Nesze!szer

Reggeli Nesze

beautyka 2017/02/28 20:27 komment

 

6217e0c8d691240f1e0e79801d9d92ba.jpg

 

Minden ember különleges, és minden pillanat egyedi, egy és megismételhetetlen. Ezt ma jól jegyezd meg! Ne gondold, hogy te sokkal szerencsétlenebb vagy másoknál. Ne hasonlítgassad magad senki máshoz, ebből az életedből hozd ki a legtöbbet.

Legyél ott a pillanatokban, örülj az életnek. Ha mindig csak arra figyelsz, ki, mit és hogyan csinál, nem lesz alkalmad a saját bőrödben jól érezni magadat! 

 

barbara-palvin-sports-illustrated-swimsuit-issue-2017-photoshoot01.jpg

 

Tavaly még ő volt az év újonca a bikinis különszámban, idén pedig már régi motorsnak számít. Valószínűleg elég jó visszajelzést kaphattak a képei, hisz jó sok fotón szerepel ebben az évben. Tori Praver Swimwear, Solid & Striped, SKY és más márkák fürdőruháit viseli. Na, idén is lesz "kövérezés"? 

 

 

 

A pasztell illata

beautyka 2017/02/28 07:40 komment

 

 

betty_barclay1.jpg

 

A tavasz ezekben a napokban megrendezésre kerül és mi örülünk ennek, de nagyon. A Betty Barclay már a nyárra is készül, pastel kollekcióval jöttek ki. Pure Pastel Mint és Pure Pastel Lemon a két új illatuk. Ebből a két névből nem nehéz kitalálni, hogy milyenek. Konkrétan simogatóak, de a citromos friss is rendesen. Mandarin, zöld alma, ibolyalevél, frézia és gyöngyvirág, szantál is például. Igen kellemes. A másik is persze, de nekünk akkor is ez. Több variációban kapható, annyira normális kis ára van, hogy hétköznapi szaladgálós illatnak eléggé ideális. 

Eau de Parfum Natural Spray 20 ml 6 525,-*
Eau de Toilette Natural Spray 20 ml 5 325,-*
Eau de Toilette Natural Spray 50 ml 9 300,-*
Deodorant Natural Spray 75 ml 3 525,-*
Krémtusfürdő 150 ml 3 225,-*

 

 

betty_barclay4.jpg

 

betty_barclay2.jpg

Reggeli Nesze

beautyka 2017/02/27 20:25 komment

 

pal_feris_no.jpg

 

Mikor valaki nem értékeli magát, annak van előtörténete. Mégpedig az, hogy valakit valamikor, amikor szüksége lett volna rá, őt nem értékelték. Ezért a segítő kapcsolatban, ahogyan értékelünk, megbecsülünk és tisztelünk egy másik embert, tulajdonképpen lehetőséget biztosítunk arra, hogy ő olyan tapasztalatok birtokába jusson, amely tapasztalatok kevésbé vagy hiányosan állnak rendelkezésére, s ezekből a tapasztalatokból kiindulva ő maga dönthet úgy, hogy elkezd másképpen tekinteni saját magára, például tudatosan úgy dönt, hogy abbahagyja önmaga bántalmazását.

Pál Feri

 

oscar_elysian.jpg

 

 

Még mindig nem tudunk ocsúdni a magyar film sikere után, de nem is akarunk. A Mindenki csodálatos volt, van és lesz. De ahogy átvették a díjat, az is csodálatos volt. Az Oscar előtti programon egy gyönyörű, fehér Elysian ruhát viselt Szamosi Zsófi, a szigorú tanárnő. Bódis Boglárka munkáiból mi is mutattunk már sokszor nektek, hisz ő az egyik kedven hazai kreátorunk. Cango&Rinaldi táskát viselt hozzá. Aztán a díjátadóra egy Sármán Nóra által alkotott piros ruhában vonult a színpadra a színésznő és a kislányok is ebben mentek a gálára. Ádám Balázs, a zeneszerző pedig Maár Róbert tervezte szmokingot viselt, Deák Kristóf a Downtow egyik menő boltjából kapott ünnepi öltözetet. (Molnár Anikó volt a stylist) Gratulálunk még egyszer mindenkinek!

 

 

oscar_sarman_nora.jpg

 

maar_robi_szmoking.jpg

 

 

oscar1_1.jpg

 

Csodás hajnalunk volt  és nem azért, mert nem keltettek fel a kutyák. Azért, mert a Mindenki megnyerte az Oscart, de ezt stílusosan szólva mindenki tudja már. Most viszont bemutatjuk nektek az idei díjátadó legszebb ruháit és azt is megnézhetitek, melyik 10 trend tarolt idén. Nálunk egyébként Emma Stone nyert, aki a fenti képen látható a Givenchy Haute Couture ruhájában. Nicole Kidman bűvölt el még bennünket, Armani privében. Kristen Dunst Diorjáért voltunk még odáig. Neked ki tetszett legjobban?

 

 

 

És most jöjjön a 10 trend!

 

 

 

 

hbz-oscars-trends-modern-bridal.jpg

 

Aranyoskák

 

hbz-oscars-trends-gold.jpg

 

Ezüst harangok

 

hbz-oscars-trends-silver.jpg

 

Bársonyosan hűvös

 

hbz-oscars-trends-velvet.jpg

 

Piroska

 

hbz-oscars-trends-red.jpg

 

3d-s mozi

 

hbz-oscars-trends-3d.jpg

 

Rojtosan szép

 

hbz-oscars-trends-fringe.jpg

 

Metál lady

 

hbz-oscars-trends-lace-applique.jpg

 

Pezsgő álom

 

hbz-oscars-trends-champagne.jpg

 

Black magic

 

hbz-oscars-trends-black.jpg

 

 

 

Reggeli Nesze

beautyka 2017/02/26 20:59 komment

 

kekpiroskiralynos.jpg

 

Óvakodj attól a férfitól, aki nem királynőnek lát. Nem látja igazi arcodat - mert nem szeret. Aki szeret, és amíg szeret: fölfelé néz rád. Óvakodj attól, aki benned a szolgát, az anyukáját, önzésének eszközét, vagy birtokát látja csupán, és nem az önérzetes nőt keresi. Óvakodj attól, aki tart a méltóságodtól és az öntudatodtól, mert kisebbnek érzi magát melletted. Élni talán tudsz egy ilyen emberrel, hiszen az élet a kompromisszumok művészete is - de boldog nem lehetsz vele. Hogy szeret-e valójában, vagy csak érzelmileg, vagy más okból függ tőled, onnan tudod tévedhetetlenül megállapítani, hogy mennyire érzed magad szabadnak mellette.

Müller Péter

 

elbujos3.jpg

 

Ne gondold azt, hogy a szerelmet keresned kell. Ne gondold azt, hogy megérkezik a lélektársad és egy mesejáték lesz az életed.

Az érzelmek elől nem tudsz elbújni. Ha valakinek megszólít a lelke, még sehol nincs leírva, hogy minden könnyen fog menni. A földi dolgok sokszor nehezek. Valaki, akivel jó együtt, akivel befejezitek egymást mondatát. De mindenkinek van egy csomagja, vannak hétköznapjai. Van idegesítő anyukája, esetleg gyereke, volt felesége, anyósa, sok-sok befejezetlen mondata. A lélektárssal nem minden a legkönnyebb, de mégis úgy érzed, azért jöttetek, hogy segítsétek egymás életét. 

A következő hét, hetek a szerelemről (is) fognak szólni. Tisztázásról. Nem bújj el magad és az érzelmek elől. Hisz a szerelem akkor is megtalál, ha egyáltalán nem vársz rá... sőt, pontosan akkor érkezik majd, mint egy gyorsvonat az életedbe! 

 

worst_oscar1.jpg

 

worst_oscar2.jpg

 

Ma este ismét az év legnagyobb sztárparádéja vonul fel Amerikában. Jó rég óta van ez már így, így össze is gyűjtöttünk egy nagyobb csokrot, mely egy-két nem jó értelemben vett emlékezetes ruhát tartalmaz. Emlékeztek például Cher gönceire például? Mondjuk, most már tudjuk, Medveczky Ilona honnan inspirálódott...

 

 

 

 

 

shopbop-spring-2017-campaign01.jpg

 

Annyira, de annyira bámulatosan jó tud lenni, ha egy online webshop szuper fotózást csinál. Nem unalmasat, nem rosszat, nem szájbarágósat. Ez egy olyan, ezért is mutatjuk a Shopbop  játékos tavaszi kollekció bemutatását. "Find Your Spring" a címe, Suki Waterhouse, a testvére Immy és a modell, Alanna Arrington keresi a tavaszát. Imádjuk!

 

 

Vidám vasárnap

beautyka 2017/02/25 20:19 komment

 

nezdmashogy.jpg 

 

Kutatók egy csoportja 5 majmot zárt be egy ketrecbe. Középre egy létrát helyeztek, majd annak tetejére banánt. Amikor az egyik majom felmászott a létrán a banánért, a kutatók egy vödör vizet zúdítottak a másik négy majom nyakába. Minden alkalommal, amikor egy majom megpróbált felmászni a létrán, leöntötték a többieket hideg vízzel.

Hamarosan meg is tanulták a majmok, hogy aki fel mer indulni a létrán, azt meg kell akadályozni, le kell onnan verni, mert ha nem, jön a hideg zuhany az égből. Nem sok idő kellett rá, hogy egyik majom se próbálkozzon felmászni a létrán. Banán ide, banán oda…

Ezek után a tudósok lecserélték az egyik majmot egy újra. Az új majom természetesen rögtön elindult a létrán, de a többi majom leverte, pedig már nem is kaptak hideg zuhanyt. Az új majom persze nem értette, hogy miért kapja a verést, de pár alkalom után megtanulta, hogy a létrán nem megyünk fel. Ezután lecseréltek még egy majmot, és ugyanez történt. Elindult a létrán és rögtön kapott is érte… Ami azért furcsa, mert az előző új majom is részt vett a verésben, holott nem tudta a miértjét, hiszen ő sosem kapott vizet a nyakába. A harmadik, negyedik és végül az ötödik majommal is megismétlődött ugyanez a történet. Most már nincs senki az eredeti 5 majomból.

Senki nem tudja, miért nem lehet felmászni arra a létrára. Senki nem érti, miért nem lehet elindulni a banánért. Mégsem másznak fel érte. Miért? Ha megkérdeznénk őket és tudnának beszélni, valószínűleg ezt válaszolnák: „Nem tudom. Egyszerűen errefelé így működnek a dolgok.”

Mert ez mindig így volt és ezt így kell csinálni. Lehet, hogy épp feltesszük a kérdést önmagunknak: miért tesszük folyton azt, amit általában teszünk, amikor léteznek más utak, más megoldások is?

Milyen irányba fejlődünk, ha mindig csak a régi, kitaposott utat követjük? Ki mondta azt, hogy ez így jó? Ki döntötte el? Létezik egy másik világ a mi kis világunkon kívül… Jobb, szebb? Nem tudjuk. Miért? Mert nem merjük megkérdezni, miért is nem lehet felmászni azért a csábító banánért.

Ma gondold végig azt, hogy hol a te banánod, létrád...

 

gucci_szemuveg.png

 

Napok óta betáraztunk nektek egy Gucci postot, de valamiért nem postoltuk. Azt gondoljuk, már nem is fogjuk, mert ez most mindent visz. Íme, a Gucci legújabb, szemüvegekről szóló reklámfilmje, ami konkrétan elképesztő. Elképesztő, mert nálunk forgatták az egészet és csupa retro feeling az egész. Petra Collins (Torontóban élő magyar származású fotós) készítette két gyerekről, akik egy szinte álombéli utazáson vesznek részt. A televízióból Vitray Tamás hangja szól, szőlőket is láthatunk, a Gellért-fürdő is felbukkan benne, csodálatos az egész. És csak a Nagyi szemüvegét kell felvenni hozzá. A rendezőt két kuzinja, Palkó és Róza inspirálta és a nagypapája, aki minden áldott nap elment a Gellértbe. Petra igazi otthona ugyanis Magyarország, azt mondja. 

Meg is keressük, hol lehet az a bizonyos okuláré, aztán elmegyünk a Gellértbe, hátha Ryan Gosling is újra visszatér. 

 

 

Fazekas Richárd sminkes

 

 

ricsi_kint2.jpg

 

ricsi_brock.jpg

 

Fazekas Richárd sminkest a divat világában senkinek nem kell bemutatni itthon. És most néhány napja arra kaptuk fel a fejünket, Ricsi bizony a Maybelline sminkese lett és már ott is van a New York Fashion Week-en a legnagyobbak között a backstage-ben. Nyilván kifaggattuk őt hazatérése után. 

 

- Nem sok férfi van itthon a sminkes szakmában. Neked honnan jött az ötlet és kitől tanultál?
-Tulajdonképpen egészen más szakmában tevékenykedtem azelőtt,hiszen mentősként dolgoztam és tanultam ami igencsak egy férfias szakmának számít azt hiszem s az, hogy én sminkesnek álltam. Es sok fejtörést okozott mind a család mind pedig a barátok előtt, mivel ahogy mondod, nem túl sok férfi tevékenykedik hazánkban sminkesként mert eléggé feminim szakma ez. Én is egy külföldi utazásom során, pontosabban Párizsban a La Fayette áruházban láttam, hogy egy férfi volt a Dior  sminkese és egy gyönyörű hölgy arcán dolgozott éppen. Na, én ekkor határoztam el magam, hogy ennek a hivatásnak szentelem az életemet,...Minden kezdetet a mesteremnek Titkos Berninek köszönhetek, aki mellett kb 4,5 évig asszisztenskedtem és hitt bennem.
- Milyen munkáid voltak az évek során, amelyekre nagyon büszke vagy?
- Nagyon-nagyon sok munkában részt vettem s mind mind más miatt volt számomra izgalmas vagy előremutató, magazinos divatanyagtól a videóig. Emlékszem, régebben örültem annak ,ha híres magyar színésszel dolgozgattam, aki számomra kedves volt pl Bajor Imre vagy Eszenyi Enikő. Imádta,,hogy egyre több modell ismerősöm, mi több barátom lett, s most meg már azon kapom magam ,hogy szupermodellekkel bulizok! Szóval imádom a szakmámat és nem bántam életem ezen döntését amikor ezt választottam. Üzenem mindenkinek, hogy merjetek váltani! 
- Hogy kerültél a Maybelline sminkese pozíciójába?
- Most ez lehet, hogy kicsit unalmasan fog hangzani, de egyszer csak jött egy telefon. Emlékszem, karácsony előtt egy nappal voltunk. Azt kérdezték a vonal másik végén: van-e kedvem a Maybelline New York magyarországi vezetősminkese lenni, s persze egyből igent mondtam....azóta hihetetlen gyorsan pörögnek az események! 
- Miként készültél a New York Fashion Weekre? Lehet készülni egyáltalán?
- Tulajdonképpen készülni erre nem lehet, hiszen ide csak a legjobbak jöhetnek a legrutinosabb szakembereket hívják. A rutin már szerencsére nekem is megvan hiszen 2003 ban kezdtem el a szakma tanulását. Csupán a nyelvet gyakoroltam előtte!
- Volt valami parád, álmodtad azt, hogy rosszul teszed fel a pirosítót mondjuk?
- Nem volt különösebb parám hiszen az előző kérdésre választ adván  a magabiztosság és a rutin sokat számít. De azért nem mondom, hogy az a bizonyos zabszem eszembe sem jutott.
- Milyen volt az első nap?
- A legelső napom New Yorkban egy egész napos továbbképzéssel kezdődött, ahol a legújabb anyagokkal és marketingfogásokkal ismertettek meg minket. A tényleges első napom szinte rögtön a mélyviz volt: két show egymás után eléggé erős nevekkel mint a Brock Collection és a La Perla bemutatója. .Amikor megnéztem a modell listát, azért pár percig magam sem hittem el ,hogy itt vagyok és egy picit kapkodtam is a levegőt,  de nem volt nagyon időm infarcktust sem kapni. Egyből ültették be hozzám az első lányt ,aki nem más volt mint Maartje Verhoef aki egy személyes nagy kedvencem s mint kiderült ő  volt a nyitó modell akik mindig kiemeltebbek a többinél. Tehát én sminkeltem aznap a legfontosabb modellt. Kész voltam! 
ricsi_la_perla.jpg
- Mennyire tanultál új technikákat?
- Rengeteg új trükköt, technikát tanultam, s nem csak sminkből hanem gyorsaságból, csapatmunkából s apróbb praktikusabb dolgokból.
- Ki volt a kedvenc alanyod kint?
- Kedvenc modellem Flávia Lucini volt aki egy ex Victoria's Angel. Majd két méteres magasságával nagy bundában érkezett a backstageba hatalmas mindet eltakaro Loewe napszemüvegben...rögvest elraboltam a sminkes székembe és egy nagyon szimpatikus, laza, kedves kis modellcsajt ismertem meg személyében akivel biztosan tartjuk majd a kapcsolatot. De fura volt még dolgozni Jourdan Dunnal, vagy Imaan Hammam, Tami Williams, Zenya Katava ,Elsa Hosk ,stb ....nagyon sok kedves emberrel találkoztam és ismerkedtem meg, őrület, hogy én voltam ez! 
- Milyen bemutatókon dolgoztál?
- Kicsit összefoglalva: a New York Fashion Weeken dolgoztam a Brock, a La Perla ,Jonathan Simkhai, Alice and Olivia, Cushine et ochs es Philipp Plein showjan. Huhhh, ugye? Nekem is hihetetlen még mindig! 
- Úgy hallottam, nagyon jól megtaláltad a helyedet a backstage hangulatban. Mennyire lehetett haverkodni a többiekkel?
- Azt gondolom, hogy ezeken a showkon a lányok fáradtak sokszor és eljellemtelenedik az ember. De szerintem mindenkivel meg lehet találni a közös hangot és ha kellett, akkor direkt magamra löttyintettem a kávém csak, hogy néha megnevettessem a lányokat .Sok sok barátot szereztem s valóban volt olyan amikor körém gyűltek a kollégák, modellek és mesedélutánt tartottam....szerencsére hamar feltalálom magam mindenhol! 
- Találkoztál magyar modellel?
- Utolsó nap találkoztam Alice and Olivia Shown a gyönyörű Szőke Kingával a Visage modell management leányával. Juj, hát nagyon megörültünk egymásnak, hiszen mi jó kapcsolatot is ápolunk egymással s persze mindig fura ,ha magyarok messzeföldön találkoznak véletlenül. Szuper volt! 
- Ezek után mi a karrieredben a következő lépés?
- Nincs okom panaszra a karrieremmel kapcsolatban, hiszen az álmaim rendesen valóra valóra váltak, mivel azt gondolom, egy sminkes karrierjének csúcsa ez ha egy fashion weekre hívják dolgozni. Hihetetlenül hálás vagyok a Maybellinnek és persze Sasvári Tündének. Nyilván rengeteg tervem, álmom ötletem van még a jövőre nézve. A legközelebbi lépcsőfok, hogy néhány nap múlva Párizsba költözöm és ott folytatom sminkes karrierem építését. De persze sok munkát itthon is elvállalok a közeljövőben is, szóval, nem tűnök el! 
Ígérjük, Ricsi mesél majd még nektek mindenféle sminkes trükköt, de addig is, olvassátok remek blogját ITT.

 

 

hannah-ferguson-lexus-swim-campaign01.jpg

 

Sports Illustrated magazinban domborít Hannah Ferguson, aki tulajdonképpen az új Lexus LC 500-hoz öltözött, illetve vetkőzött. Luxus jármű, luxus úszódresszekkel. Még nem tudjuk, az autót, vagy valamelyik egyrészestk érnénk inkább... jó, csak vicceltünk!