Nesze!szer

Túlélési lista anyukáknak szörnyű reggelekre

2017. november 06.

 

reggeli_hisztis.jpg

 

Akkor, amikor az embernek gyereke van, elég sok mindenre rájön. Az egyik és legfontosabb, hogy nem érti, régen mitől volt fáradt. De tényleg és egyáltalán. Nálunk ma egy brutál szörnyű reggel volt, de úgy néz ki, több barátnőnk haja is beleőszült, mire beért a gyermek a bölcsibe, oviba. Íme, egy gyors kis kalauz arra vonatkozólag, hogyan éld túl a nyűgös, elindulni nem akarós, azt a ruhát nem veszem fel, busszal nem megyek, csak villamossal napindításokat. 

- Az első és legfontosabb dolog, amit el kell sajátítanod, a lesz.... ás hatékony művészete. Ha téged tényleg érdekel, hogy hogy néz ki a gyereked és a cipőhöz illő ruha legyen rajta, elvesztél. Tanuld meg, hogy nyáron is lehet gumicsizmában járni és a kockáshoz is passzol a csíkos. Minél jobban ragaszkodsz a saját stílusbéli elképzeléseidhez, annál később indultok el.

- Kerüld útközben a tűzoltó állomásokat, virágos réteket és mindent, ami a gyermeket belassíthatja. És tarts készenlétben egy mindig hívható taxis telefonszámot, van, hogy csak ez a megoldás. 

- Törekedj a gyermek kiegyensúlyozott étkeztetésére. Tehát mindig legyen nálad csoki, cukorka, a kedvenc almája, amivel finoman, de lekenyerezheted.

- Ígérj be délutánra valami tuti szuper meglepetést. Nincs mese, Vekerdy biztos nem ezt tanácsolná, de nem tudsz mit tenni, néha csak a zsarolás segít, vagy a beetetés! 

- Regisztrálj normális, jó fej anyukákat egybegyűjtő mamis csoportokba, ahol tényleg leírhatod, ha már a hócipőd is tele van. Ez is egy oldás. Ha már betoltad a gyermeket az intézménybe, kiírod magadból és már jobb is lesz.

- Ne sajnálj magadtól dupla tejszínhabot kérni a kávédra és a tripla csokis muffin is sokat enyhít a lelki kínokon a délelőtt folyamán.

- Egyébként  néhány óra múlva már úgyis annyira fog hiányozni a gyereked, hogy minden reggeli nehézséget elfelejtesz. Ez van, anyuka vagy. Ez pedig életed legnehezebb és egyben legszebb melója is. Pacsi!

A bejegyzés trackback címe:

https://neszeszer.blog.hu/api/trackback/id/tr8812894310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása