Nesze!szer

Ebbe a tíz legjobb cukrászdába menjél el!

2018. február 24.

 

 

mihalyipatisserie.jpg

 

Az életünk egy folyamatos tesztelés. Mert bármerre is jár az országban az ember, keresi a jó éttermet, jó cukrászdát. Erre már a Dining Guide is rájött, ugyanis az idén ők is nyitottak ebbe az irányba. Édes egy meló lehetett ez, na. Szóval Magyarország legnívósabb gasztronómiai kalauza, a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz idei újításként nem csak az éttermeket, de a cukrászdákat is listázta. A 10 legjobb cukrászda között
több a vidéki, mint a budapesti. Az étteremkalauz munkatársai és a szerkesztőség egy-két tagja is tesztelt, de fontosnak érezték az idei külföldi zsűri elnök Enrico Cerea és a tavalyi zsűri elnök Giancarlo Perbellini szakértő véleményét is, hiszen mindketten 3-4 generációs családi TOP cukrászdákat üzemeltetnek Olaszországban. Nekik
köszönhetően nemzetközi szaktekintélyek is részt vettek a folyamatban.

 

Mit nevezhetünk cukrászdának?
Fontos tisztázni, mielőtt a legjobb hazai cukrászdákra rátérünk, mit tartottak a tesztelők cukrászdának. Azokat a intézményeket tesztelték, ahol a vendégek desszerteket, tortákat, süteményeket, apró süteményeket, fagylaltokat, parfékat, kávé féleségeket és üdítő, frissítő italokat tudnak fogyasztani és igényük szerint azt onnan elvinni. A Dinig Guide szerkesztősége 100 cukrászda meglátogatását követően választotta ki azt a 65 cukrászdát, melyek végül bekerültek a Volkswagen-Dining Guide Étteremkalauz 2018-as kiadványába, mely már kapható az újságárusoknál.
Ezek után íme a lista! Hova érdemes menni, ha valami finom süteményre vágyunk? Honnan rendeljünk tortát? És honnan érkezzen következő Karácsonykor a bejgli, ha lusták vagyunk otthon elkészíteni?
2018-ban a Nespresso-Dining Guide Az Év Cukrászdája Díj nyertese a Mihályi Patisserie Az idén márciusban 10. születésnapját ünneplő, egykor Desszert Szalon néven futó váci cukrászműhely ma már nemes egyszerűséggel a Mihályi Patisserie nevet viseli, és 2018-ban a Nespresso - Dining Guide az év cukrászdája díj nyertese.
Az alapító Mihályi László a klasszikus, minden értelemben vett cukrász, az úgynevezett francia cukrászati stílus magyarországi megteremtője, úttörője. Dolgozott számos helyen Ausztriától Norvégián át Shanghai-ig, de megfordult és többször tanult Japánban és Franciaországban is. Elhivatott ember, aki a külföldön megszerzett tudást és tapasztalatot építette be karrierjének sok-sok előkelő állomása után a váci cukrászdába. Ez a cukrászat egyedülálló az országban, hosszú évek óta töretlen a sikere. A desszertek választékában megtalálhatóak a tökéletesen elkészített magyar klasszikusok, a mára már ikonikussá vált Dobos desszert, vagy a “Csík” somlói, a Rákóczi túrós és az Eszterházy Art Cafe, de a választék részét képezik a formabontó megvalósítások, például a nagyon sikeres, ma már 10 éves Barangoló desszert és a francia és olasz inspirációk. Mi is barangoltunk már arra, imádtuk is a helyet, sőt, nyilván vissza is térünk. 


A TOP10 CUKRÁSZDA A VOLKSWAGEN-DINING GUIDE TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2018 SZERINT:
1. Mihályi Patisserie – Vác
 Auguszt Cukrászda (Fény utca) – Budapest  - sokat írtunk már róla nektek, nem véletlenül
 Bergmann Cukrászda – Balatonfüred - a tuti hely, ahová mindig betérünk
 Desszert.Neked – Budapest
 Desszertem – Miskolc
 Dolcissima – Budapest

 Gerbeaud – Budapest - sok pénzt vigyetek, de megéri
 Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda – Sopron - imádatunk tárgya!
 Solier - Gödöllő - most hétvégén esetleg?
 Százéves Cukrászda – Gyula


A felsorolás nem rangsor. Csak a legjobbat választottuk ki, a többieket ABC sorrendben tesszük közzé.
TOP 10 VIDÉKI CUKRÁSZDA A VOLKSWAGEN-DINING GUIDE TOP100 ÉTTEREMKALAUZ 2018 SZERINT:
1. Mihályi Patisserie – Vác
 Arácsi Cukrászda – Balatonfüred
 Bergmann Cukrászda – Balatonfüred
 Desszertem – Miskolc
 Harrer – Sopron
 Jókai Cukrászda– Pécs
 Solier – Gödöllő
 Százéves Cukrászda – Gyula
 Villa Gréta – Siófok - ide mindig és mindig vissza fogunk térni.

és a non plus ultra: 

Mónisüti – Gyenesdiás

Rendhagyó szereplő a listánkon Kövérné Kalmár Mónika vállalkozása, aki elsősorban macaront és tortákat készít megrendelésre, valamint a térség vendéglátó helyeire. Hogy csak néhány helyet említsünk, ahol Móni süt: Sopronban az Esszencia Kávézó, Szombathelyen az Art Cafe, Zalaegerszegen a Kávélabor, míg Budapesten a Pazar Caffe. Egyszemélyes vállalkozásból lett sikersztori.

Csajok, egy a fontos. Egyetek finom és minőségi desszerteket. Mi ezt tesszük és hiszünk abban, a jól megválasztott alapanyagokból készült finomságok egyáltalán nem hizlalnak. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr2613692392

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása