónapja, a Nemzetközi Endometriózis Világnap idén március 25. Ebben a hónapban Budapesten és több nagyvárosban is lesznek rendezvények a világnaphoz kapcsolódóan. Ha szeretnél többet tudni erről a betegségről, keresd fel az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítványt, és vegyél részt a világnaphoz kapcsolódó rendezvények egyikén! Ne hagyd, hogy a helyzet így maradjon, ne fogadd el a fájdalmat és esetleg azt, hogy nem lehet gyereked! 


Nesze!Edit


További információ:

noiegeszsegert.hu,

Endometriózis Világnap 2017. Budapest: https://www.facebook.com/events/392825081049357/

Endometriózis Nagykövete Pályázat elérhető ITT !

STOP ENDO: https://www.peticiok.com/stop_endo

Reggeli Nesze

beautyka 2017/03/16 20:47 komment

 

zsiraf.jpg

 

Semmi nem érkezik idejében, semmit nem ad az élet akkor, amikor felkészültünk reá. Sokáig fáj ez a rendetlenség, ez a késés. Azt hisszük, játszik velünk valaki. De egy napon észrevesszük, hogy csodálatos rend és rendszer volt mindenben … Két ember nem találkozhat egy nappal sem előbb, csak amikor megértek e találkozásra … Megértek, nem éppen hajlamaikkal vagy szeszélyeikkel, hanem belülről, valamilyen kivédhetetlen csillagászati törvény parancsa szerint, ahogy az égitestek találkoznak a végtelen térben és időben, hajszálnyi pontossággal, ugyanabban a másodpercben, amely az ő másodpercük az évmilliárdok és a tér végtelenségei között.

Márai Sándor

Tetszett a bejegyzés? Kövesd a blogot!

blog.hu