Nesze!szer

A karácsony nem (csak) 1 nap

2017. december 17.

 

 verakarinyito_1.jpg

 

 

Idén is lesz karácsony. Megérkezik, ahogy az év többi napja is. 

Kislányként mindig mágikus időszak volt ez számomra. Gyönyörű várakozás, kellemes fenyőillat, színes gömbök és varázslatos módon a fa alá kerülő ajándékok. Azt kívántam, bárcsak sose érne véget. 

Ma már, „nagylányként”, valami egész’ más érzés lopakodott ezekhez a napokhoz. Leginkább türelmetlen embereket, hosszan kígyózó sorokat, teli parkolókat, megnövekedett várakozási időt és szinte az életükért futó ajándékvásárlókat látok magam körül. 

A varázslat szinte teljesen kezd eltűnni. 

Egyetlen napba próbáljuk belesűríteni, amit az év hátralévő 364 napján is megtehetnénk, akár mindennap is. 

Számomra „karácsony” minden egyes nap, minden szülinap, névnap és minden „csakúgy nap” is. Mert „csakúgy” veszek valamit, aminek tudom, hogy örülne. „Csakúgy” sütök mákos sütit, mert tudom, hogy szereti. „Csakúgy” vele töltöm a napot, mert tudom, hogy boldoggá teszem vele. „Csakúgy” felajánlom a segítségemet, mert tudom, hogy a legnagyobb ajándék lesz számára (köszi Vera! - a szerk). 

Szeretem a szeretteimmel tudatni, hogy fontosak nekem, hogy ők az igazi ajándékai az életemnek. Mert nélkülük nehezek és ridegek lennének a napjaim. És nem lennék olyan bátor és kitartó az élet nagy pillanataiban, hiszen szárnyakat adnak nekem. Szeretem, ha tudják, hogy szeretem őket, mert nem tudhatom, mi lesz holnap vagy lesz-e egyáltalán. 

Az élet olyan gyorsan elröpül. Ne akarjuk belesűríteni egyetlen napba a sok-sok kimondásra váró érzést és gondolatot és meg nem élt pillanatot. A szeretethez nem kell alkalom. A szeretet van; és bármikor kézen foghatjuk felmelegítve ezzel a körülöttünk élőket is. Öltöztessük hát ünneplőbe mindennap a szívünket.

 

A karácsony nem csak egy nap, nem lehet csak egy nap, nem múlik a huszonnegyedik óra leteltével. Mert  karácsony egy érzés. A szeretet érzése.” (Csitáry-Hock Tamás)

magvera1_1.jpg

 

Mag Veronika

 

Mag Veronika kineziológus, személyiségfejlesztő, life coach facebook oldalát ITT találod, ha esetleg elakadtál a női-férfi kérdések lelki útvesztőjében és szeretnéd jobban érezni magadat! 

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr5813499565

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása