Nesze!szer

Kinder likőr: ezt az alkoholos italt gyorsan csináld meg!

2017. december 21.

 

 

kinder_likor_kepek.jpg

 

Nem cifrázzuk. Ennél a likőrnél csodálatosabb nem sok van. Tavaly óta készülünk már elkészíteni és most a karácsony meghozta a kedvünket. Amennyiben maradt a Télapó csomagban még csoki, vagy imádod a Kinder szeletet, ki ne hagyd. Nagyon kevés hozzávaló kell bele. Akár ajándéknak is adhatod. Imádni fogod és nagyon gyorsan elkészül. Mondjuk, a fogyásának sebességére sem érkezett panasz...

 

Hozzávalók:

- Kinder riegel 10 db (a Müllerben vásárolhatsz pont jó méretűt, ha oda nem jutsz el, a sima kinderből vegyél két csomaggal)

- 3 dl tej (mi laktózmenteset vettünk, biztos ami biztos)

- 2 dl habtejszín

- Cukor tetszés szerint (8 dkg-ot írnak többen, nekem úgy túl édes...)

- 2-2,5 dl vodka (szerintem 2 dl bőven elég)

Fogd az összetevőket és keverd össze, a vodka kivételével. Melegítsed szépen, a csoki nagyon jól megolvad. Arra vigyázz csak, hogy nehogy felforrjon, mert akkor összecsomósodik, az ugye meg ivásnál nem praktikus. A végén mehet bele az alkohol. Amennyiben gyerek is van a családban, mint nálunk, még az alkoholozás előtt vegyél ki neki kicsit, ő se maradjon ki a jóból. Ajándékba is kiváló - amennyiben meg nem iszod az átadásig. Díszítheted az üveged, szalvéta technikával is dolgozhatsz rá, variálj bátran. Úgyis a belbecs számít.. az meg isteni! 

Tartsd hűtőben, de ne dermedjen meg. Egészségedre! 

 

kinder_riegeles.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr7213516477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása