Nesze!szer

Csak fizess Mastercard kártyáddal és már tettél az éhezőkért!

2017. november 07.

 

mastercard_food_nyit.jpg

 

A világ nem annyi, amennyi körülöttünk van. Ezt meg kell tanulnia az embernek. Amikor a gyerek válogatós otthon és azon megy a meccs este, hogy végre egyen már meg egy szelet párizsis kenyeret vagy tál spenótot, mindig tudni kell, van, ahol semmi, de semmi nem jut az asztalra. Naponta 815 millió ember éhezik a világon. Ez pedig szörnyű szám. Sok helyütt akár a havi átlagkereset 40 százaléka kell ahhoz, hogy egy tál étel kerüljön az asztalra. Nem is olyan régen készült egy tanulmány a Word Food Programme által, amelyből ezek a szörnyű adatok derültek ki: 

1. Dél-szudáni Köztársaság: egy tál étel a New-York- i átlagkeresettel számolva 321,7 dollárba kerül.
- Egy tál egyszerű étel megvásárlásához a szudáni napi átlagfizetés 155%-ára van szükség.
2. Nigériai Szövetségi Köztársaság: egy tál étel a New-York- i átlagkeresettel számolva 200,32 dollárba kerül.
- Egy tál egyszerű étel megvásárlásához a nigériai napi átlagfizetés 121%-ára van szükség
3. Deir ez-Zor, Szíria: egy tál étel a New-York- i átlagkeresettel számolva 190,11 dollárba kerül.
- Egy tál egyszerű étel megvásárlásához a szíriai napi átlagfizetés 115%-ára van szükség
4. Malawi Köztársaság: egy tál étel a New-York- i átlagkeresettel számolva 94,43 dollárba kerül.
- Egy tál egyszerű étel megvásárlásához a malawi napi átlagfizetés 45%-ára van szükség
5. Kongói Demokratikus Köztársaság: egy tál étel a New-York- i átlagkeresettel számolva 82,1
dollárba kerül
- Egy tál egyszerű étel megvásárlásához a kongói napi átlagfizetés 40%-ára van szükség

A gyerekek pedig egész egyszerűen, ha nem kapnak enni, akkor se növekedni, se fejlődni nem tudnak és semmi, de semmi lehetőségük nem lesz kitörni ebből a körforgásból, amit az éhezés és a szörnyű körülmények jelentenek. Az ő szüleiknek pedig néha borzasztó döntéseket kell meghozniuk. El kell dönteni, ki eszik a családból. Vagy ki tanul. El kell dönteni, ki ihat... Addig örüljünk, amíg ezeket csak messziről tapasztaljuk meg. (A Mastercard és a Világélelmezési Program ki akarja emelni azokat a valódi okokat, melyek gyakran országok elszegényedéséhez vezetnek. Ilyenek a viszályok és a bizonytalanság, a töredezett élelmiszer-ellátási láncok és a technológia hiánya miatt nem megfelelően tárolt termés. Az együttműködés során a felek felváltva kínálnak olyan innovatív programokat, mint az ingyenes, magas tápértékkel bíró iskolai étkeztetés, hogy enyhíteni tudjanak azokon az összetettebb problémákon, melyek a szegénység és éhezés mögött állnak, megtörve így a szegénység folyamatos körforgását.)

 

Anyukaként az ember beleborzong ezekbe a képekbe, amelyeket lát. A Mastercard mindenképpen változtatni szeretne a sok-sok országban lévő éhezésen. Így azt gondoltuk, elmondjuk nektek, hogy  a vállalat minden Mastercard tranzakció után 0,20 dollárt adományoz a fent említett Élelmezési Világprogramnak. Az adományok értéke idén 1 200 000 dollárig emelkedhet, beleértve az összes országot. Neked semmit sem kell tenned, mert ezt a Mastercard állja. Tehát neked csak az a dolgod, hogy ahol csak tudsz fizess a Mastercard kártyáddal! És már tettél is azért, hogy ezáltal a világ egyik szegény országában egy kicsinek tápláló étel kerüljön az asztalára, ezáltal javuljon az életminősége, az esélye arra, hogy emberhez méltó életet éljen. g

 ITT sok infót megtudhatzs és megismerheted 9 gyerek történetét közelebbről te is és átérezheted, nekik milyen sok, ami nekünk alig valami.

mastercard_food.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr1713084704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása