Nesze!szer

Amikor bántanak... de nem rólad szól a történet

2018. február 22.

 

 

kiralylanyos_koronas.jpg

 

Az elmúlt néhány napban valahogy furán álltak a csillagok (Mars-Neptun-Vénusz?) vagy az is lehet, hogy a globális tudatalattiban történt valami, de a barátnőim bántásokat kaptak. Ki így, ki úgy, kommentben vagy folyosón, mélben, de csúnya kioktatásokban, megaláztatásokban részesültek. Nem szép mondatokat címeztek nekik, az biztos. És igen, tudtam róla. Mert a barátaimról van szó, akiknél vagy észrevettem, vagy szóltak, hogy elég rossz napjuk van. Talán azért is mondták el, mert ismerve engem, tudják, már nem kevés beszólásban volt részem. Amikor olyan bírálásokat címeztek nekem, hogy hirtelen azt éreztem, ledobott a ringlispil és a cirkusz is bezárt, csak nekem nem szólt senki. 

Rögtön ítélkezésből nincs hiány Magyarországon, az biztos. És nem mondom, hogy én régebben nem estem bele ebbe a hibába. De a saját bőrömön tanultam meg, milyen az, amikor te kapsz a nyakadba hirtelen egy vödör vizet, pedig még azt sem tudod, hogy van a közelben egy csap. Igen, ez nagyon rossz tud lenni. Főleg, amikor tényleg igazságtalanul történik meg. Sokat tanultam már az évek során ezekről a dolgokról. Már jobban átlátom az egészet és igyekszem nem túlzottan közel engedni magamhoz a bántásokat. Mert legtöbbször, ha téged bántanak, az nem rólad szól. Ez a legfontosabb, amit jegyezzél meg! Amennyiben te sikeres vagy az életedben, sokaknak tarthatsz tükröt. És ebben a tükörben nem téged lát az a másik, hanem a saját sikertelenségét. Erre hívod fel az ő figyelmét. 

Nem biztos, hogy te tudatában vagy annak, milyen szuper életed is van. Mert neked is adottak a magad problémái, küzdelmei. Az út, ami során idáig jutottál, sikeres lettél. Lehet, hogy annyi csak a "bűnöd", hogy sovány vagy. Én ezért is kaptam már a fejemre: mert te vékony vagy és egyébként is utálunk! Hát, köszi. És ilyen ez. Az sincs kizárva, hogy egyszerűen olyan illető az, aki kommentben oszt téged, aki egy drama queen és mindig kell neki egy boxzsák. És most te leszel az. Ha nem áll be a ringbe és kezdesz harcolni vele, akkor egy idő után lelép és új áldozatot keres. Nem kell mindig mindenre reagálni, mert abban a pillanatban berántott téged a maga játszmájába. És ugye ott a legbölcsebb mondás: Hülyékkel nem érdemes vitatkozni.. Csak lesüllyedsz a szintjükre és ott legyőznek a rutinjukkal. 

És sokszor az érkező pocskondiázásokból tudhatod pontosan: jó az, amit csinálsz. Helyes úton jársz, nem rossz, amit kitaláltál, sőt... mert valakinek, valakiknek már szúrja a szemét. Ilyen ez. Főleg Magyarországon. Itt nem divat más sikerének örülni, viszont belerúgni a szomszéd tehenébe, hát az menő!

Van azért építő jellegű kritika. De pontosan tudod, amikor valakitől "kapsz", hogy ez az a kategória-e. A csúnya bántás egyáltalán nem az. Tényleg ne figyelj ezekre és tudd, nem rólad szól. Róla, róluk. És ahogy egyre kevesebb energiát adsz egy-egy ilyennek, te erősebb leszel, ők pedig más "áldozatot" keresnek. Mert őket ez élteti.

Te pedig szeretsz élni és ez a te életed. Élvezd! Ne add meg nekik azt az örömöt, hogy rosszkedvűvé tegyenek téged! Mert ez az ő történetük. És nem a tied! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr913689594

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása