Nesze!szer

Reggeli Nesze

beautyka 2017/04/25 20:43 komment

 

szabadsagfagyi.jpg

 

Bármidet, amid az életben van, elvehetik tőled, kivéve egyet: a választási szabadságodat, hogy hogyan reagálsz egy helyzetre. Ez határozza meg a megélt életünk minőségét; nem az, hogy gazdagok vagy szegények, híresek avagy ismeretlenek, egészségesek vagy betegek voltunk-e. Az határozza meg életminőségünket, hogy hogyan viszonyulunk ezekhez a dolgokhoz, milyen jelentéssel ruházzuk fel őket...

Viktor Emil Frankl

 

 

elie-saab-bridal-wedding-dresses-spring-2018-01.jpg

 

Pici virágok, pici kristályok, elegancia. Ez jellemzi Elie Saab jövő évi esküvői ruha kollekcióját. Királynős ruhák, de nem külvárosi strasszos értelemben, hanem igazán stílusosan. Na, lányok, ki megy jövőre férjhez? Mondjuk, annak a barátnőnknek, aki a héten mondja ki az igent, innen kívánnánk nagyon sok boldogságot!

 

Reggeli stílusosan!

beautyka 2017/04/25 12:48 komment

 

damn2_1.jpg

 

Nem egy, de nem is két alkalommal hangzott már ez a mondat el telefonon: oké, reggelizzünk akkor együtt, megbeszéljük! És akkor jött a kérdés: de hol? 

 

damn4.jpg

 

Következő problémáink voltak eddig néhány budapesti reggelizős hellyel. Budán egyszer olyan tojásrántottát ettünk, amibe sonka helyett valami sóval spriccelt valamit tehettek, két napig fájt utána minden a gyomor tájékán. A franciás variációkban egy komplett tavaszi szett árát hagytuk minden étkezésnél ott. Kaptunk már száraz péksütit is délelőtt kilenckor két helyen is. Vannak azért kávézók, amik bejöttek, de azért éreztünk egy erős hiányjelet a belvárosban.

Nyáron már jártunk a Damniczkiban, fagyikat fogyasztottunk és a jó idő eljövetelével újra így fogunk tenni, mert szinte bérletesek vagyunk már itt. Így nem volt nehéz megtudnunk, hogy reggeli kínálatuk is van néhány hete. Ezen felbuzdulva az egyik találkozónkat egy szép reggel ide szerveztük. Jelentjük: jó döntés volt. A kávé tényleg kávé. Nem porból, nem löttyből, igazi jó géppel készül, szuper barista lány keze által. Vannak mindenféle növényi tejeik is. A péksütemény mennyei. Olyan, mint amire gyerekkorunkból emlékszünk, amikor még nem e-kkel és felfújt izékkel volt minden tele. Sós és édes finomságok is vannak. A túrós batyu az isteni, a sós túrós-medvehagymás péksüti valami csoda és csokis croissantot is kértünk. Igaz, azt már itthon ettük meg, mert nem bírtuk ott. Be is dobozolták nekünk. Csodálatos volt. A csokiról, amit a pék töltött bele, ódákat tudnánk zengeni, de nem fogunk, mert akkor a kutya nem olvasná el a postot, vagy csak a költész kutyák. Mennyei volt minden! És kedves kiszolgálás dukált mellé, tiszta asztalok, nem ordító zene. Fransziászan stílusos volt minden! 

Szóval, ha együtt reggeliznél munkából vagy magánból valakivel, vagy csak jól éreznéd magad egyedül, a Damniczkit tudjuk ajánlani. Finom választás reggelre, jó kávéval, szuper teákkal, a Herczegprímás utca 17. szám alatt találhatóak.

Ps: ja, és nem fizettük rá a gatyánkat!!!

(A facebook oldaluk ITT.)

 

damn3_1.jpg

 

 

aranyhalas_hajas.jpg

 

Amennyiben úgy élné az emer az életét, ahogy mások gondolják, mondják, soha nem élné a saját életét. Íme, néhány tanács, ami arról szól, hogy nem mindig kell mindenkire hallgatnod...

- Hallgass a szüleidre, ők a legjobbat akarják neked - skandálták ezt a nagyszüleink anno nekünk. Ez úgy általában igaz. De általában. Mert nem minden szülő tudja úgy szeretni a gyerekét, ahogy az neki jó. Ráadásul, anyuka-apuka hajlamos túlfélteni a gyerkőcöt. Tehát azt mondja, inkább ne próbáld meg, jó lesz, ne mondjál fel, olyan rendes az a fiú... oké, csak te nem érzed jól magad vele! És nyilván egy rakás művész van, akinek a mamája azt tanácsolta: fiam, legyen egy rendes szakmád is... és aztán világhírű zenész lett...

- Apropó szakma! Jöjjeek a szakember. A szakember az mindig szakember, maga a tudomány fellegvára. Aha... csak azért tudjuk, hogy vannak olyanok is, akiknek a zsebük a legérzékenyebb testrészük, tehát a szervizben hirtelen kiderül, van még az autónak egy-két hibája, amit újabb és újabb húszezresekért orvosolnak majd. Vagy soha nem találkoztál még mosógépszerelővel, aki csak a kiszállásért elkért egy hatost, utána meg össze-vissza hadovált? 

- Orvos. A doktor maga az isten, maga a tudás, maga a hatalom - mi ezt hoztuk otthonról. Aztán néhány eset megtanította az ember lányának, hogy igen, kérdőjelezzen meg nyugodtan bármit, amit a doki mond. És esetleg nyugodtan menjen el egy másikhoz, aztán egy másikhoz. Egy barátnőnknek például így derült ki, hogy a babájának van egy veleszületett rendellenessége, amit csak a negyedik dottore fedezett fel. Ne félj kérdezni a dokitól és ne félj időpontot kérni mástól! 

 

britney_gif_2.gif

 

- Barátnők. Nem minden barátnő igazi barátnő, ez azért az idők során kiderülhet. Így nem biztos, hogy az a tuti, amit a három hete megismert, már-már barátnőnek tartott szomszéd irodista csaj tanácsol neked. Lehet, hogy pont a pozidra fáj a foga? Vagy? 

- Fogyókúrás tanácsok. Ami bejött Marikának, nem biztos, hogy nálad is működik. Egy ismerősünk valami fogyókúrás csokival fogyott sok kilót. Hát, egy másik ismerősünk két nap után nem bírta tovább. Van, akit az fogyaszt, ha nem eszik húst. Egy vércse típusúnak ez maga lenne a mortal kombat. Van, akinek bejön, ha este hat után nem eszik semmit Van, akit meg az éhen halás küszöbére jutna, mert gyors az anyagcseréje és egy nap minimum ötször eszik...  Egy dolog biztos, ha kevesebbet és kevéssé hízlalót eszel, ráadásul sportolsz is - fogyni fogsz. Ugye, hallgatsz ránk? 

 

 

Hajtej teszt - Nivea

beautyka 2017/04/24 13:02 komment

 

 

nivea-hairmilk-range.png

 

Ez nem lesz egy csöpögős történet. Ez inkább egy száraz sztori. Pont azért, mert az a hajam problémája, hogy száraz, de nagyon. Ahogy kisüt az első normális tavaszi napsugárka, rőzsévé változik minden a fejemen. Most tragikomikus az, amit hordok. De tényleg. Így gondoltam, kipróbálom a Nivea új hajtejét. Ugyanis ez terjproteinekkel ígéri a megváltás és belülről építi fel újra a betegecske hajat. 

Semmiféle hosszú, ápolós, bepakolós cuccra nincs időm itthon. Én még hajmosás közben is a szárítóról pakolom el a ruhákat, két fújás között telefonálok és a lábammal karikázom. Nyilván nem ez adja a szép hosszú hajat, de ezzel tisztában vagyok. Szóval, fogtam és elővettem a Nivea újtonságait. A samponnak nagyon tetszett az állaga. De tényleg. Valahogy más, mint a többi. Sitty és sutty megvoltam a mosás-öblítés funkciókkal, többször is ugye. Utána törölköző szárazra (na jó, majdnem) suvickoltam a fejemet és jött a balzsam. Rövid ideig hagytam csak fent, közben csörgött a mobil, nincs itt kecmecre idő. Direkt nem akartam hajolajat, vagy valami plusz cuccot feltenni még, hogy lássam, tényleg mit csinál. De jót tett. Sokkal, de sokkal puhább lett a hajam. Sajnos, a lenövést nem orvosolta hajtőben, de azt most úgyis egy másik termék kipróbálása okán növesztem. Nekem bejött ez az új sampon és balzsam. Nem lapította le, hanem belülről építette kis beteg tincsecskéimet. Olyan normális hajúnak tűnök most, a rőzse már a múlté. Azt nem tudom, néhány nap múlva milyen lesz, de most jó. Ti próbáltátok már? 

Nivea hairmilk sampom normrál hajra 250 ml - 799 Ft, balzsam 799 Ft

 

nivea_hajtej.jpg

Nézd kicsit másképp

beautyka 2017/04/23 20:29 komment

 

eletkedv_este.jpg

 

"...Elkezdtem aztán szeretni magát az életet is, pedig gyűlölhettem is volna. Nem tettem! Elkezdem még jobban szeretni Istent, pedig ellene is fordulhattam volna és okolhattam is volna őt. Nem tettem! Elkezdtem szeretettel nézni a körülettem nyüzsgő gyerekekre, pedig megtehettem volna, hogy tudomást se veszek róluk. Nem tettem! Elkezdtem szeretettel ránézni családokra, pedig nézhettem volna rájuk irigykedve és gyűlölettel is. Nem tettem! Nem akartam mást érezni, csak szeretetet, mert tudtam, hogy a szeretet az egyetlen, ami meggyógyít minden lelket és begyógyít minden sebet. Jól éreztem. Vallom, és saját magamon tapasztalom, hogy a szeretettől szinte regenerálódnak a sejtek, a szerveid jobban működnek és egészségesek lesznek, jót tesz a bőrödnek, elixír a lelkednek, egyfajta ragyogást ad a szemeidnek és lendületet az életednek.

Hit és szeretet. Én ebben hiszek. Meg benned, hogy te is képes vagy mindenre, de legfőképpen a szeretetre, hiszen „elvileg” élni és szeretni jöttünk a földre."

Lippai Marianna Életkedv blog

 

onefashion.jpg

 

Hogy tetszik ez a piros ruha? Ugye, hogy nagyon menő! Akkor most elárulunk egy titkot. Ezt bizony egy magyar divattervező készítette. Az otthon a neten blog felkérésére ugyanis összegyűjtöttünk néhány remek online oldalt, ahonnan tervezők cuccait rendelheted meg! Katt IDE!

 

 

 

tez1.jpg

 

 Bocs a címért, de valahogy érzékeltetnünk kellett, hogy a Tezenis márka nem az, ami a dús keblű hölgyekre ajánl fürdőruhákat. Ők az idei szezonban (is) az a-s és b-s lányokra gondoltak leginkább. Érteni fogjátok, ha megnézitek, milyenek is az idei fazonjaik. Nyilván maradt a tengerész stílus, jött egy kis ötvenes-hatvanas évek feeling és némi trópusi vonal. Csupa vidámság az egész. Csak az időjárásnak is szólhatna már valaki. Május 1-jén ugye nyitnak a strandok... reméljük, nem a jegesmedvéknek! 

 

 

Vidám vasárnap

beautyka 2017/04/22 20:27 komment

 

elet_eljed.jpg

 

Az élet egyetlen - ezért vedd komolyan!
Az élet szép - csodáld meg!
Az élet boldogság - ízleld!
Az élet álom - tedd valósággá!
Az élet kihívás - fogadd el!
Az élet kötelesség - teljesítsd!
Az élet játék - játszd!
Az élet vagyon - használd fel!
Az élet szeretet - add át magad!
Az élet titok - fejtsd meg!
Az élet ígéret - teljesítsd!
Az élet szomorúság - győzd le!
Az élet dal - énekeld!
Az élet küzdelem - harcold meg!
Az élet kaland - vállald!
Az élet jutalom - érdemeld ki!
Az élet élet - éljed!

Teréz anya

Hófehérke munkát kapott

beautyka 2017/04/22 18:11 komment

 

 

albino-girl-snow-white-nariyana-siberia-10.jpg

 

8 éves ez a kislány. Szibériában lakik. Nariyana szeret táncolni és rajzolni. Ugyanolyan kislány, mint a többi. Csak éppen "hófehér". És most már senki nem csúfolja őt. Ugyanis hirtelen egyik ajánlat után a másikat kapja, mint modell. Ami eddig fura volt, az most különleges lett. A Föld napján örüljünk annak, hogy ilyen sokfélék vagyunk és csodáljuk meg ennek a kislánynak a szépségét. 

 

 

lyonka1.jpg

 

Az ételekhez fűződő viszonyunk senki előtt nem titok. Szeretünk enni, jót enni. És tisztelettel adózunk a zseniális séfek zsenialitása előtt. Így most szeretnénk valami igazán ennivaló műsort ajánlani nektek. Ez pedig nem más, mint egy négy részes sorozat, ami ma indul a TV Paprikán. Nem egy krimiről van szó, viszont elég izgalmas. Széll Tamás és kiváló csapata felkészülését, aztán pedig a Bocuse D'or döntőjében való szereplését mutatja be, majd aztán a tv stúdióban az ételeket itthon is reprodukálják. Mutatunk némi étvágygerjesztőt is és a két barátosnénkat, aki ezt az egészet elkövette. Jó étvágyat majd a részekhez!

(Jelenleg az első 4 rész fut a magyar, a cseh és a román TV Paprika műsorán. Az ujabb 4 részt tartalmazó Bocuse d’Or – Lyon premierjét április 22-én 11 órakor vetíti a TV Paprika. A további epizódok 23-án, illetve 29-én és 30-án ugyanebben az időpontban láthatók.)

 

 

lyonka2.jpg

Antidepresszáns szombatra

beautyka 2017/04/21 20:09 komment

 

valtoztatasos2.jpg

 

Egy hang, mely olyan erős volt, mint az élet leghevesebb érzése, azt mondta nekem, hogy így csakugyan nem lehet tovább élni, nincs értelme semminek, ez a helyzet megalázó, kegyetlen, embertelen. Változtatnom kell, csodát kell tennem, vannak ilyen szédülésszerű pillanatok az életben, mikor az ember tisztábban lát mindent, érzi erejét, a lehetőségeket, látja azt, amihez eddig gyáva volt, vagy gyönge. Ezek az élet változásainak pillanatai. Átmenet nélkül érkezik az ilyesmi, mint a halál, vagy a megtérés. Megrázkódtam, egész testem lúdbőrzött, fázni kezdtem. Mit éreztem? Hogy én vagyok felelős a sorsomért. Rajtam múlik minden. Nem lehet várni a sült galambot, a magánéletben sem, az emberi vonatkozásokban sem.

Márai Sándor

 

  • zimmermann-swim-summer-2017-campaign01.jpgNem annyira ismerjük itthon a Zimmermannt, mert ugye ausztrál. De az biztos, hogy jó döntést hoztak, amikor a magyar modellt, Axente Vanessát választották nyári kollekciójuk bemutatásához (illetve ez a swim collection). Beau Grealy képei ezek és bámulatosan szép az egész, de főként Vani. Gratulálunk!