Nesze!szer

Boldogság, gyere haza! - 8 tanács a jólléthez

2018. február 18.

 

boldogtesztas.jpg

 Gondoltuk, írunk egy kis alapvető tudnivalók a boldogsághoz típusú anyagot. Mert a magyar nép jó a szenvedésben. De mi ne állunk be a sorba, inkább álljunk ki abból! Íme 8 "boldogító" tanács.

 

1. Nincs mese, megérdemled, hogy boldog légy! Senki más nem lesz helyetted az! 

2. Hozz meg egy döntést. Holnap reggeltől a saját életed ura leszel! Nem könyörögsz senki szeretetéért, figyelméért, nem teszed a te hangulatodat attól függővé, hogy másnak milyen a kedve aznap. 

3. Gyakorold az önszeretetet és önbecsülést. Egy magával rendben lévő embert elég nehéz kizökkenteni és nem mondja azt: jól leszek, ha...  Érezd magad jól és kész!

4. Amennyiben zavar valakinek a viselkedése, amit veled szemben tanusít,ne várd, hogy megjavuljon. Zámbó Jimmy is azt énekelte: egyszer magjavulok én... aztán mi lett a vége? Ne várd, hogy a másik olvasson a gondolataidban, közöld, ami nem tetszik neked, de kíméletesen azért. Nyilván, ha semmi nem változik, akkor a le is út fel is út elvet kövessed! Amennyiben pedig úgy érzed, elfogadod a viselkedését, akkor tényleg fogadd el  és ne várj a csodára, mert ez ebben az esetben nem jön el. 

5. Töltsd az idődet olyan emberekkel, akik tényleg töltenek. Nem lehúznak, nem kárognak, nem panaszkodnak folyton, hanem nevetnek, inspirálnak és kölcsönös a szeretet köztetek. Figyeld meg, hogy egy találkozó után vigyorogva indulsz haza, vagy úgy állsz a megállóban, mint Bridget Jones, amikor lelocsolta a jármű a nyári ruhájában.

7. Soha nem tudhatod, ki, milyen helyzetben van, amikor találkoztok. Lehet, hogy a postán, aki előtted áll a sorban, most veszítette el egy szerettét. Egy kedves mondat nagyon sokat segíthet neki. Így fontos, hogy legyél jó fej az emberekkel. Inkább simogasd őket, mint beléjük rúgsz! Neked is jól esik majd szép szavakat adni!

8. Ezt a tanácsot is mondtuk már sokszor. De talán ez a legfontosabb: légy önmagad! Mindenki más már foglalt! Hámozd le a felesleges rétegeket, a más azt mondta hogy ilyen és olyan vagyok miatt elhitt dolgokat. Itt az ideje, hogy kitaláld, ha már Julia Roberts csak kapisgálta: te hogyan szereted a tojást? Ezen sorok írója például anno rájött: nem szereti a tojást. Te hol tartasz ebben a tojáskereső folyamatban? Ismerd meg önmagad, ez a boldogság legnagyobb kulcsa!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5613678824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása